Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2018 20:32
77dodo

XXX.XXX.65.170

Dobrý deň, chcel by som poprosiť o radu. Pred dvoma rokmi som si kúpil páru papagájov horských, dvojročnú samicu a ročného samca. Hneď v tom roku mi prvýkrát zahniezdili. Samička zniesla 4 vajcia, zasadla na nich ale vajcia boli prázdne. Pravdepodobne to bolo tým, že samec bol ešte mladý (nebol ešte kompletne preperený). Tento rok mi zahniezdili opäť a opäť boli vajcia prázdne. Samička sa samcovi ponúka, stále za ním chodí ale samček ako by nevedel ako na to. ... Chcel by som sa spýtať na vaše skúsenosti s chovom a či by som nemal vymeniť samca alebo počkať ešte rok a dať tomu šancu ?
Za každú odpoveď ďakujem.

Neregistrovaný uživatel

26.5.2018 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Zalezi na vasem rozhodnuti jak pisete bud pockat, anebo vymenit sace za starsiho.Ale v zadnem pripade vam odchov nikdo nezaruci i kdyz horaci jsou dosti plodni, nekrmit slunecnici a poradnou volieru aspon 4metrovou.Ume hnizdi pravydelne ve voliere o peti metru delce, zahnizdily poprve ve dvou letech, ani jsem nechtel a kazdorocne uz vice jak deset let pravidelne hnizdi, nekdy i dvakrat v roce.

26.5.2018 20:59
77dodo

XXX.XXX.65.170

Ďakujem za odpoveď. Voliéru mám 3 metrovú a aj tak zahniezdili. Samicu som kupoval od chovateľa, ktorý odchováva tiež každoročne a jeho voliéra ma podobne rozmery ako tá moja. Uvidíme, skúsim počkať ešte rok... a ak by som sa náhodou rozhodol vymeniť samca nebude to mať nejaký negatívny vplyv na samicu ?

26.5.2018 22:22
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Ikdyž tento druh už 25 let nechovám, tak jsem měl stejný problém. Samička šla do toku, samec nezájem. Zasedla, samec začal tokat a samozřejmě čistá snůška.
Vyřešil jsem to, že budku jsem otevřel později, až šel samec do toku. Bylo po problému, který jsem tehdy 2 roky řešil. Zkuste to, třeba to vyjde, ale příčina může být někde jinde. U těch ptáků není člověk nikdy chytrý.

27.5.2018 16:33
77dodo

XXX.XXX.65.170

Ďakujem pekne za radu... určite to vyskúšam :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík