Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2018 22:10
bma111

XXX.XXX.234.61

Již podruhé jsem v rozpětí jednoho týdne nalezl ve volieře mrtvého mníška. Ležel na zemi a chyběla mu hlava. V druhém případě ji měl okousanou. Ve vedlejším boxu se ztratilo mládě těsně před vylétnutím. Víte někdo, jaká je příčina ?

24.7.2018 23:20
stemar

XXX.XXX.131.225

Potkan.

25.7.2018 07:32
emill

XXX.XXX.104.236

Už se to tu řešilo. Jedni mají zkušenosti, že jim do voliér chodí potkan, druzí lasička. K jednotnému názoru se nedošlo.

25.7.2018 16:35
pan.

XXX.XXX.60.74

já měl podobný problém s hranostajem, bral mnichy z hnízd a celé páry pyrur v noci v budkách.

25.7.2018 17:18
tazz

XXX.XXX.144.38

me zabila pred mojima očíma mys andulu nez jsem jse dostal do voliery tak byla andula skoro mrtva ( mel jsem ve chodbe mezi volierou sudy s prosem ).

26.7.2018 21:51
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

tazz napsal(a):
me zabila pred mojima očíma mys andulu nez jsem jse dostal do voliery tak byla andula skoro mrtva ( mel jsem ve chodbe mezi volierou sudy s prosem ).

Pane, napište, co je podle vás myš, kterou jste viděl. Jak byla velká, nebyl to potkan nebo lasička? Jak tu andulku uchopila, když jste to viděl. Aby myš zabila za dne dospělou andulku a mimo budku jsem v životě neslyšel a chovám ptáky od r.1969.

27.7.2018 21:31
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Moudivláček napsal(a):
Pane, napište, co je podle vás myš, kterou jste viděl. Jak byla velká, nebyl to potkan nebo lasička? Jak tu andulku uchopila, když jste to viděl. Aby myš zabila za dne dospělou andulku a mimo budku jsem v životě neslyšel a chovám ptáky od r.1969.

Máme myši ve voliérách od roku 1987, hubíme je jak se dá, ale ještě se nestalo že by zabily Andulku.

Neregistrovaný uživatel

28.7.2018 04:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Clapi jste stari skuseni chovatele a naletite mlademu troubovy co vam bude tvrdit ze mys mu zabila andulku.Nekdy je to opravdu k zasmani.

28.7.2018 13:22
arčí88

XXX.XXX.158.34

V životě jsem neslyšel že by myš zlikvidovala andulu vždy to byl potkan. Většinou co jsem slyšel tak od známých kteří neměli betonovou podlahu. A když se jim to stalo třeba po druhé tak hnedka dělali betonovou podlahu. Akorát co jsem zaslechl tak myši zlikvidovali třeba čerstvě vylíhlé nebo vylítlé zebry.

28.7.2018 21:46
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

tazz napsal(a):

Tak pane, nějaké reakce jste dostal, tak proč mlčíte? Spousta lidí si přečte diskuzi a nereaguje. Vy jste reagoval, i sdělil svoji zkušenost, možná s mylným závěrem a pak už Vás to už nezajímá?
Na moji otázku jste nereagoval a podle Vašeho vyjádření se mnozí držitelé andulek budou strachovat, jak jim myš zahubí jejich miláčka v létě na zahradě.
Tak byla to myš, co jste viděl nebo nebyla! Nebo se bojíte zveřenit svoji neznalost? Tak se nebojte. I my staří se často mýlíme.

29.7.2018 10:31
tazz

XXX.XXX.144.38

Moudivláček napsal(a):
Tak pane, nějaké reakce jste dostal, tak proč mlčíte? Spousta lidí si přečte diskuzi a nereaguje. Vy jste reagoval, i sdělil svoji zkušenost, možná s mylným závěrem a pak už Vás to už nezajímá?
Na moji otázku jste nereagoval a podle Vašeho vyjádření se mnozí držitelé andulek budou strachovat, jak jim myš zahubí jejich miláčka v létě na zahradě.
Tak byla to myš, co jste viděl nebo nebyla! Nebo se bojíte zveřenit svoji neznalost? Tak se nebojte. I my staří se často mýlíme.

Byl jsem v praci neměl jsem čas na internet.

Byla to myš lesní a zabila mi mlade cca týden starou.

Nechápu to taky že blba myš zabije andulku.

Když jsem přibehl do voliery č.dvě byly na zemi a v sobe.

A prosím vás nebil jste u toho tak ( chápu že neveřite ) ale lhář nejsem.

Myš jsem odchytl a zabil tak vím podle internetu co to bylo za myš.

29.7.2018 13:30
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

tazz napsal(a):
Byl jsem v praci neměl jsem čas na internet.

Byla to myš lesní a zabila mi mlade cca týden starou.

Nechápu to taky že blba myš zabije andulku.

Když jsem přibehl do voliery č.dvě byly na zemi a v sobe.

A prosím vás nebil jste u toho tak ( chápu že neveřite ) ale lhář nejsem.

Myš jsem odchytl a zabil tak vím podle internetu co to bylo za myš.

Dějuji za odpověď.
Když jste původně napsal: " Mně zabila myš andulu před očima než jsem se dostal do voliéry, byla skoro mrtvá...", jistě to každý chápal tak, že dospělou andulku a ne holátko týden staré, jak až nyní uvádíte.
To může myš udělat, ale podle toho, co já vím, tak myš lesní je nejméně pravděpodobný pachatel. No v konečném výsledku zlikvidovaného mláďátka je to jedno.

29.7.2018 14:17
tazz

XXX.XXX.144.38

Jsem tu na i faune krádce ( nováček ) mohl jsem to tapsat dukladněji.

29.7.2018 17:56
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

tazz napsal(a):
Jsem tu na i faune krádce ( nováček ) mohl jsem to tapsat dukladněji.

Díky za věcnou odpověď, domnívám se, že s Vámi a podobnými by se dalo solidně diskutovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík