Rozela žlutohlavá severní a východní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2018 12:02

Zdravim vsechny a chtel bych se zeptat jestli by nekdo nedal fotky z VLASTNIHO českeho chovu severnich, vychodnich a blue backed, ale takove, ze kterych by byly jasne tipicke rozdily ve vybarveni poddruhu.Diky. A zaroven vkladam foto mojich, zda se nekdo vyjadri k jakemu poddruhu by je priradil.

26.7.2018 12:07
27.7.2018 14:59
čalfa

XXX.XXX.74.147

zdravím a jsem rád, že někdo otvírá diskuzi u přírodních forem žlutohlavých.Názorů a rádců spousta. Rozely máte pěkné v postavě. Já myslím, že se jedná o východní v nějaké kombinaci předků severní. Na východní by mohly mít výrazněji žluté hlavy, ale mají je takové máslové jako severní. Severní jsem viděl 2 velmi pěkné páry, které vypadaly jinak. Záda bych přirovnal černohlavé. Snad se někdo zapojí a přidá fotky. Já hledám severní již 2 roky. Ti co je mají, tak svou identitu v diskuzi tají. Držím palce.

28.7.2018 13:00

Diky za reakci.Prida se jeste nekdo ? Jeste bych jen dodal že na tech fotkach je muj chovny par a na nekterych jejich mladi. Pokud se divam na fotky v ruznych casopisech, knihach a netu, tak je tam dle meho velka variabilita prave u severni.Nektere severni maji modre jen bricho, prsa svetla a zada zluta jako vychodni ale modre lice a nektere se naopak blizi popisu Blue Backed.Tak v tom mam kapánek guláš.

30.7.2018 20:40
lepibird

XXX.XXX.112.7

1.8.2018 09:04

Diky.Rekl bych ze ta posledni fotka - lonsky odchov samec je tipicka vychodni. Prida jeste nekdo foto, nebo nazor ?

22.9.2018 21:30
čalfa

XXX.XXX.107.245

Letos se mi podařilo konečně nějaké severní sehnat, tak dávám foto. Pokud by měl někdo samici na prodej nabídněte

24.9.2018 21:35

No i mě se letos podařilo sehnat novou samičku,protože ta puvodni mi bohužel padla mojí vinou- pozdě jsem odčervil.Na fotkách je puvodní samec a nová samice.On má prsa a břicho výrazně fialovo modré,hlavu skoro bílou,na zádech má ale jak sytou žlutou,tak i modrofialovou.A samice na rozdíl od něj má modřejší záda,ale břicho není tak fialové,ale modré a prsa nažloutlá,ale má výraznější modré líce,hlavu má také světlou,ale více do krémova než on.A to je podle mne právě ta variabilita,která je údajně i v přírodě.Dá ještě někdo názor,nebo fotky?

Přidejte reakci

Přidat smajlík