Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2018 18:44
MicheleG

XXX.XXX.52.68

Prosím o určení zda se jedná o pár?

31.7.2018 20:39
were

XXX.XXX.220.250

Dobrý den, zkuste lepší foto. Hlavně zepředu vyfotit. Já odhaduji, že to jsou dvě samice. Na 100 % odpověď opravdu dejte lepší fotky.

31.7.2018 20:51
MicheleG

XXX.XXX.52.68

Děkuji také právě myslím že jsou to dvě samice pokusím se ještě nafotit ale není to jednoduché;).

31.7.2018 22:18
were

XXX.XXX.220.250

Fotky stále nic moc smajlík, ale jsou to dvě samice tak na 90%.

31.7.2018 22:43
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

were napsal(a):
Fotky stále nic moc smajlík, ale jsou to dvě samice tak na 90%.

Tak já vidím červenohlavého samce a černohlavou samici. ikdyž fotky jsou mnohdy zrádné. AG přírodní mám od r.1977, kdy mně chovatel prodal přepeřující pár, jasné 2 samce. Chybami se člověk učí. Tehdy jsem znal AG jen z fotek.
Nedejte na anonymní rady. Ty vaše přepeřené musí mít jasný rozdíl v intenzitě fialové barvy, je jedno, jestli červeno nebo černohlavá. A ten rozdíl tam vidím.
Uvidíme, kdo se mýlí. Dejte později vědět.

31.7.2018 23:25
MicheleG

XXX.XXX.72.227

Děkuji všem ta cernohlava je výrazněji fialove zbarvena tak uvidíme... :) opravdu děkuji.

1.8.2018 05:24
jarat

XXX.XXX.205.181

Já vidím jasné dvě samičky, ale fotky fakt můžou klamat.

1.8.2018 08:11
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Pouze můj odhad a to že máte 2 samice.

1.8.2018 08:18
Uda

XXX.XXX.0.161

Dobrý den.
Tak ta černohlavá je 100%. Horší je to s tím červenohlavým.
Vypadá jako slabý samec, řekl bych samec, ten pták nezpívá?.
Skuste nafotit kostřec tmavě modrý samec, světle modrý samice.
Avšak nevylučuji samičku už jsem se setkal i s tak výraznou samičkou.
Ale v tomhle případě bude asi rozhodující zpěv.

1.8.2018 21:55
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Uda napsal(a):
Dobrý den.
Tak ta černohlavá je 100%. Horší je to s tím červenohlavým.
Vypadá jako slabý samec, řekl bych samec, ten pták nezpívá?.
Skuste nafotit kostřec tmavě modrý samec, světle modrý samice.
Avšak nevylučuji samičku už jsem se setkal i s tak výraznou samičkou.
Ale v tomhle případě bude asi rozhodující zpěv.

Jestli ten červenohlavý bude samice, tak se všem omluvím, jak jsem starý, tak jsem hloupý, ale fak,. fotky klamou. Prosím, dejte vědět skutečnost. Takovéto diskuze po potvrzení názoru, jsou lepší než vědecké učebnice.

2.8.2018 12:01
Uda

XXX.XXX.235.139

Moudivláček napsal(a):
Jestli ten červenohlavý bude samice, tak se všem omluvím, jak jsem starý, tak jsem hloupý, ale fak,. fotky klamou. Prosím, dejte vědět skutečnost. Takovéto diskuze po potvrzení názoru, jsou lepší než vědecké učebnice.

Ano já si také myslím že červenohlavý je samec spíš teda. Kdo chová nebo choval guldičky tak musí vidět rozdíly, žluté břicho mají samci jasnější. Celkově jsou ty barvy slabší na samce. Říkám už jsem se setkal slabší samec nebo naopak výraznější samice. Kdysi jsem dal kamarádovi 1,1 A.G. přírodní červenohlavé. Byli skoro roční u mně už koukali do budky, u kamaráda dvě létá ani do budky. Kámoš je laik vživote neměl v péči ptáky, jen pavouky a plazy. Guldy měl v teráriu velkém rohovém ale severo východní strana, tma, asi jim tam moc nesvítil. No po dvou letech mi je vrátil mírně rozpeřené trpící na černý maleninismus. Po přepeřeni do normálu cca 4 měsíce samička normálně hnízdila ze žlutým pastelem. Samec šel do světa. Nevhodné podmínky mají velký vliv. Jinak guldičky jsou dnes již plně domestikované a mají většinou ihned zájem o hnízdo, ovšem s krmením mladých to jest už horší. S chovatelským pozdravem.

2.8.2018 20:43
sijo

XXX.XXX.79.115

To červenohlavé bude na 99% ružovoprsý (lilaprsý) samec.

Pôvodne som ani nechcel reagovať, pretože fotky sú vyložene odfláknuté a poriadne nič nevidno. Sú dobré akurát na to, aby sme sa tu dobre pre "nič" pohádali...

Snáď záujemca o radu je veľmi mladý chovateľ a do budúcna to bude brať ako poučenie, že keď chce presnú informáciu od nás, dá presnú informáciu aj on.

JS.

3.8.2018 13:45
MicheleG

XXX.XXX.60.85

Děkuji všem za diskuze která se tu pěkně rozjíždí chovám papousky 15 let..a ano s gouldama začínám tzn že jsem začátečníce.

Přiznávám že fotky nejsou kvalitní...ano vím a mám nastudovánp jak se rozlišuje pohlaví..ta cefvenohlava ma výrazněji zbarvene do fialová bříško avšak světlejší než běžne u samce a ano prozpevuje...
Ne všichni mají zkušenosti a prostě začínají
Děkuji všem
Je zbytečné se tu dohadovat.

3.8.2018 15:41
sijo

XXX.XXX.90.184

Dobrý deň.

"Ne všichni mají zkušenosti a prostě začínají" - to je v poriadku, kto sa veľa pýta, potom väčšinou aj veľa vie.

AG, čo sa týka hrude, teda farby pŕs, poznáme fialovoprsé, ružovoprsé (lilaprsé) a bieloprsé. Potom ešte rôzne fľakatý, niekedy namodralý a škvrnitý z chovateľského hľadiska "odpad". Tento "odpad" nie je samozrejme vina vtáčika, ale chovateľov. Čo sa týka ružovej hrude, tam môže byť myslím až cca 17 odtieňov ružových pŕs. To je asi prípad samca na obrázku, ktorý jeden z tých odtieňov nosí.

V predošlom príspevku, v poslednom odstavci, som neznevažoval chovateľov - začiatočníkov, nakoľko sa všetci stále učíme. Chovám AG pár rokov a každú sezónu sa mi podarí urobiť nejaký "prešľap". Asi každý to pozná.
Myslel som to v tom duchu, že nejakému vekom mladému chovateľovi je možné "prepáčiť?" (je to ale silné slovo, len ma iné momentálne nenapadne) takéto rozmazané fotky pri žiadosti o určenie páru...

Přidejte reakci

Přidat smajlík