Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2018 21:28
doda21

XXX.XXX.66.222

Používáte někdo na odchyt drobotina ve voliéře nějaké speciální odchytové zařízení.Nechci je chytat v noci aby se při vyrušení nezranili o pletivo. Jak na to? Děkuji.

29.8.2018 21:48
forpus

XXX.XXX.99.136

doda21 napsal(a):
Používáte někdo na odchyt drobotina ve voliéře nějaké speciální odchytové zařízení.Nechci je chytat v noci aby se při vyrušení nezranili o pletivo. Jak na to? Děkuji.

Pokud chcete zkusit ornitologickou síť, ozvěte se na forpus@seznam.cz.

29.8.2018 22:02
lupus4

XXX.XXX.17.247

Léta jse používal "krmnou klícku" lehce uzavíratelnou - princip lítaček "vlet x výlet" jako např. u PH nebo lze i s průsvitkou - popisoval jí tady kdysi mirek viz cituji
Mojí vychytávkou, kterou se pyšním, je plastová klapka z průsvitky (co se na ně třeba ve škole vyplňovaly slepé mapy), zavěšená do průletových dvířek. Ptáky vypouštím do malé krmné voliéry a aby se dostali do proletu, musejí se naučit klapku ve dvířkách pozvednout a prolézt. Normálně je klapka výkyvná volně oběma směry, ptáci tím bez problémů procházejí už po pár dnech. Když ale potřebuji vyliéru vychytat, zajistím klapku z jedné strany kolíčkem a během jednoho dne mám všechny ptáky v malé krmné voliéře, odkud je snadno potmě posbírám.

nic nehoním, nikoho neruším, dám půl dne "hladovku" a během 10 min po předložení krmiva jsou tam všichni (i ti, co netřeba)

30.8.2018 10:51
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Letos budu poprvé na zimu odchytávat andulky a už teď se toho bojím. Voliérka je opatřená jen malými dvířky a "šuplíkem" vespod na čištění a krmení. Zaujalo mě tady v diskuzi někdo zmiňoval odchytové krmítko, které je umístěno ve voliéře celoročně. Jak taková věc vypadá? Nějaký návod na výrobu atd.Děkuji.

30.8.2018 12:13
Adam456

XXX.XXX.234.4

Riešil som tento týždeň podobný problém, a urobil som to podobným štýlom ako píše lupus4.
Veľmi dobrá pomôcka.

30.8.2018 14:40
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Ale jak ta krmná klícka vypadá? tady v diskuzi mi to nic nevybralo a ani ve vyhledávačí na netu.Manžel by to vyrobil, ale alespoň nějakou fotku nebo návod jestli někdo má. díky.

marek1920

17.5.2020 09:56
marek1920

XXX.XXX.190.91

Dobrý deň
Zaujala ma táto téma
Ako máte odchyt vyrieseny je možné poslať nejaké foto návod vám výrobu
Vdaka

17.5.2020 10:36
Honza12

XXX.XXX.52.97

Pokud ani tyto metody nepomohou nebo kvůli technickému řešení (malé dvířka...) nejdou zrealizovat, tak pomůže jedině hadice s vodou.

17.5.2020 11:11
eli22

XXX.XXX.58.41

Honza12 napsal(a):
Pokud ani tyto metody nepomohou nebo kvůli technickému řešení (malé dvířka...) nejdou zrealizovat, tak pomůže jedině hadice s vodou.

Takhle je chytám já. Mají rádi stříkání z rozprašovače, takže jen trochu přidám na intenzitě a pěkně je odchytnu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík