Australský papoušek pro začátečníka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2018 15:52
Lukáš V.

XXX.XXX.16.41

Zdravím všechny chovatele a měl bych takovou otázku.
Na jaře se chystám postavit první venkovní voliéru a nevím jaký druh papouška si mám pořídit aby nebyl příliš složitý na chov, krmení a aby třeba i odchovával. Líbí se mi tyto druhy: Korela, Pap. Nádherný, Pap. Horský, nějaký druh rosely nebo papoušek zpěvavý.
Byl bych rád kdyby mohly být třeba 2 druhy pohromadě. Jinak s chovem papoušků zkušenosti nemám takže jsem úplný začátečník. Budu rád za každý smysluplný příspěvek. Lukáš

24.11.2018 16:25
Kokr

XXX.XXX.85.112

S těchto druhů můžete dát k sobě korelu a papouška nádherného, nebo korelu a horského. S roselama nic, jsou agresivní, taktéž zpěváci, horský s nádherným se mohou křížit. Voliera musí být prostorná. Nejlépe když navštívíte chovatele a on Vám určitě poradí. Hlavně všechno uvidíte na vlastní oči.

24.11.2018 17:50
Robeto

XXX.XXX.11.38

Zavdravím taky mám Horské a neofemy společně a v poho

24.11.2018 19:07
Agrikola

XXX.XXX.50.252

Chovám pohromadě králováky, nádherné a korely. Zatím jsou v klidu. Žádná známka agresivity. Korely zahnízdily a vyvedly mladé. Rovněž nádherní. Královští jsou teprve roční, tak nevím, jaké to bude později. Přechodně byly mezi nimi i neofémy tyrkysové a také v pohodě. Důležitá je asi velikost voliéry. Ta moje měří cca 5x3 m (venkovní se záletem, měřeno vcelku).

24.11.2018 20:47
Jirka 001

XXX.XXX.96.166

Já mám 2 roky pár Papoušků nádherných a 2 páry korel. Nádherný 2016 a korely 2017 jaro.Oba páry korel letos vyvedli mladé.I Nádheráci už se krmili ,ale dospívají pohlavně později ,tak snad příští rok.Moje voliéra má venek 5x3 metry , se záletem 2x1 metr.Všichni jsou spolu od mláďat a problém není ani v hnízdění.Ale pozor na Rosely.Jelikož jsem byl 2 roky zpátky /a ještě jsem / taky začínající chovatel a chtěl jsem hlavně papoušky nádherné,měl jsem stejné otázky jako Vy ,co k nim.Bohužel jsem natrefil u Jaroměře na chovatele ,který chtěl jen sebrat peníze ,tak i když měl mnohaleté zkušenosti ,doporučil mi klidně pár rosel ,co měl náhodou k prodeji.MASAKR a já nešťastný volal ,druhý den jestli mu ten pár rosel nemůžu vrátit.Samec napadal nádheráky až samec nádheráků mu udělal krvavé zranění hned druhý den ve společné voliéře.Samozřejmě mi pán nebral telefon a neodpovídal na SMS.Proto rosely vždy zvlášť ,já si je chci pořídit taky letos na jaře.Jsou krásné ,ale ne do společných voliér.Mimichodem na pána jsem narazil minulý týden v Týništi na burze a radši jsem ho obešel velkým obloukem ,aby se něco nestalo.Prý je to známá firma.ještě přiložím nějaké foto

24.11.2018 21:05
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
já sice společný chov nemám. Já chovám mutace rosel a samozřejmě každý pár zvlášť. Ale musím se podělit s tím co sem viděl u jednoho chovatele, když sem si k němu přijel pro roselu. On měl voliéry nic moc velké, ale zato tam měl různé příčky a zákulisí a zatáčky a choval tam. V jedné měl kakariky, andulky a rosely. A v druhé měl rosely, horáky a mníšky. A pak měl zvlášť ve voliéře barnardy. A když sem se ho ptal, jestli to nedělá neplechu, tak mi odpověděl, že je vše v pořádku a odchovy že má taky. Že prý to je vše v pohodě díky těm všelijakým zákulisím a příček. Tak sem se chtěl jen podělit o to co sem viděl na vlastní oči. Martin

24.11.2018 23:51
Jirka 001

XXX.XXX.96.166

Ano to je samozřejmě možné ,protože čím větší možnost nějakých záletů a schovek ,tak se to ve voliéře rozptýlí.Ale na jednu stranu ,co funguje u jednoho chovatele ,nemusí být pravidlo u všech. Samozřejmě záleží na povaze jedinců. Ale i Vy chováte taky rosely zvlášť a tak by to asi mělo být.Jinak na první dotaz ,kdyby jste nechtěl Nádherný , tak ty Horský jsou stejná dobrá povaha.Jen za mě , já prostě na vybarveného samce Papouška nádherného ,nedám dopustit

25.11.2018 00:06
Jirka 001

XXX.XXX.96.166

Ano to je samozřejmě možné ,protože čím větší možnost nějakých záletů a schovek ,tak se to ve voliéře rozptýlí.Ale na jednu stranu ,co funguje u jednoho chovatele ,nemusí být pravidlo u všech. Samozřejmě záleží na povaze jedinců. Ale i Vy chováte taky rosely zvlášť a tak by to asi mělo být.Jinak na první dotaz ,kdyby jste nechtěl Nádherný , tak ty Horský jsou stejná dobrá povaha.Jen za mě , já prostě na vybarveného samce Papouška nádherného ,nedám dopustit

Neregistrovaný uživatel

25.11.2018 03:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

No a ja vam reknu jedno,za vice jak tricetilete praxe jsem vyskousel uz mnoho.Nekdy to fungovalo dobre i pres pet let v pohode ale jednou prisel zlom a problemi se dostavily, od te doby jedine vse po paru. Nikdy to ve spolecne voliere nebude tak dobre fungovat jak by melo i kdyz jiste druhy se budou vzajemne tolerovat.

26.11.2018 17:12
Lukáš V.

XXX.XXX.33.50

Děkuji všem za jejich příspěvky.

26.11.2018 17:16
Lukáš V.

XXX.XXX.33.50

Jirka 001 napsal(a):
Já mám 2 roky pár Papoušků nádherných a 2 páry korel. Nádherný 2016 a korely 2017 jaro.Oba páry korel letos vyvedli mladé.I Nádheráci už se krmili ,ale dospívají pohlavně později ,tak snad příští rok.Moje voliéra má venek 5x3 metry , se záletem 2x1 metr.Všichni jsou spolu od mláďat a problém není ani v hnízdění.Ale pozor na Rosely.Jelikož jsem byl 2 roky zpátky /a ještě jsem / taky začínající chovatel a chtěl jsem hlavně papoušky nádherné,měl jsem stejné otázky jako Vy ,co k nim.Bohužel jsem natrefil u Jaroměře na chovatele ,který chtěl jen sebrat peníze ,tak i když měl mnohaleté zkušenosti ,doporučil mi klidně pár rosel ,co měl náhodou k prodeji.MASAKR a já nešťastný volal ,druhý den jestli mu ten pár rosel nemůžu vrátit.Samec napadal nádheráky až samec nádheráků mu udělal krvavé zranění hned druhý den ve společné voliéře.Samozřejmě mi pán nebral telefon a neodpovídal na SMS.Proto rosely vždy zvlášť ,já si je chci pořídit taky letos na jaře.Jsou krásné ,ale ne do společných voliér.Mimichodem na pána jsem narazil minulý týden v Týništi na burze a radši jsem ho obešel velkým obloukem ,aby se něco nestalo.Prý je to známá firma.ještě přiložím nějaké foto

Dobrý den, děkuji za Váš příspěvek a za krásné fotky, mohl bych se zeptat co dáváte na dno té voliéry a jak široké jsou ty jekly ze kterých je postavená. Rád bych si podobnou postavil na jaře. Lukáš

26.11.2018 19:30
Jirka 001

XXX.XXX.96.166

Dno voliéry je betonová deska ,aby se tam nemohli podhrabat nějaký škůdci .Na beton dávám písek ,který mají jak k trávení ,tak hlavně se dobře voliéra uklízí.Jekly 20x20 a vrchní nosné příčníky 20x40 mm

26.11.2018 19:31
Jirka 001

XXX.XXX.96.166

Dno voliéry je betonová deska ,aby se tam nemohli podhrabat nějaký škůdci .Na beton dávám písek ,který mají jak k trávení ,tak hlavně se dobře voliéra uklízí.Jekly 20x20 a vrchní nosné příčníky 20x40 mm

26.11.2018 19:35
Lukáš V.

XXX.XXX.33.50

Jirka 001 napsal(a):

Děkuji za odpověď

Přidejte reakci

Přidat smajlík