Dobrý den, prosím o radu. Mám zasedlou samičku andulky na vejcích, ale přišla o samečka, takže není krmená. Má někdo prosím zkušenost, jak zachránit samičku, aby nehladověla a případně neuhynula? Dá se krmit ručně nebo sebrat vejce a samičku "vyhnat" z budky? nerada bych přišla i o ni. Děkuji
leontynkaa
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Mám zasedlou samičku andulky na vejcích, ale přišla o samečka, takže není krmená. Má někdo prosím zkušenost, jak zachránit samičku, aby nehladověla a případně neuhynula? Dá se krmit ručně nebo sebrat vejce a samičku "vyhnat" z budky? nerada bych přišla i o ni. Děkuji
Nechte to na ní. Stalo se mi to samé, jen u neofém modrohlavých a samice sama vyseděla a vyvedla 4 mladé.
Zbišek
napsal(a):
Určitě sledujte.Takto mi vyhladověla samička zpěvavého.Samec o ni nejevil zájem,přesto snesla a zasedla na tři vejce a ze snůšky se nehnula ani při kontrole.Nakonec uhynula v budce.Rozdíl kondice před snůškou a po uhynutí byl znatelný.
Zdravím,jiná situace,samička ví,že je samec nablízku,tak čeká,a čeká až se nedočká!Pokud však ovdoví ví to taky,a jde se dobrovolně nakrmit!!!K.
Dobrý den, sehnal jsem čtyři páry přírodních andulek, co chovám ve společné volieře a při první snůšce u všech párů, mi děti po krmení nechali otevřená dvířka a všichni čtyři samci ulétli. Občas je tu vídáme létat, od dubna 2017 až do teď, do ledna 2019. Nicméně jsem měl taky strach, ale samičky samy všechny vajíčka doseděli a dokrmili. Měl jsem 26 krásných mladých andulek. Držím pěsti, ať vám vše dobře dopadne.