Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, dnes jsem vložila tento inzerát: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3400454/rusim-cely-chov/
Vím, že je to těžké říct a nevidět je, přesto prosím o odhad ceny.
Pokud máte někdo čas a chuť mi pomoct určit cenu za celý chov, byla bych moc vděčná. U některých párů vím, že odchovávají mladé, někteří nemají nějaký ten drápek, k většině mám DNA, něco je tatínkův odchov... Samozřejmě jsem si podle inzerátů vyhledala ceny za jednotlivé druhy, ale ráda bych znala názor chovatelů.... předem děkuji Dana
No budete je muset prodávat po páru prodej v celku je nesmysl vějiřový prodejte jen v páru jinak kazdej bude chtit samici a samec vám zustane doma doporučuji si vyhledat inzeraty s těmito druhy a chovatelum rovnou zavolat a zeptat se a zavolat několika chovatelum ať máte vic názorů tady to bude asi marnej boj

Moc děkuji za rady.
Ráda bych to prodávala po párech, vím, že papoušci jsou kvalitní - taťka se tomu věnoval celý život. Ale každá návštěva chovatele nebo jen každodenní krmení papoušků tatínka strašně nervuje - po té poslední mrtvici se chce všeho zbavit a co nejrychleji a každý den to opakuje - prostě spěchám.
Nevím, jakou cenu říct lidem, kteří mi píšou. Stejně je potřeba to vidět...

Taťka je po třetí mrtvici a plete si barvy, pohlaví i částky. Hlavně ho vše kolem papoušků trápí, neví jak se o ně postarat.. je to těžké. Kamarádi a známí si celý chov vzít nechtějí - zajímají je také jen Kakaďáci a samice vějířáka - jako všechny ostatní. A co já budu dělat s lichým Amboinem, starýma červenokřídlýma a pod??? Proto chci dát pryč všechno.
Jinak děkuji za rady a milé reakce a pozdravy pro tátu v mailu.
D.
Paní Dano, vím že je situace těžká ale je tu již psáno neprodávejte pod cenou, tlakem a vykutálencům nebo výkupům. V takové situaci člověk nemusí hledět na nějakou pětistovku nebo tisícovku ale to mohu slevit až konkretnímu chovateli při osobním jednání. Na inzerci najděte cenny udělejte si průměr a plus mínus nebudete daleko od nějaké slušné ceny pro obě strany. Pokud to jde konzultujte to s otcem nebo jeho známými chovateli. Jako celek to určitě neprodáte a sestavené páry určitě netrhejte- tatínek to má pěkně složené( vždy mutační samice + štěpitelný samec a to je cesta k nejhezčím mutačním ptákům) a celkově máte pěkné ptáky. Teď v těžké situaci musíte zatnout zuby a někdo z rodiny se musí naučit krmit nebo pomáhat otci protože to bude trvat. Ještě poradím až se trochu oteplí sundat ve voliérách budky ať to nezačne vše hnízdit, pokud v nich ptáci nenocují tak sundejte klidně hned po těch silných mrazech. Ještě mě napadá pokud jste mobilní tak zhruba stejně daleko máte burzu v Týništi nad Orlicí nebo Kladno a tam by se možná snáz a rychleji prodali ptáci na stole. Bude jaro a to je na prodej nejlepší doba-lidé osazují voliéry a stěhují ptáky ze zimovišť atd.
Berte to jako moji úvahu jak bych to řešil já. Nejsou to striktní rady a možná jste mnoho věcí již udělala nebo víte a znáte. Přeju ať se Vám to co nejrychleji a nejlépe podaří vyřešit. Pokud máte ještě nějakou otázku klidně mě kontaktujte tady nebo volejte 732827517-rád poradím.

DÍKY.
Věděla jsem, že má tatínek spoustu známých a kamarádů chovatelů, mám i kontakty - jen jsem je nechtěla otravovat. Nechtěla jsem si vybrat jednoho z nich, aby to ostatním nebylo líto... Dnes (během pracovní doby ) se mi ozvala neuvěřitelná spousta chovatelů a nabídli pomoc s oceněním papoušků.
Až budu vědět částku, dám znovu inzerát a budu doufat, že nám neuhyne další papoušek(včera večer jsme našli mrtvou žlutou královačku ).
Díky všem za rady. Dana Pilerová
napsal(a):
Dobrý den, dnes jsem vložila tento inzerát: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3400454/rusim-cely-chov/
Vím, že je to těžké říct a nevidět je, přesto prosím o odhad ceny.
Pokud máte někdo čas a chuť mi pomoct určit cenu za celý chov, byla bych moc vděčná. U některých párů vím, že odchovávají mladé, někteří nemají nějaký ten drápek, k většině mám DNA, něco je tatínkův odchov... Samozřejmě jsem si podle inzerátů vyhledala ceny za jednotlivé druhy, ale ráda bych znala názor chovatelů.... předem děkuji Dana
Ja Vám poradim takto zavolajte vykupcovi zobere Vám v šetko naraz a máte pokoj.Moj najlepší kamarát predy 5-rokmy zomrel na infart mal tam okolo 500-kusov naj skor sme chceli predat pokusku každy mislel čo naj-naj lacnejší.potom som dohodol vykupom zobral vše naraz a ešte lepšy ako keby to islo po páre.
napsal(a):
DÍKY.
Věděla jsem, že má tatínek spoustu známých a kamarádů chovatelů, mám i kontakty - jen jsem je nechtěla otravovat. Nechtěla jsem si vybrat jednoho z nich, aby to ostatním nebylo líto... Dnes (během pracovní doby ) se mi ozvala neuvěřitelná spousta chovatelů a nabídli pomoc s oceněním papoušků.
Až budu vědět částku, dám znovu inzerát a budu doufat, že nám neuhyne další papoušek(včera večer jsme našli mrtvou žlutou královačku ).
Díky všem za rady. Dana Pilerová
Toho jsem se obával jen ať to nezačne hynout-někdo z rodiny fakt asi musí tátovi pomáhat. Ale jeden ůhyn může být z čehokoliv to neznamená hned špatnu péči chovatele ale netušíme jak dalece to teď tatínek zvládá. Až budete znát ceny dejte znovu inzerát a jak píše pán výše pokud narazíte na slušného výkupce a dohodnete se na ceně tak klidně všechno naráz prodat jemu. Bohužel v takovýchto případech je to nejrychlejší řešení i když pro chovatele nevýhodné.

Taťka krmit zvládá - tedy samozřejmě je u toho i máma, protože nezavírá klece, zapomíná dolít vodu...
Od mala jsme se ségrou za trest museli uklízet voliéry a krmit taky umíme - to není problém. Jenže táta je nemocný už druhým rokem a poslední dobou se jim věnoval čím dál méně - takže jim třeba chybí nějaké vitamíny... nevím a nechci, aby uhynuli další.
Spěchám, přesto nechci ty ptáky prodat pod cenou. Proto trochu přibrzdím a domluví ceny s chovateli, kteří se mi ozvali...
Díky za zájem D.