Cena za zlatého opalina je samozřejmě vyšší, já uvedl cenu za opalina štěp. na zlatou. Jinak co vím a celkem dost jsem se o to zajímal, tak cena za zlatou roselu letos, nebo spíš loni byla opravdu 1000,- euro, jak u nás, tak venku. A myslím si, že to může potvrdit většina chovatelů, co je chtěli koupit. A pokud byla někde nižší, tak šlo spíš o výjimku, ale samozřejmě možný to je.
chovatelaustralie20
napsal(a):
Cena je běžná už za 20.000 Kč kus Štěpáci polovic. I tak jsou dost obtížně prodejné. Také nechápu, proč tu někdo stále používá ceny v Euro. Asi, že to vypadá méně? Naopak u těch zlatých opalínů je myslím cena vyšší než je zde uváděno. Nemám ale na žádné spojení.
Kolik jich mate? Za takovou cenu vemu všechny A jak vite ze jsou obtizně prodejne. Kolik jste jich odchoval že můžete něco takového tvrdit.
milanplšek
napsal(a):
Kolik jich mate? Za takovou cenu vemu všechny A jak vite ze jsou obtizně prodejne. Kolik jste jich odchoval že můžete něco takového tvrdit.
Já je ještě nechávám ale mám již objednaný nepříbuzný pár. Nebudu zde ovšem hlásit kde. Mám je objednané z letošního odchovu který zatím samozřejmě není. Pán má několik párů. Jsou krásní robustní. Souhlasím, že se dají koupit za 20 tis. kus. Mám je také za tu cenu také slíbené. Podívejte se zpětně do inzerce a uvidíte jak je někteří prodejci dlouho inzerují. Za tisíc Euro, jsou obtížně prodejní.
milanplšek
napsal(a):
Už zase frajerské hlášky? Já je zatím také nemám ale už mám také zamluveno jeden nepříbuzný pár od chovatele za 20 tisíc kus. Nevím jestli je to stejný chovatel jako zde někdo píše ale cena platí. Myslím, že jako u všeho, někdo například jezdí po celé republice po burzách například s korelama a nesleví a nesleví. Projezdí možná tisíce korun v benzinu ale za ptáka chce pořád vysokou cenu. Ale každého věc. Hezký den a hodně štěstí v chovu.
Ten kdo letos kupoval,tak ví ze pod 1000 euro nesehnal, samozřejmě se bavíme o kvalitě.
Štěpáci se dali sehnat kolem 10 tis.,myslím,že barva nebyla problém prodat, v inzerci jich bylo hodně málo.
Takže za 20 tis, letos možná budou, ale spíše se známosti.
Znám chovatele co jsi pro ně museli do belgie atd, a cena byla jak jsem psal.
chovatelaustralie20
napsal(a):
Už zase frajerské hlášky? Já je zatím také nemám ale už mám také zamluveno jeden nepříbuzný pár od chovatele za 20 tisíc kus. Nevím jestli je to stejný chovatel jako zde někdo píše ale cena platí. Myslím, že jako u všeho, někdo například jezdí po celé republice po burzách například s korelama a nesleví a nesleví. Projezdí možná tisíce korun v benzinu ale za ptáka chce pořád vysokou cenu. Ale každého věc. Hezký den a hodně štěstí v chovu.
To nejsou frajerske hlašky to je realita ani je nemate a tvrdite že je bežna cena 20000 kc a že jsou težko prodejne. Tak když to je tak jak řikate proč je najednou mate všichni zamluvene. . A zadruhé uz delam ptaky dost dlouho a vim ze zamluvene za nejakou cenu nic neznamena. Panovi se nahodou odchov nezadaři jak si představoval bude jich min a cena jde zase nahoru tak jak loni třeba u černych. Takže když dotaz zněl za kolik se pohybuje momentalně cena zlatych rosel tak nemůžete tvrdit to co pišete. Jaka bude cena po této sezoně je věc druha. Chovu zdar Plšek
Já třeba v roce 17 kupoval zlaté kolem 800 euro za barvu a loni jsem nesehnal pod 1000 euro,takže loni šla cena nahoru, taky proto, že jich jich moc nebylo. Tady na inzerci jsem neviděl, že by někdo prodával jen barvu, většinou tu jsou na prodej jen štěpáci a když už je barva, tak jedině v páru se štěpákem. Je možný, že letos se jich podaří odchovat víc a cena půjde dolů, ale to se všechno ukáže za pár měsíců
Mám je zamluvené u chovatele který dal cenu 20 tisíc kus. Jestli slovo dodrží, nevím. Říkal, že bude cena 40 tisíc za pár v barvě. Ale věřím, že to platí. Pochybuji, že je taková spousta chovatelů kteří mohou dát tolik peněz za rozelu v mutaci, když mi sám chovatel říkal, že za 26 tisíc je měl hodně dlouho a zájemci nebyli. Každý ať si prodává samozřejmě za kolik chce. Ono někdy stačí aby se vám náhodou nějaký kus z odchovu zabil nebo jinak uhynul a hned máte ztrátu dost bolestnou. Tak, že někdy je lepší odchov co nejrychleji prodat i za menší cenu. Pořád je to jen živý tvor který může kdykoliv uhynout a ve velkém množství nikdy nevíte co se stane.
Dobrý den,foto asi nikdo nedá,nikdo se nechce pochlubit tak já dám jsou převzaté z knihy Rosely a jejich mutace,autor Russell Pringle. Jsou moc krásné.Doufam ze sem nekdo da sve krasne chovance.Chovu zdar Karel
Dobrý den,
musím říct, že tohle je opravdu moc pěkná mutace rosel. Taky bych je rád měl ve svém chovu, ale ta cena je opravdu vysoká. Ale chtěl sem se zeptat, jak se daří tyhle rosely odchovávat. Slyšel sem, že se odchovávají dosti špatně, ale nevím co je na tom pravda. Proto se ptám. Martin
Karel1979
napsal(a):
Dobrý den,foto asi nikdo nedá,nikdo se nechce pochlubit tak já dám jsou převzaté z knihy Rosely a jejich mutace,autor Russell Pringle. Jsou moc krásné.Doufam ze sem nekdo da sve krasne chovance.Chovu zdar Karel
No já myslím, že své sem asi nikdo nedá. Všichni je mají totiž teprve zamluvené a to proto, že jsou velmi těžce prodejné za 20. tisíc. Za 1000 E. je to ale mnohem lepší.
Jako chovatel uplně jiných papoušků (ale roselami před lety také políbený a zejména mutacemi penantů i vytrestaný) musím říci, že je to opravdu krásný pták a klidně bych pro něj místo našel. Jenže co kdybych je odchoval? Blbě by se to prodávalo, do Příbrami bych je musel dovézt a poslouchat, že nejsou jak by měli být..... Nene, zlatí kakaďáci.
mirous
napsal(a):
Dobrý den reaguji na martin apl
S cenama u mutací je to opravdu síla přemýšlel jsem že si pořídím papouška červenokřídlého našel jsem mutaci žlutá ( možná straka) cena mne zaskočila u přírodní cca 2-3000 , mutace 50 000,
( nic ve zlém proti chovately ).
Dobrý den.
Zkuste hledat dále a zjistíte, proč to tak je. Je to zajímavé čtení. Začněte tím, že si zjistíte co je to mutace a jak vzniká, jaká je např. pravděpodobnost vzniku + její pravděpodobnost přežití v přírodě oproti udržení v chovu v zajetí. A klidně to odstartujte u andulek.
Je to fascinující čtení, pokud u toho člověk zapojí představivost a celkově myšlení.
Věřím, že pak už nebudete zaskočen. Budete obohacen a ty chovatele lépe pochopíte. Možná je nakonec budete i obdivovat (nebo jen nechápat), že měli odvahu investovat takové peníze do něčeho, co za dva, tři roky má cenu desetiny původní částky......
Když jsou tak těžce prodejné, proč tu není ani jeden inzerát na zlaté? Když už tu něco málo bylo, tak jedině štěpáci. Já sám měl poptávku na Gold, od několika chovatelů a všichni se shodli, že momentálně byla a je cena za barvu těch tisíc euro a chtěli je za tu cenu, ale moc jich letos nebylo a když už někdo měl, tak prodal svým známým a tam možná ta cena byla nižší. Uvidíme po letošní sezóně, třeba bude cena za barvu poloviční, to zatím nikdo neví. Takže podle mě nejsou těžce prodejné, myslím, že by se prodali hned, ale prostě momentálně nejsou.
jarri14
napsal(a):
No já myslím, že své sem asi nikdo nedá. Všichni je mají totiž teprve zamluvené a to proto, že jsou velmi těžce prodejné za 20. tisíc. Za 1000 E. je to ale mnohem lepší.
Jako chovatel uplně jiných papoušků (ale roselami před lety také políbený a zejména mutacemi penantů i vytrestaný) musím říci, že je to opravdu krásný pták a klidně bych pro něj místo našel. Jenže co kdybych je odchoval? Blbě by se to prodávalo, do Příbrami bych je musel dovézt a poslouchat, že nejsou jak by měli být..... Nene, zlatí kakaďáci.
Ja si myslím,že kdyby jste je odchoval,tak by jste určitě neměl problém s prodejem,samozřejmě musí být pěkné,např.samička od juddasse,tak by měly vypadat.
Ale pro Vás jsou asi priorita kakadaci, tak to je uplne něco jiného.
Ten kdo letos neshanel,tak vube neví jaká byla cena, a zamlouvat si na letošek mladé a za určenou cenu je blbost, protože nikdo neví co se odchova,jaká bude kvalita atd.,a cena bude podle odchovu a myslím,že se moc nezmění oproti loňsku - toť můj názor.
michalaeva11
napsal(a):
Ja si myslím,že kdyby jste je odchoval,tak by jste určitě neměl problém s prodejem,samozřejmě musí být pěkné,např.samička od juddasse,tak by měly vypadat.
Ale pro Vás jsou asi priorita kakadaci, tak to je uplne něco jiného.
Ten kdo letos neshanel,tak vube neví jaká byla cena, a zamlouvat si na letošek mladé a za určenou cenu je blbost, protože nikdo neví co se odchova,jaká bude kvalita atd.,a cena bude podle odchovu a myslím,že se moc nezmění oproti loňsku - toť můj názor.
Já s Vaším názorem naprosto souhlasím.
Čas od času se dají sehnat ptáci levněji. Tím důvodem je nejčastěji jejich kvalita, respektive nekvalita. Ten, kdo takového jedince koupí, tady pak vytrubuje do světa cenu a skvělý obchod, ale fotky už nevloží....
Mě pobavila ta diskuse o jejich neprodejnosti a padající ceně.... Proto byl ten příspěvek celkově ironický.
No a zmínka o tom městě je pak má vlastní zkušenost s podobným tlučhubou a "odborníkem".
Ať se daří jejich odchovy!
A díky moc judaassovi za krásné fotky.
Paloo

XXX.XXX.166.194
Chlapi to mate ako s neofemou rubino v roku 2015 cena 2000 Euro kus, teraz 40 Euro kus. A to som chcel paru za 4000 Euro kupit, neveril som že cena može takto padnut.
Paloo

XXX.XXX.166.194
nevravim, že ich je plna inzercia, ale dvoch co inzerovali s takouto cenou som v SR našiel.
Jestli stále máte chuť zakoupit rozely zlaté tak v inzerci se dost často opakuje prodej, zvláště štěpáků. Nevím čím to je ale stále opakující se seriál v nabídce. Také neznám cenu jakou chovatel požaduje. Já jsem už více výše psal, že koupit se dají za mnohem nižší cenu než je zde uváděno některými chovateli. Já zlaté gold gold loni kupoval kolem 20 tis. v barvě. Štěpáci jsou už také o dost levnější.
Paloo

XXX.XXX.166.194
Pani len aby to nedopadlo ako s neofemama rubino v r.2015, 2000 Euro kus teraz som videl dve ponuky 40 Euro kus.