Dobrý den,
může někdo poradit?
Samec AD se chová jak má, čepýří se, zpívá, dělá postoje s větvičkou v zobáku. Chci se zeptat, jestli to dělá jen před samicí nebo jako např. holoubci diamantoví se čepýří a vrkají i před druhými samci? Jinými slovi je ta druhá AD samice nebo to klidně může být druhý samec?
Díky za odpověď.
Dobrý deň!
Samec amadiny diamantovej keď je zo samicou alebo z menej dominantným samcom robí to správanie ako popisujete. Ak chcete mať istotu či aj tá druhá amadina diamantová je samička alebo samec musíte ju oddeliť do samostatnej klietky a tam pozorovať. Ak po udomácnení nezačne v samostatnej klietke bez toho, že by videla na samca prejavovať samčie správanie so spevom máte samičku.
Menej dominantný samec sa pred dominantným samcom správa ako samička len nezačne znáška.
Je ještě rychlejší způsob. Výška hlasu při kontaktním volání.
Samec se ozývá tónem vysokým, samice nízkým. Ten rozdíl pozná i laik. Budeli tón stejný, máte 2 samce. S tancem a zpěvem tokajícího samce to nemá nic společného. Jednoho odchyťe, dejte vedle ať se nevidí a on se jeden i druhý ozve.
Moudivláček
napsal(a):
Je ještě rychlejší způsob. Výška hlasu při kontaktním volání.
Samec se ozývá tónem vysokým, samice nízkým. Ten rozdíl pozná i laik. Budeli tón stejný, máte 2 samce. S tancem a zpěvem tokajícího samce to nemá nic společného. Jednoho odchyťe, dejte vedle ať se nevidí a on se jeden i druhý ozve.
Dobrý den,
ještě se vrátím k tomuto vláknu. Po rozdělení jsem určitě slyšel ty hluboké tóny jak popisujete, ale teď jak jsou spolu tak se k sobě nemají, do budky chodí spát a teď začala i ta " samička" posedávat na bidlech s větvičkou v zobáku . V tom se teď střídají. Tak fakt nevím.
Za názory děkuji.
učeň
napsal(a):
Dobrý den,
ještě se vrátím k tomuto vláknu. Po rozdělení jsem určitě slyšel ty hluboké tóny jak popisujete, ale teď jak jsou spolu tak se k sobě nemají, do budky chodí spát a teď začala i ta " samička" posedávat na bidlech s větvičkou v zobáku . V tom se teď střídají. Tak fakt nevím.
Za názory děkuji.
Jestli jste poznal odlišnost vydávaného dlouhého "písknutí", máte pár. Že drží oba stéblo nic neříká o pohlaví. Samec s tím stéblem v toku dělá dřepy až na bidle nadskakuje a vydává bručivé zvuky. Kdysi jsem říkal, že startuje motorku. Až samice snese, dejte mně prosím vědět.
S pozdravem
ON
\