Je 10 měsíců u papoška moc na koupi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2019 21:54
Henry2712

XXX.XXX.237.188

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Líbí se mi Amazoňan modročelý od jednoho chovatele, který nabízí tři papoušky, kterým je 10 měsíců. Chtěl bych si ho pořídit, ale mám obavy, aby si na nás v rodině ještě dobře zvykl a my si ho hezky ochočili, jako domácího mazlíčka, když není úplně malý. Prosím poraďte, jestli to je v pořádku, nebo jestli s tím máte také zkušenosti :)
Děkuji za vaše odpovědi :)

13.4.2019 22:57
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Na tzv mazlíčka je vhodnější ručně dokrmené mládě. Ale i papoušek odchovaný rodiči se dá ochočit. 10 měsíců starý není ještě dospělý, pořád je to do roka ještě mládě. Samozřejmě, že si zvykne. Ale aby šel na ruku a pod. bude chvíli trvat. Měsíc nebo tři si netroufám říct. Třeba dřív. To záleží na vašem přístupu. Zbrklostí při navazování kontaktu vše pokazíte. Brali si ode mne lidé na ochočení podobně starého a celkem rychle se papoušek ochočil, až jsem se divil. Ale každý jedinec je jiné povahy. Moji amazoňané si přes pletivo vezmou piškot z ruky, nechají se rukou odstrčit z krmítka a to se s nima nijak nemazlím ani na ně nemluvím, ale poznají mě a stačí přijít v jiném výrazě barevném oblečení a už jsou rezervovanější.Uvidíte, co vám kdo poradí.
Skoro mám dojem, že jste se díval na můj dnešní inzerát. Je tam i krátké video.
Měli jste al. čínského.Já měl roky skupinu 3 párů a nedovřel jsem krmný pult a do rána ve voliéře zůstali pouze 2 samci. Hlasově je to s amazoňanem skoro stejné. Pro vazbu na člověka se domnívám je amazoňan vhodnější, protože al.čínský si v páru mimo hnízdění neprojevuje nějaké vzájemné důvěrnosti jako probírání peří a pod. Amazoňan ano a člověk by měl jeho partnera nahrazovat.

14.4.2019 10:41
pavon

XXX.XXX.187.82

Henry2712 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Líbí se mi Amazoňan modročelý od jednoho chovatele, který nabízí tři papoušky, kterým je 10 měsíců. Chtěl bych si ho pořídit, ale mám obavy, aby si na nás v rodině ještě dobře zvykl a my si ho hezky ochočili, jako domácího mazlíčka, když není úplně malý. Prosím poraďte, jestli to je v pořádku, nebo jestli s tím máte také zkušenosti :)
Děkuji za vaše odpovědi :)

Duben není moc vhodná doba na nákup amazoňana,všichni ptáci z loňských odchovů jsou pryč a teď je v nabídce to, co se neprodalo.Když počkáte do srpna,tak budete mít velký výběr dokrmených modročelých podle finančních možností od obyčejných ptáků až po krásné kusy.

14.4.2019 14:19
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

pavon napsal(a):
Duben není moc vhodná doba na nákup amazoňana,všichni ptáci z loňských odchovů jsou pryč a teď je v nabídce to, co se neprodalo.Když počkáte do srpna,tak budete mít velký výběr dokrmených modročelých podle finančních možností od obyčejných ptáků až po krásné kusy.

Mýlíte se v tom, že ptáci z loňských odchovů jsou pryč. Jen v okruhu 30 km vím o 4 chovatelích, kteří je mají. Proč neprodali? To jste vyjádřil koncem poslední věty.
Žlutí jsou pryč, ale za jakou cenu, to nepíšete. Ti zelenější zústávají, protože je cena pro kupujícího zatím velká. Je- li nižší, jsou hned pryč. A jistě jsou to velcí pěkní jedinci bez vady.
Ono se to pod rodiči až na bidlo nelíhne jako kuřata a pak to dát do výkupu? To at´ doma zůstanou i rok, pokud je místo.
A roční papoušek už není žádné křehké mláďátko se zdravotními riziky. Ale to každý kupující jistě ví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík