Alexandr malý

Prodám Alexandra malého - Prodám alexandry malé,různé mutace,do chovu i k...
DohodouBas
XXX.XXX.172.174
Dobrý den, chci se zeptat jestli mohou být, alexandri male celoročně ve venkovní volieře.
Děkuji K
Chovám alexandry m.už delší dobu a pokud nebudete mít zálety tak to je holý nesmysl !!!!!! Do tří let jsem je měl ve volijéře se zaletem a při velkých mrazech jsem jim přitapěl a ven jsem je pouštěl zapoledne na hodinku do voliéry i v mrazech. U mne hnízdejí začátkem února tak že je v polou prosince dávám do zimoviště a koncem dubna je dávám ven a mladý pokud neprodam dávám do voliéry se záletama kde zůstanou i přes zimu a tak to jde dokola.Sice vlastní zkušenosti s omrzlinami nemám a tak si myslím že toto je jedna z možností jak tyto krásné papoušky chovat.
Dobrý den,dlouho jsem váhal jestli se do toho pouštět ale zkusím to v nejhorším mně ukamenujete. Myslím že se chovat dají ale za určitých podmínek.
Zálet je podmínkou nejlépe pevné stěny aby nemohli spát na pletivu(já mam pouze pletivo nešlo to jinak).
Musí být silná bidla nebo prkna na kterých spi aby si přikryli nohy jinak drápky omrznou.
Dobrá strava více olejnatých semen a oříšky já dávám 2 vl.ořechy na týden.
Mám pouze dva páry alexandrů malých přírodní a modrý.
Modrý jsem koupil samce bez 2 drápku dva roky a samice v poho jen mírně škublá vždy na hnízdě.samec prý spal na pletivu ptáci staří šest let chováni venku v nevytápěných voliérách.Pravidelně odchov u předchozí chovatelky 1 nebo 2 mladé.Mně sedí snesla čtyři vejce jedno stopro oplodněné.
Druhá pára zelená samec štěpitelný do žlutých jedno pírko má žluté tak asi by někdo řekl straka stáří 3 roky chováni venku po celou dobu samice přišla o 2 drápky né mrazem ale od rozely .Sedí na pěti vejcích vše plné.Budky jsem dával 20.3.
Známý choval al.malé modrý ,zelený,žlutý, lacewing modrý i žlutý také v nevytápěných voliérách a u všeho odchoval.Myslím že je vícero chovatelů ale nechtějí nebo se nezapojují.Chovu zdar.
Ano i Já jsem odchoval alexandry ,když samice neměla nějaký ten drápek, ale když chybí samci je to větší problém ,někdy se páří na budce, ale na bidle to už je horší. A proč je stresovat a dělat jim bolest,nechávat je v zimě venku ,pro ně je lepší,když jsou chráněni před větrem a zimou.Chovám i korely a rosely, jsou v pohodě i při mrazech.
Chovám alexandry malé již delší dobu. Mám zděný zálety. Při i větších mazech jim také přitopím. V poslední době nebylo nutné.Před západem slunce jim tam svítím asi 1 hod. Budky nechávám po celý rok. Když se setmí tak zalezou do zděného přístřešku .Přes noc venku nejsou. Voda jim tam zamrzá asi, když je venku tak - 8- 10 st .Zálety zavírám, když je venku tak -10 st. Za ty léta jsem neměl u žádného omrzlé drápky.
satelit
napsal(a):
Chovám alexandry malé již delší dobu. Mám zděný zálety. Při i větších mazech jim také přitopím. V poslední době nebylo nutné.Před západem slunce jim tam svítím asi 1 hod. Budky nechávám po celý rok. Když se setmí tak zalezou do zděného přístřešku .Přes noc venku nejsou. Voda jim tam zamrzá asi, když je venku tak - 8- 10 st .Zálety zavírám, když je venku tak -10 st. Za ty léta jsem neměl u žádného omrzlé drápky.
Zdravím,choval jsem je léta skoro stejně,vždy bez problému,bohaté odchovy...silná bidla a tučnější semena jsou podmínkou!K.