Zmena otváracích časov na Burze exotov, hydiny, králikov, holubov a doplnkového tovaru vo výstavisku Agrokomplex Nitra.
Oznamujeme návštevníkom burzy,že sa od 12.5.2019 menia otváracie hodiny na Burze exotov ,hydiny, králikov, holubov a doplnkového tovaru nasledovne:
- predajcovia s motorovým vozidlom cez bránu B3 od 4,00 hod.
- predajcovia bez motorového vozidla cez pokladňu pri pavilóne „N“ od 4,30 hod.
- návštevníci od 6,00 hod. s motorovým vozidlom cez bránu B2,B3, bez motorového vozidla cez pokladňu
pri pavilóne "N".
Burza je pre verejnosť otvorená od 6,00 hod. – 10,00 hod.
Burza exotov Agrokomplex Nitra
napsal(a):
Oznamujeme návštevníkom burzy,že sa od 12.5.2019 menia otváracie hodiny na Burze exotov ,hydiny, králikov, holubov a doplnkového tovaru nasledovne:
- predajcovia s motorovým vozidlom cez bránu B3 od 4,00 hod.
- predajcovia bez motorového vozidla cez pokladňu pri pavilóne „N“ od 4,30 hod.
- návštevníci od 6,00 hod. s motorovým vozidlom cez bránu B2,B3, bez motorového vozidla cez pokladňu
pri pavilóne "N".
Burza je pre verejnosť otvorená od 6,00 hod. – 10,00 hod.
Predajcov púšťate už od štvrtej,no návštevníkov až od šiestej-prečo? Sú chovatelia ktorý cestujú autobusmi a tie v nedeľu prichádzajú do Nitry cca o 5:00-5:15 a naspäť okolo 6:30.Preco nemôže byť pre návštevníkov od 5-tej? Vlani to bolo všetko v poriadku, teraz samé zmeny, aj podľa predajcov (poznám osobne dosť)je to k horšiemu.
Dobry vecer.
Otvaracie hodiny burzy exotov sa vratili tak ako boli po minule roky.Tak isto boli otvaracie hodiny pre verejnost od 6.00 hod. a nikto s tym nemal problem.Predajcovia vtakov s prenoskami do pavilonu N chodili cez pokladnu pri pavilone N od 4,30 hod a vsetko bolo v poriadku.Predajcovia krmiv a iny predajcovia s vozidlami vstupuju od 4.00 hod. aby si stihli vylozit aspon casť tovaru do 4,30 hod.
napsal(a):
Dobry vecer.
Otvaracie hodiny burzy exotov sa vratili tak ako boli po minule roky.Tak isto boli otvaracie hodiny pre verejnost od 6.00 hod. a nikto s tym nemal problem.Predajcovia vtakov s prenoskami do pavilonu N chodili cez pokladnu pri pavilone N od 4,30 hod a vsetko bolo v poriadku.Predajcovia krmiv a iny predajcovia s vozidlami vstupuju od 4.00 hod. aby si stihli vylozit aspon casť tovaru do 4,30 hod.
Môže sa teda verejnosť dostať do vnútra ešte pred šiestou?Vlani to nebol problém, a ako píšete-"aby si stihli vyložiť aspoň časť tovaru do 4:30" tak predpokladám,že dnu sa dá dostať aj skorej.
napsal(a):
Dobry den,ano bude sa dat dostat do vnutra aj pred 6,00 hod.
Presne som čakal reakciu a odpoveď ako ste napísal,prečo niečo prikazujete ,nariaďujete a zároveň porušujete,v príkaze máte jasne napísané že návšteva sa bude púšťať o 6 hod,teraz tvrdíte že sa dostane do vnútra aj pred 6 hod prečo to čo bolo dobre a fungovalo komplikujete,to isté boli nariadenia predaja exotov z klietok nato určených,porušuje sa to sústavne a zdá sa my že to z kompetentných dnes nikomu nevadí,akurát že ste tam odradili chodiť tých zodpovedných a poctivých chovateľov exotárovaké,tento rok som tam bol prví krát a žiadne nariadenia sa nedodržujú to je len nesplniteľný a nereálny sen organizátora a je celkom zbytočný,ten problém čo chcel tým nariadením odstrániť a to boli zahnusené a preplnené prenosky sa dal riešiť iným spôsobom,ďakujem za pochopenie aj nepochopenie môjho názoru organizátorovi ale aj verejnosti.
Dobrý deň,
neviem prečo to beriete ako porušovanie.Od začiatku konania burzy boli takto nastavené otváracie hodiny a nikto to nerozoberal, nekritizoval a podobne.Podľa môjho názoru to bude tak ako predtým len sa to posúva naspäť o hodinu ako to bolo po minulé roky.
Neviem či Vy ste návštevník alebo chovateľ, ktorý si prinesie predať, poprípade kúpiť vtákov a idete do pavilónu N.
Je dobre aby ste tam prišli skôr ako návštevník, ktorý si ide kupiť klobásy do pavilónu M5.To sú podľa mňa návštevníci, čo nemajú nič spoločné s burzou vtákov, holubov a podobne a idú tam za iným účelom ako je burza tí chodia na burzu po 6,00 hod. Treba ale prihliadať aj na predajcov aby si stihli vyložiť tovar do príchodu chovateľov, poprípade návštevníkov.
Pokiaľ máte nejaký spôsob ako riešiť zahnusené a preplnené prenosky, tak nám dajte vedieť,budeme radi ak nám dá niekto radu, ktorá bude zrealizovateľná a únosná pre chovateľov, len aby sa to dalo zvládnuť pri takom veľkom počte chovateľov ako chodí na burzu.Samozrejme aby to nezdržovalo vstup do areálu aby nevznikali kolóny a podobne...
Teraz trošku k chovateľom. Každá jedna klietka je vizitka chovateľa.!!! Ak má niekto neúnosne zahnusenú prenosku, tak ja ako chovateľ by som si od takéhoto chovateľa nikdy nič nekúpil, nakoľko je tam možnosť roznych chorôb, nákaz a podobne, to Vám asi nemusím ani písať a reagovali by ste podobne.Každý chovateľ by si mal vstúpiť do svedomia a chovať sa ako zodpovedný chovateľ tak, ako sa patrí a potom by nevznikali také nariadenia, ktoré majú tento problém minimálne čiastočne vyriešiť. Sú chovatelia veľmi disciplinovaný ale sú aj taký, ktorým to je jedno a kvôli tým sa musia robiť aj opatrenia, ktoré potom kritizujete.
Pokiaľ mám informáciu vo svete to funguje dávno čo sa týka výstavných klietok a prenosiek, len u nás na Slovensku sa to asi nedá a nechce zrealizovať. Chápem, že sú to aj zvýšené náklady pre chovateľa ale ak je to prínosom pre vtáky, že majú dodržaný komfort tak prečo by sme nemali ísť príkladom, že aj u nás sa to dá zrealizovať. Treba len začať a skúsiť chovateľov nasmerovať aby to išlo správnym smerom. Každá zmena je určitým krokom dopredu ale ak to bude každý len kritizovať a nadávať, bojkotovať nikdy sa neposunieme ďalej.
Budeme radi ak každý chovateľ sa k tomu postaví zodpovedne.
Čakám na Vašu radu ohľadne disciplíny na zahnusené klietky a prenosky.
napsal(a):
Dobrý deň,
neviem prečo to beriete ako porušovanie.Od začiatku konania burzy boli takto nastavené otváracie hodiny a nikto to nerozoberal, nekritizoval a podobne.Podľa môjho názoru to bude tak ako predtým len sa to posúva naspäť o hodinu ako to bolo po minulé roky.
Neviem či Vy ste návštevník alebo chovateľ, ktorý si prinesie predať, poprípade kúpiť vtákov a idete do pavilónu N.
Je dobre aby ste tam prišli skôr ako návštevník, ktorý si ide kupiť klobásy do pavilónu M5.To sú podľa mňa návštevníci, čo nemajú nič spoločné s burzou vtákov, holubov a podobne a idú tam za iným účelom ako je burza tí chodia na burzu po 6,00 hod. Treba ale prihliadať aj na predajcov aby si stihli vyložiť tovar do príchodu chovateľov, poprípade návštevníkov.
Pokiaľ máte nejaký spôsob ako riešiť zahnusené a preplnené prenosky, tak nám dajte vedieť,budeme radi ak nám dá niekto radu, ktorá bude zrealizovateľná a únosná pre chovateľov, len aby sa to dalo zvládnuť pri takom veľkom počte chovateľov ako chodí na burzu.Samozrejme aby to nezdržovalo vstup do areálu aby nevznikali kolóny a podobne...
Teraz trošku k chovateľom. Každá jedna klietka je vizitka chovateľa.!!! Ak má niekto neúnosne zahnusenú prenosku, tak ja ako chovateľ by som si od takéhoto chovateľa nikdy nič nekúpil, nakoľko je tam možnosť roznych chorôb, nákaz a podobne, to Vám asi nemusím ani písať a reagovali by ste podobne.Každý chovateľ by si mal vstúpiť do svedomia a chovať sa ako zodpovedný chovateľ tak, ako sa patrí a potom by nevznikali také nariadenia, ktoré majú tento problém minimálne čiastočne vyriešiť. Sú chovatelia veľmi disciplinovaný ale sú aj taký, ktorým to je jedno a kvôli tým sa musia robiť aj opatrenia, ktoré potom kritizujete.
Pokiaľ mám informáciu vo svete to funguje dávno čo sa týka výstavných klietok a prenosiek, len u nás na Slovensku sa to asi nedá a nechce zrealizovať. Chápem, že sú to aj zvýšené náklady pre chovateľa ale ak je to prínosom pre vtáky, že majú dodržaný komfort tak prečo by sme nemali ísť príkladom, že aj u nás sa to dá zrealizovať. Treba len začať a skúsiť chovateľov nasmerovať aby to išlo správnym smerom. Každá zmena je určitým krokom dopredu ale ak to bude každý len kritizovať a nadávať, bojkotovať nikdy sa neposunieme ďalej.
Vopred Vám chcem poďakovať za Vašu odpoveď,áno každý chovatateľ by sa mal k vašimi opísanými problémom postaviť zodpovedne,práve mnoho tých zodpovedných chovateľov exotárov prestalo Nitriansku burzu navštevovať aby neporušovalo stanovené predpisy predaja z bodovacích klietok,nebudem to tu všetko vypisovať čo by museli chovatelia podstúpiť ktorý cestujú desiatky kilometrov na burzu a cestujú viacerý aby ich cesta nebola mnohokrát predražená,viete aký priestor by potrebovali štyria chovatelia na bodovačky,potom nosenie dovnútra a späť atď.teraz o problému k zahnuseným a preplneným prenoskám,môj názor každý mesiac viackrát počas burzy vyhlasujete o veterinárnom potvrdení chovateľov mimo okresu Nitra to je v poriadku,za tie roky čo chodím na burzu do Nitry som nikdy nevidel ani nepočul žeby kompetentný veterinári toto potvrdenie kontrolovali čo je pre nás chovateľov výhoda začo môžme byť radi,ale problém zahnusených a preplnených prenosiek by mal kontrolovať veterinár ktorý by mal chodiť ako chodí pán Vávra spolu s ním a kto má preplnenú a zahnusenú prepravku vyzvať ho o doklad veterinárneho potvrdenia ak je mimo Nitry, ak ho nemá aby opustil priestor predaja,28.4 2019 som prví krát bol tento rok na burze zdokumentoval som mnohých predavajúcich chovateľov a bol som z niektorých zhrozený,a kontrola nikde ani pána Vávru nebolo vidieť a určite som ho neprehliadol burzu som prešiel x krát,neviem niektorým nezodpovedným chovateľom ale aj nadriadeným sa to páčiť nebude, ale tým zodpovedným chovateľom to bude určite vyhovovať a začnú sa vracať na túto burzu späť,to je iba môj názor na riešenie týchto problémov.
Dobrý den
Letos v dubnu jsem se po delší době rozhodl jet podívat na burz do Nitry. Po čtení diskuzí a článků o nových pravidlech prodeje ve výstavních klecích jsem byl mile překvapen, že se tento trend ubírá i sem. Ano spousta chovatelů je proti, ale jinde v Evropě to tak funguje, tak jsem si řekl proč ne i zde, já s tím osobně problém nemám a plně s tím souhlasím. Když jsem přijel na burzu a dostal jsem se do haly nestačil jsem se divit. Sice zde byly chovatelé s výstavníma klecema, ale těch bylo poskromno. Pořadatel se shora vyjádřil tím způsobem, že je to naše vizitka chovatelů jak vypadají naše přenosky a jak dodržujeme pravidla. Ano v tom má naprostou pravdu, je to naše vizitka. Ale..... jaká je vizitka pořadatele, který informuje chovatelskou veřejnost o změně pravidel prodeje, toto prezentuje i v časopisu atd. a tyto pravidla nijak nekontroluje. Píšete chovatelé se mají chovat zodpovědně a jak se chová pořadatel? Jak je možné že připustí porušování pravidel, pustí jak uvádíte zasraté přeplněné přenosky do haly a nechá je prodávat vedle Vás, který dodrží pravidla a jen se může divit že je to možné. Tohle je zas vizitka pořadatele, který sice chce burzu posunout dobrým směrem, ale pouze papírově a tlacháním, ale realita byla vidět na stolech v hale, bohužel .
Ptáte se na radu pro to jak to máte dělat, ať se to dodrží. Zeptejte se tedy když se srovnáváme s ostatními burzy v Evropě, jak to dodrží oni a jde to. Pravidla jsou jasně psaná a veterinář s pořadatelem má možnost s tímto něco udělat. Nepůjde to jen tak, bohužel, ale pokud jste nastolily tyhle pravidla musíte jít směrem který jste určili. Ať už za pomocí nějaké bezpečnostní agentury, která bude s veterinářem a pořadatelem kontrolovat pravidla, nebo stát u vchodu do haly a kontrolovat přenosky atd. Ano chovatelé budou nadávat, ale časem si zvyknou a dojedou, burza je velká krásná a návštěvnost výborná. Ondřej K.
ok312157
napsal(a):
Dobrý den
Letos v dubnu jsem se po delší době rozhodl jet podívat na burz do Nitry. Po čtení diskuzí a článků o nových pravidlech prodeje ve výstavních klecích jsem byl mile překvapen, že se tento trend ubírá i sem. Ano spousta chovatelů je proti, ale jinde v Evropě to tak funguje, tak jsem si řekl proč ne i zde, já s tím osobně problém nemám a plně s tím souhlasím. Když jsem přijel na burzu a dostal jsem se do haly nestačil jsem se divit. Sice zde byly chovatelé s výstavníma klecema, ale těch bylo poskromno. Pořadatel se shora vyjádřil tím způsobem, že je to naše vizitka chovatelů jak vypadají naše přenosky a jak dodržujeme pravidla. Ano v tom má naprostou pravdu, je to naše vizitka. Ale..... jaká je vizitka pořadatele, který informuje chovatelskou veřejnost o změně pravidel prodeje, toto prezentuje i v časopisu atd. a tyto pravidla nijak nekontroluje. Píšete chovatelé se mají chovat zodpovědně a jak se chová pořadatel? Jak je možné že připustí porušování pravidel, pustí jak uvádíte zasraté přeplněné přenosky do haly a nechá je prodávat vedle Vás, který dodrží pravidla a jen se může divit že je to možné. Tohle je zas vizitka pořadatele, který sice chce burzu posunout dobrým směrem, ale pouze papírově a tlacháním, ale realita byla vidět na stolech v hale, bohužel .
Ptáte se na radu pro to jak to máte dělat, ať se to dodrží. Zeptejte se tedy když se srovnáváme s ostatními burzy v Evropě, jak to dodrží oni a jde to. Pravidla jsou jasně psaná a veterinář s pořadatelem má možnost s tímto něco udělat. Nepůjde to jen tak, bohužel, ale pokud jste nastolily tyhle pravidla musíte jít směrem který jste určili. Ať už za pomocí nějaké bezpečnostní agentury, která bude s veterinářem a pořadatelem kontrolovat pravidla, nebo stát u vchodu do haly a kontrolovat přenosky atd. Ano chovatelé budou nadávat, ale časem si zvyknou a dojedou, burza je velká krásná a návštěvnost výborná. Ondřej K.
Ďakujem že ste prispel svojim prínosným príspevkom s ktorým môžem len súhlasiť,a teraz sú na rade organizátori.
fredo

XXX.XXX.115.243
Zdravim.Moj nazor na nove pravidla ze taky ze nic sa k lepsiemu nepohlo akurat to tak zatazilo chovatelov .jazdime na burzu cca180km ideme autom 4 a ked si chce kazdy zobrat aspon 10 vtakov tak by potreboval 5 vystavnych prenosiek krat 4 to je 20 vystavnych prenosiek a nato by sme potrebovali uz dodavku a to nehovorim o tom ze si tam uz nebudeme moct kupit ani krmivo ci ine potreby lebo sme plny.Nevidim natom nic zle ked mam prenosku kde je 6 boxov a mam tam 6vtakov pod ktorym ja karton alebo vetvicky pretoze je prepravka cista a nieje preplnena.mam aj vystavnu prepravku kde mali vtaky krmivo a vodu a za celu dobu sa toho ani nedotkli tak vtom ziadny vyznam nevidim akurat tak esteticky.Zo zasranej a preplnenej prenosky by som vtaka nezobral ani zadarmo preto by som takychto ludi co tak zaobchadzaju s vtakmi ani na burzu nepustil .My s kamaratmi sme skor rozhodnuty koli tymto podmienkam prestat navstevovat burzu a budeme chodit niekam inam toto pravidlo je pre nas najväcsou zatazou vystavne klietky nech su na vystavach ktore trvaju aj cele dni ale nie na burze ktora trva 3 hodinky.
napsal(a):
Dobrý deň,
Dobrý den,
konečně relevantní reakce od pořadatele.
Při této příležitosti jsem se chtěl zeptat, protože věřím, že výstavní nebo jiné klícky budou převyšovat nevhodné přenosky. Otázka zní jestli do budoucna zvažujete zvýšení kapacity haly změnou prodejních stolů na stojany s dvěmi nebo třemi poschodími. Myslím si, že by to burze prospělo, protože pro ptactvo je tam velice málo místa.
Jinak držím palce.
Dobry den,
zatial sa neuvazuje o zmene zo stolov na poschodove stojany.Najskor sa postupne zavedu nove pravidla ohladne klietok a uvidime aky to bude mat dosah na burzu.Teraz pisem moj osobny nazor k novym pravidlam ohladne vystavnych klietok:Trosku to zamiesa karty co sa tyka ludi, ktory budu predavat v pav. N vtaky a trosku poklesne pocet predajcov,nakolko tí co sa nebudu chciet prisposobit tak prestanu chodit na nasu burzu a budu chodit tam,kde sa nebudu kontrolovat zaspinene klietky a pod.Boli by sme radi aby to tak nebolo ale clovek nikdy nevie...Bude sice menej predajcov ale o to bude lepsi komfort pre vtakov. Verim tomu ze za 2-3 roky tieto podmienky co sa tyka klietok sa budu musiet dodrziavat vsade v EU a my sa nebudeme s tym musiet pasovat,nakolko u nas to uz bude standard. Iny usporiadatelia to budu este len zavadzat a bojovat s tym...Bol by som velmi rad aby sa predajcovia vtakov novym pravidlam prisposobili. Urcite sem bude pisat vela predajcov a nadavat ako likvidujeme dobru burzu ale ideme to robit s dobrym umyslom. A ked to bude tak ako ma byt a bude malo miesta na klietky tak postupne prejdeme na poschodove stojany aby bolo viac miesta pre klietky.
napsal(a):
Dobry den,
zatial sa neuvazuje o zmene zo stolov na poschodove stojany.Najskor sa postupne zavedu nove pravidla ohladne klietok a uvidime aky to bude mat dosah na burzu.Teraz pisem moj osobny nazor k novym pravidlam ohladne vystavnych klietok:Trosku to zamiesa karty co sa tyka ludi, ktory budu predavat v pav. N vtaky a trosku poklesne pocet predajcov,nakolko tí co sa nebudu chciet prisposobit tak prestanu chodit na nasu burzu a budu chodit tam,kde sa nebudu kontrolovat zaspinene klietky a pod.Boli by sme radi aby to tak nebolo ale clovek nikdy nevie...Bude sice menej predajcov ale o to bude lepsi komfort pre vtakov. Verim tomu ze za 2-3 roky tieto podmienky co sa tyka klietok sa budu musiet dodrziavat vsade v EU a my sa nebudeme s tym musiet pasovat,nakolko u nas to uz bude standard. Iny usporiadatelia to budu este len zavadzat a bojovat s tym...Bol by som velmi rad aby sa predajcovia vtakov novym pravidlam prisposobili. Urcite sem bude pisat vela predajcov a nadavat ako likvidujeme dobru burzu ale ideme to robit s dobrym umyslom. A ked to bude tak ako ma byt a bude malo miesta na klietky tak postupne prejdeme na poschodove stojany aby bolo viac miesta pre klietky.
Zaujímal by ma ten "dobrý úmysel".Chovám alexandrou malých, každý je sám v prepravke-zbytocne ostatných nestresujem pri predaji.Viem ktorý to je,od akého paru a to pri nových pravidlách nejde.Robim to pre zvieratá, nestresujem ich zbytočne.Prekladat ich na burze do bodovaciek,pri predaji jedného stresovať druhého,tak to nie.Prvotny zamer vám nevyšiel.Tlacite na bodovacky,no vadia vám špinavé prepravky,tak ich kontrolujte.Tiez radšej volím inú burzu,barz aj Krškany.A prestaňme sa porovnávať s inými krajinami, nemá to zmysel.
napsal(a):
Dobry den,
Dobrý večer len na okraj už ste videli vtáka dochovaného pod rodičmi v bodovacej klietke sediet na bidielku popíjat vodičku a krmit sa ?.Proti čistote ,primeranej velkosti nemám absolutne žiadne námietky ale bodovačky?.Už s ich názvu je zrejmé na čo sú určené.Zmena na viacposchodové regály-totálna kravina!!!!!
napsal(a):
Dobry den,
Máte nové pravidlá a ste neschopný si ich ukontrolovať,keď bude čas vložím fotky čo som nafotil 28.4.2019 na burze v Nitre,to je hanba organizátora keď si s neho ľudia robia srandu a nerešpektujú ho,keď ste niečo zaviedli dbajte svojimi kontrolami nato aby sa to dodržiavalo a nie aby si z vás predavajúci robili srandu.
karol1234
napsal(a):
Dobrý večer len na okraj už ste videli vtáka dochovaného pod rodičmi v bodovacej klietke sediet na bidielku popíjat vodičku a krmit sa ?.Proti čistote ,primeranej velkosti nemám absolutne žiadne námietky ale bodovačky?.Už s ich názvu je zrejmé na čo sú určené.Zmena na viacposchodové regály-totálna kravina!!!!!
Zdravím. Súhlasím s čistotou prenosiek, a že vtáky odchovane pod rodičmi nie sú vhodné na prekladanie do výstavných prenosiek na burze... Je to ešte väčšie stresovanie ako bolo predtým... Ale nemôžem súhlasiť s tými poschodovými regálmi... Prečo je to kravina??? Pokiaľ sa neotvorí ďalšia hala pre vtáky, a nič sa nezmení, bude to tragédia... Už teraz je jedna hala pre v chovateľov vtákov tesná!!!
Len môj názor...
luki10000
napsal(a):
Zdravím. Súhlasím s čistotou prenosiek, a že vtáky odchovane pod rodičmi nie sú vhodné na prekladanie do výstavných prenosiek na burze... Je to ešte väčšie stresovanie ako bolo predtým... Ale nemôžem súhlasiť s tými poschodovými regálmi... Prečo je to kravina??? Pokiaľ sa neotvorí ďalšia hala pre vtáky, a nič sa nezmení, bude to tragédia... Už teraz je jedna hala pre v chovateľov vtákov tesná!!!
Len môj názor...
Podla mňa keď dajú poschodové regály museli by podstatne rozšíriť rozostupy medzi radmi stolov, už teraz sú len tak tak .Dostať sa k prenoske a poriadne si prezreť o čo máte záujem je niekedy fakt ťažké.
karol1234
napsal(a):
Podla mňa keď dajú poschodové regály museli by podstatne rozšíriť rozostupy medzi radmi stolov, už teraz sú len tak tak .Dostať sa k prenoske a poriadne si prezreť o čo máte záujem je niekedy fakt ťažké.
Mohlo by to, aj keď len dočasne, vyriešiť miesto na prenosky... Ale naozaj len dočasne... Ale na druhej strane, ak ste boli na poslednej burze, tak miesta bolo skoro polovica voľného...
luki10000
napsal(a):
Mohlo by to, aj keď len dočasne, vyriešiť miesto na prenosky... Ale naozaj len dočasne... Ale na druhej strane, ak ste boli na poslednej burze, tak miesta bolo skoro polovica voľného...
Máte pravdu na poslednej burze som sa náhodu z povinnosti musel zúčastniť a toho miesta tam bolo na stoloch dosť a budeho ešte viac,a ak sa začnú zodpovedne dodržiavať nové predpisy tak toho miesta si myslím bude bohato,ale to záleží všetko na organizátoroch Nitrianskéj burzy ako budú ďalej pokračovať o svojom vysnívanom sne.
nitra

XXX.XXX.176.38
......nitra je aj bola aj bude topka medzi burzami...
Munch
napsal(a):
asi ste tam nechodil cely rok
Napriklad My sme chodili 4-chov. na jedno auto na každu burzu,každy nás mal ca.50 kusov rozné od zebriček až po alex .čin.patagonec,tento rok sme neboli vobec ked máme mat bodovačku potrebovali aspon 5-metrov stola ,večé auto,alebo kažy má ist sám 200km.a ked mám dat do vykupu možem to urobyt aj doma.budu tam chodit len tie čo maju ca.50km.
nitra

XXX.XXX.176.38
euw
napsal(a):
Aha, gruchy77 sa premenoval!?
...gruchy77 je najlepší vykupca na SK...alexander, velky 125eu,alexander malý modry šsdy,70eu,lutino,albino 100eu,mnich modry 70eu,albino,lutino 130eu...on sa drobotinou ani nezaujima...ceny ma pevne do jula..jozef
Až teraz som našla tuto diskusiu tak chcem tiež niečo uviesť ako chovateľka drobotiny, na ktorých sa absolútne nemysli. Najmenšie bodovacie klietky majú tak ďaleko od seba mriežky že zlatoprska, Tygricek a Astrild vlnkovany( možno aj iné druhy) nemajú absolútne problém prejsť cez takúto mrežu. Vhodne bodovacie klietky sa nerobia, ostáva jedine na to natiahnuť pletivo 1x1cm, čo nie je jednoduché. O prechytavacich voliérach ani nehovorím.... keď sa už porovnávame so zahraničím kde take sú, v Nitre má prechytavacia voliera oka cca 2x 2 cm, prečo nie je taká voliera aj s menšími okami?
Mirka Z.
napsal(a):
Až teraz som našla tuto diskusiu tak chcem tiež niečo uviesť ako chovateľka drobotiny, na ktorých sa absolútne nemysli. Najmenšie bodovacie klietky majú tak ďaleko od seba mriežky že zlatoprska, Tygricek a Astrild vlnkovany( možno aj iné druhy) nemajú absolútne problém prejsť cez takúto mrežu. Vhodne bodovacie klietky sa nerobia, ostáva jedine na to natiahnuť pletivo 1x1cm, čo nie je jednoduché. O prechytavacich voliérach ani nehovorím.... keď sa už porovnávame so zahraničím kde take sú, v Nitre má prechytavacia voliera oka cca 2x 2 cm, prečo nie je taká voliera aj s menšími okami?
Pani ak čakáte odpoveď,neverím že sa jéj dočkáte od kompetentných.
napsal(a):
Dobrý deň pani Mirka Z.,
ďakujeme za Váš postreh a pripravíme jednu prechytávaciu klietku tak aby bolo možné premiestnovať aj
menšie typy vtákov ako ste uviedli vo vyššie uvedenom príspevku.
Prajem Vám pekný deň
Vopred ďakujem za vašu reakciu a odpoveď Mirke Z.,to som ani v skutočnosti nečakal že jéj odpoviete i keď pani tam mala viacej otázok na ktoré určite čakala odpoveď,no v skutku sa jéj dočkala len čiastočne,čo sa týka bodovacích klietok a mriežok ohľadom drobotiny a jéj predaja z nich ste akosi zabudli,s pozdravom Jan.Z
Nedá mi po sledovaní tejto debaty pripojiť sa a postaviť sa na stranu organizátora.
Túto burzu poznám veľmi dobre a jej kvalita upadá, ale príčinou nie je organizátor ale návštevníci. Veľakrát sme viac zvieratá ako tie, ktoré predávame v prenoskách v ktorých je toľko bordelu že si pamätá ešte spoločnú republiku...
Zúčastnil som sa aj medzinárodnej burzy v Holandsku odkiaľ nás minulý rok vykázali doslova za banalitu. Organizátori si to nedali vysvetliť a absolútne ich nezaujímali stovky kilometrov ktoré sme tam urazili.
Ak chceme dosiahnúť určitú úroveň mali by sme si vedieť vyčítať aj vlastné chyby. Častokrát si všímam v inzerátoch že mláďatá sú potomkami vtákov z Holandska, Nemecka.... no myslím že vo vtákoch rozdiel neude, bude rozdiel v prístupe chovateľa ktorý ide po predaji mláďat kúpiť kvalitné kusy na ďalší chov, materiál na stavbu voliér alebo krmivo. Ako prvé nepobeží na pivo, pečenú klobásu a slivovicu (samozrejme aj to k životu patrí).
V príspevkoch som čítal že je nezmysel dávať vtáky do bodovačky a už ako jej názov nahovára nie je to klietka určená na predaj ale keď sa chceme hrať slovne tak ani v slove prenoska nevidím slovotvorný základ predaj ale bude asi slúžiť na prenos.
Verím že koho sa môj príspevok dotkne bude všemožne citovať a komentovať moje názory, no tak isto verím že kto dokáže pochopiť že kúpa/výroba výstavnej klietky za ktorú sa nebude hanbiť a udržiavanie jej čistoty je jednoduchá činnosť ktorá posunie úroveň chovateľstva o level vyššie pri čom je to najzakládnejšia prevencia pred prenosom vírov, baktérií a patogénov, sa prispôsobí pravidlám.
Myslím že aj zo strany organizátorov by bolo dobre pouvažovať o dvoch poschodiach na stoloch ako to bolo v Přerove, tak isto aj o pridaní prechytávacích volier ktoré by plnili účel ako pre chovateľov drobotiny, exotických holúbkov, hmyzožravého vtácvta až po tie najväčšie papagáje.
pavolmax

XXX.XXX.59.250
ferko76
napsal(a):
Predajcov púšťate už od štvrtej,no návštevníkov až od šiestej-prečo? Sú chovatelia ktorý cestujú autobusmi a tie v nedeľu prichádzajú do Nitry cca o 5:00-5:15 a naspäť okolo 6:30.Preco nemôže byť pre návštevníkov od 5-tej? Vlani to bolo všetko v poriadku, teraz samé zmeny, aj podľa predajcov (poznám osobne dosť)je to k horšiemu.
Nečudujte sa, prosím. Sám Vávra aj s gorilami v čiernom sa vyjadril, že šikana na chovateľov/predajcov ustane, ak žiadny predajca chovateľ na burzu NEPRÍDE! Tým je snáď povedané všetko...