Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2019 21:04
frankyjohn

XXX.XXX.135.230

Zdravím,

poradil by mi někdo jaké pletivo je lepší na venkovní voliéru jestli pletené nebo svařované ? popřípadě velikost oka ?

5.5.2019 21:22
bubanek

XXX.XXX.32.28

záleží jaké papoušky budete mít ve voliéře

5.5.2019 21:26
Karel1979

XXX.XXX.172.226

Dobrý den,
na co se bude pletivo natahovat dřevo,kov,hliník kov kulatina nebo jekl ,pro jaké ptáky?To jsou podle mne důležité parametry. Dejte vědět a někdo se ozve ,já používám bodované oka 16x16 SILA dr.1,2 mam i slabší ale mám male ptáky. Ať se zadaří vybrat .

5.5.2019 21:35
frankyjohn

XXX.XXX.135.230

Konstrukci mám z hliníkových jeklu,a chovám spíše ty menší druhy, jen z těch větších jeden pár A. Modročelých.

5.5.2019 21:57
Karel1979

XXX.XXX.172.226

Tak to bych volil radši bodované nevím jaké doporučují na Amazoňany ale asi bych volil 19x19 síla drátu 1,4

5.5.2019 22:12
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Dobré rady jste dostal. Jen moje zkušenost. Dnes preferované svařované pletivo je pěkné a pro drobné ptáky vhodné. U papoušků, kteří více šplhají po pletivu, to jsou i ti vaši amazoňani je problém v tom, že si odřou o ostré pletivo ocasní pera. U pleteného pletiva to nehrozí. Pokud ve voliéře bude dost větví a nejen dvě bidla, tak po pletivu polezou minimálně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2019 19:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moudivláček napsal(a):
Dobré rady jste dostal. Jen moje zkušenost. Dnes preferované svařované pletivo je pěkné a pro drobné ptáky vhodné. U papoušků, kteří více šplhají po pletivu, to jsou i ti vaši amazoňani je problém v tom, že si odřou o ostré pletivo ocasní pera. U pleteného pletiva to nehrozí. Pokud ve voliéře bude dost větví a nejen dvě bidla, tak po pletivu polezou minimálně.

Moje zkušenosti s pletivem jsou přesně opačné. Ve voliéře se svařovaným pletivem, mám amazoňany modročelé a jejich opeření je bezvadné. Ve voliéře s pleteným pletivem mám amazoňany žlutokrké a jejich ocasní opeření je hrozné. Oba páry mají voliéru přes 6 metrú. Dále mám amazonky modrohlavé ve volieře se svařovaným pletivem a jejich opeření je taky bezvadné. Já bych volil svařované. Ale je celkem možné že to nezáleží na pletivu.

6.5.2019 20:12
frankyjohn

XXX.XXX.135.230

Velice zajímavé a užitečné rady, všem děkuji za pomoc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík