Křepelka japonská- kurníček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.5.2019 19:47

Dobrý den, mám dotaz a doufám , že mě neukamenujete . Vyrábím pro manželku kurníček do voliéry pro křepelky japonské. Jak velký mám udělat vlezový otvor? Strejda gůgl nepomohl. Předem děkuji za fundované odpovědi. Jirka

28.5.2019 21:06
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz a doufám , že mě neukamenujete . Vyrábím pro manželku kurníček do voliéry pro křepelky japonské. Jak velký mám udělat vlezový otvor? Strejda gůgl nepomohl. Předem děkuji za fundované odpovědi. Jirka

Jen můj názor.Je to úplně jedno, velikost taková, aby prolezli. Nesmí tam být tma. To se divím, že jste informace nenašel, je jich všude dost. Oni nepotřebují kurníček, ovšem, pokud nejsou silné mrazy.

28.5.2019 21:43

Dělám ho do celoroční voliéry austrálie a právě skrzeva mrazy dám do podlavy topný kabel ,tak jsem chtěl otvor co nejmenší. Myslíte, že v zimě nezalezou do "tepla" když bude v kurníčku tma?

28.5.2019 21:54
Jamro

XXX.XXX.210.216

j.erlec Napsat zprávu
Dnes 21:24
Díra tvaru čtverce 15*15 by mohla stačit. Možná i menší, záleží na velikosti (typu) křepelek.
Při výrobě kurníčku zohledněte, že to nejsou slepice. Pokud to velikost dovoluje, udělejte právě v něm popeliště. Krmítko a napáječku raději dejte ven, hrozně by do toho hrabaly bordel.
A nedělejte hřady, na nich křepelky nesedají

Nestaci to na jednom fore, to iste aj na drubezi. Prepelica japonska podla mna patri do drubeze, nakolko sa chova kvoli vajickam tak isto ako sliepky.

28.5.2019 22:03
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Dělám ho do celoroční voliéry austrálie a právě skrzeva mrazy dám do podlavy topný kabel ,tak jsem chtěl otvor co nejmenší. Myslíte, že v zimě nezalezou do "tepla" když bude v kurníčku tma?

Když už tam bude topný kabel, tak stačí malá žárovka a ony než bude tma zalezou. Časový spínač, dnes je to raz dva. A když v zimě prodloužíte den, budou i snášet.

29.5.2019 06:36

Moudivláček - děkuji za fundovanou odpověď

Jamro- je to zajímavé, i když dáte do příspěvku omluvy předem za laický dotaz, vždy se najde někdo kdo bude vyrýpávat. Já si nedokáži představit, že bych na zahraničním fóru dejme tomu maďarském psal česky a ještě poučoval :-) . Ale mám dobrou náladu tak Vám odpovím na Váš dotaz. Nestačilo, zajímá mě úhel pohledu papouškářů, kteří mají křepelky na okrasu ve svých voliérách a právě i na názor chovatelů drůbeže co je mají na vajíčka. Názory mohou býti značně rozdílné.Ještě jednou se hluboce omlouvám, že Vás můj dotaz pobouřil.

29.5.2019 07:58
hzp

XXX.XXX.83.72

Papouškáři z důvodu obav z nákazy hrabavou většinou společně nechovají. Nehledě na to, že křepelky japonské jsou docela agresivní, takže mohou právě vylétlé mladé z budek zlikvidovat pokud přistanou na zemi.
Jinak jsem viděl chov a dokonce sem tam i přirozený odchov křepelek japonských, které je měl chovatel ve výletu a pro ty účely jim tam naházel hromadu větví, kde se schovávaly, nesly a odchovávaly. Redukce chovu tam probíhala pomocí krys a koček.

29.5.2019 08:51
araraun12

XXX.XXX.128.96

já používám pro křepelky obdelníkové přístřešky, kde jsou delší strany plné. křepelky probíhají a v případě potřeby si lehnou do sena uvnitř. Přitápění není potřeba, mám křepelky už 3 roky celoročně venku a žádný úhyn přes zimu nebyl, pouze nesnášejí. Pouze jsem přišel o veškerou trávu ve voliéře

6.6.2019 14:44

Ještě mám jeden dotaz, krmná směs pro křepelky ve voliéře kde jsou také andulky a korely není to problém? Počítám, že osazenstvo se do krmení pustí také. Nemůže to papouškům nějak uškodit?

7.6.2019 12:21

Pokud uděláte u kurníčku okýnko třeba z plexiskla a bude tam celý den dost světla, tak ho dejte tam a nemusíte řešit, že to budou žrát i papoušci. Křepelák tam jiné ptáky beztak nepustí a křepelčí směs zbyde na křepelky
Myslím, že by z toho množství bílkovin začaly andule a korely nadměrně nést , ale raději to nezkoušejte. A nebo by to možná vůbec nežraly.

Přidejte reakci

Přidat smajlík