Vaječná míchanice z širšího pohledu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2019 19:35
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

K touto tématu mě vyprovokoval text uveřejněný v časopisu Exota č. 6 / 2019.

Je tam zveřejněno složení míchanice našich i zahraničních chovatelů. Dodám, jen těch ze západní Evropy.
Hodnotím kladně. Zaujal mě příspěvek L.Žohy, který uvádí receptury staré 40 let a já s ním souhlasím. Uvádí používání našich přípravků KONVIT atd.
Záleží na zkušenosti chovatele, jeho času a i bez super zahraničních přípravků docílí úspěchu za málo peněz, ale za víc práce. Já hovořím o chovu jako koníčku a ne zdroji zisku.
Nyní otázka: Já k vyprovokování hnízdění používám jako příměs do míchanice nebo naklíčeného směs pro nosnice.
Můžete namítnout, že hrabaví nejsou fyziologií trávení papoušci a pod. Ale ono to funguje. Kdo chová slepice, tak jistě ví, že ikdyž mají výběh, zelené, kosti atd, tak když vynechá směs, není vajíčko každý den. Sám nevím, co tam dávají.Nejsem hlupák, složení znám. Snad to nepůsobí jen na vyšlechtěné hybridy s roční snůškou a pak nic. To by nám u papoušků nepomohlo, ale mně se to osvědčuje.

9.6.2019 19:49
Jamro

XXX.XXX.210.216

Ja pouzivam Nutrimix pred parenim a potom pocas krmenia.

11.6.2019 11:01
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Konečně téma, které je zajímavé. Já kupuji míchanici u Šestáků. Míchal jsem si sám, ale z různých důvodů jsem přešel na tuto variantu. K podpoře snůšky přídávám kopřivy nakrájené do míchanice a naklíčené krmení. Víc nic a funguje mi to.

13.6.2019 22:54
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Klasika! Na obr. polotovar, ktorý je v chladničke max. do dvoch dni. Vajíčko + rozdrvené škrupiny, mrkva, sušená žihľava a štipka soli. Púpavu/pampelišku a piškótu dodatočne až pred podaním. Podávané minimálne 2x denne.., pre kanáriky a ich krížence s euro ázijskou faunou. Samozrejme ešte zvlášť jablko a zelené...

14.6.2019 22:38
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Moudivláček napsal(a):
K touto tématu mě vyprovokoval text uveřejněný v časopisu Exota č. 6 / 2019.

Je tam zveřejněno složení míchanice našich i zahraničních chovatelů. Dodám, jen těch ze západní Evropy.
Hodnotím kladně. Zaujal mě příspěvek L.Žohy, který uvádí receptury staré 40 let a já s ním souhlasím. Uvádí používání našich přípravků KONVIT atd.
Záleží na zkušenosti chovatele, jeho času a i bez super zahraničních přípravků docílí úspěchu za málo peněz, ale za víc práce. Já hovořím o chovu jako koníčku a ne zdroji zisku.
Nyní otázka: Já k vyprovokování hnízdění používám jako příměs do míchanice nebo naklíčeného směs pro nosnice.
Můžete namítnout, že hrabaví nejsou fyziologií trávení papoušci a pod. Ale ono to funguje. Kdo chová slepice, tak jistě ví, že ikdyž mají výběh, zelené, kosti atd, tak když vynechá směs, není vajíčko každý den. Sám nevím, co tam dávají.Nejsem hlupák, složení znám. Snad to nepůsobí jen na vyšlechtěné hybridy s roční snůškou a pak nic. To by nám u papoušků nepomohlo, ale mně se to osvědčuje.

Děkuji za reakce, ale očekával jsem, že se snad někdo ozve souhlasně nebo kriticky k používání směsi pro nosnice, k čemuž můj dotaz směřoval.

14.6.2019 22:50
Jamro

XXX.XXX.210.216

Moudivláček napsal(a):
Děkuji za reakce, ale očekával jsem, že se snad někdo ozve souhlasně nebo kriticky k používání směsi pro nosnice, k čemuž můj dotaz směřoval.

Ved som sa ozval suhlasne, ja tie zmesi pouzivam. Porovnajte si tabulky zmesi pre nosnice a exot vtactvo. Rozdiel tam nevidim, akurat v cene. Kanarom a eurofaune prospievaju. Zmes pre nosnice podavam po cely rok.

14.6.2019 23:00
Jamro

XXX.XXX.210.216

Zmes: mrkva, zeler, vajecna zmes, vajicko uvarene na tvrdo, suseny hmyz, napucane semena, zelene, nutrimix pre nosnice. Pridavam aj piesok pre exot.
Mucnych cervov podavam kazdy den pri krmeni mladat. Beru ich vsetci vtaci, kanar, stehliky, hyle aj A guldove.

14.6.2019 23:28
barabán

XXX.XXX.144.116

Jamro napsal(a):
Ved som sa ozval suhlasne, ja tie zmesi pouzivam. Porovnajte si tabulky zmesi pre nosnice a exot vtactvo. Rozdiel tam nevidim, akurat v cene. Kanarom a eurofaune prospievaju. Zmes pre nosnice podavam po cely rok.

Dobrý den rozdíl ve složení je a to dosti značný- NUTRIMIX PRO NOSNICE = Vlhkost 5%, vápník 27%, fosfor 4%, sodík 0,9%, vitamín A 180000 m. j. / kg, vitamín D3 30000 m. j. / kg, vitamín E (alfatokoferol) 300 mg / kg, vitamín K3 15 mg / kg, vitamín B1 20 mg / kg, vitamín B2 50 mg / kg, vitamín B6 20 mg / kg, vitamín B12 0,1 mg / kg, niacinamid 150 mg / kg, pantothenan vápenatý 80 mg / kg, cholin chlorid 6000 mg / kg, DL methionin 10 g / kg, železo 900 mg / kg, měď 60 mg / kg, zinek 480 mg / kg, mangan 890 mg / kg, kobalt 3 mg / kg, jód 3,2 mg / kg, selen 1,4 mg / kg. NUTRIMIX PRO EXOTICKÉ PTACTVO = vitamín A 550000 m.j./ kg, vitamín D3 48000 m.j./ kg, vitamín E (alfatokoferol) 6000 mg / kg, vitamín K 400 mg / kg, vitamín B1 130 mg / kg, vitamín B2 800 mg / kg, vitamín B6 270 mg / kg, vitamín B12 1700 mcg / kg, vitamín C 6700 mg / kg, biotin 5300 mcg / kg, niacin 270 mg / kg, pantotenan vápenatý 530 mg / kg, kyselina listová 80 mg / kg, inostiol 1000 mg / kg, cholinchlorid 16000 mg / kg, beta-karoten 200 mg / kg, vápník 41000 mg / kg, fosfor 24000 mg kg, sodík 9000 mg / kg, hořčík 9200 mg / kg, železo 800 mg / kg, zinek 1200 mg / kg, mangan 1200 mg / kg, měď 70 g / kg, kobalt 25 mg / kg, selen 25 mg / kg, jód 12 mg / kg, DL-methionin 53000 mg / kg, L-lysin 76000 mg / kg, carophyll RED 100 mg / kg, carophyll YELLOW 1000 mg / kg.

15.6.2019 12:52
anuš

XXX.XXX.31.1

Moudivláček napsal(a):

Také v chovné sezoně přidávám do vaječné míchanice granule pro snůšku brojlerů, označení neznám. Co toto praktikuji, zvýšil se odchov a oplozenost vajec.
Franta

Přidejte reakci

Přidat smajlík