Penanti žlutí - barva mláďat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2019 09:02
ara68

XXX.XXX.128.42

Pár žutých penantů letos konečně zahnízdil už jim budou asi 2týdny(doufám že přežijou a vylétnou). Jaké budou barvy-troufá si někdo podiskutovat? /odpovědi typu "JAKÉ BARVY MĚLI RODIČE" jsou bezpředmětné - pač jsem oba ptáky koupil/

Neregistrovaný uživatel

23.6.2019 10:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Původ rodičů je velmi předmětný,jinak než mladí opeří můžete jenom věštit!

23.6.2019 10:43
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

ara68 napsal(a):
Pár žutých penantů letos konečně zahnízdil už jim budou asi 2týdny(doufám že přežijou a vylétnou). Jaké budou barvy-troufá si někdo podiskutovat? /odpovědi typu "JAKÉ BARVY MĚLI RODIČE" jsou bezpředmětné - pač jsem oba ptáky koupil/

To, že odpověď na barvu rodičů je bezpředmětná z důvodu, že jste je koupil, je pouze vaše chyba. Když ptáky kupuji, tak se vždy zajímám o barvu rodičů. Většina prodávajících ji ráda sdělí. Nicméně k barvě mláďat, všechna budou žlutá, pokud rodiče na nic neštěpí. Pokud rodiče na něco štěpí, tak mláďata nebudou určitě v barvě skořice, ino, plavý. To by měla červené oči. Rodiče můžou tedy štěpit například na modrou, oranžovou, straku, pastelovou...Těch kombinací je prostě spousty. Nezbývá než počkat než opeří a nechat se překvapit.

23.6.2019 12:00
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

A hlavně tohle nejsou žlutí Penanti... To bude nějaká kombinace bůhví čeho. Když neznáte rodiče (rodiče rodičů/štěpení rodičů), tak si budete muset počkat, co z toho vypadne

23.6.2019 12:05
ara68

XXX.XXX.128.42

Děkuji za reakce - zkusím přidávat fotky /ale já tipuji minimálně 2 spíše 3 kusy ze čtyř budou žlutí/.. A že neznám barvy rodičů mého páru? Věrohodnost informací od prodávajícího někde na burze v Kroměříži a na Kladně. Vždy beru s rezervou.... Nejen co se týká zbarvení rodičů..ale třeba i pohlaví/u jiných druhů/. Tutový sameček snáší vejce o stošest aj.

Neregistrovaný uživatel

23.6.2019 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Ještě reakce-když nevěříte chovateli tak proč kupujete takové ptáky na burze?Když zmiňujete rozsah KM-Kladno je rozumnější osobní odběr.PS žlutá není opravdu žlutá,ale pro vás záhadná směs a bude to i u mladých!

23.6.2019 12:25
ara68

XXX.XXX.128.42

Když se mi pták líbí dám za něj i mnohem více než je tržní cena. Jsem rád že "jako vždy" vzniknou dohady o mutaci vyfocených ptáků - což jsem předpokládal...a vždy jsem tady rád sledoval dohady odborníků na barvy penantů..

23.6.2019 12:33
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Ti Vaši penanti budou kombinace žlutá (spíše dilute)/skořicová/aqua(seagreen) a něco k tomu...
Doufám, že Vás nějak neurazím, ale tato kombinace je taková nevýrazná nijaká dále do chovu moc nepoužitelná, protože ta aqua se skořicí se z krve jen těžko zbaví... Jestli se Vám daný pták líbí, tak proti gustu... Ale rozhodně to není žlutý penant a ani to jako žlutého prosím nenabízejte, protože nezkušený chovatel by se mohl spálit jako Vy(jestli ste je kupoval jako žluté, ne že se Vám líbily).

Přidejte reakci

Přidat smajlík