Prosím chtěla jsem si pořídit drobné pěvce -kanáry,zebřičky ,chůvičky ,rýžovníky atp.,ale dočítám se,že kanáři se před sezónou oddělují dle pohlaví,aby zahnízdili.Nemám velké ambice kanárky odchovávat a tak se tedy ptám-je to oddělení nutné? Nebo je pro samičky potenciálně nebezpečné být ve společném hejnu celoročně? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Napíšu Vám to takto. Mám kanárů pár. Teda, od února byli asi do konce dubna spolu v malé klícce, pak jsem je hodil do nekryté voliéry k chechtavkám (hrdličkám) a křepelkám.
Pak se mi povedlo najít zraněného samce strnada, tak u mě měl zotavovací pobyt asi měsíc. Pak jsem ho z voliéry pustil a zjistil, že s ním stavěla kanářice hnízdo, ale nestihla se spářit a nést. Až teď se mi k ní podařilo sehnat samce, sezona v tahu, to by byl zázrak, jestli něco bude.
Obecně u kanárů se nedoporučuje chovat spolu ve voliéře víc samců se samicemi, aby se patrně neporvali. Nevím jak je to se samými samci nebo pouze samicemi, ale ideální má být u kanárů pár nebo samec a až 2-3 samice. S zebrami, chůvkami ani rýžovníky kanáry nemám. Kámoš říkal, že jim zebry rády kradou materiál na hnízdo. I když teda zebry mají raději tmavší materiál než kanáři (ti milují bílý, jak peří husy).
Samec nebude pro samičku nebo samičky nebezpečný mimo hnízdní sezonu a dělit je teda nemusíte.