Dodatečné kroužkování -označení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2019 13:06

Dobrý den, neukamenujte mě prosím za laický dotaz. Jak dodatečně označit chovné páry ve společné voliéře andulek. Mám cca 10 párů a po třítýdenní dovolené celkem plavu co je mladé a co staré. Viděl jsem použití vázacích pásků, ale to se mě moc nezamlouvá. Díky za fundované reakce.

25.7.2019 13:18
J.G.

XXX.XXX.49.156

Zdravím,používal jsem plastové rozlišovací kroužky. Mrkněte třeba na www.stepansestak.cz.

25.7.2019 13:24
J.G.

XXX.XXX.49.156

J.G. napsal(a):
Zdravím,používal jsem plastové rozlišovací kroužky. Mrkněte třeba na www.stepansestak.cz.

Foto:

25.7.2019 13:28
hersyko

XXX.XXX.144.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, neukamenujte mě prosím za laický dotaz. Jak dodatečně označit chovné páry ve společné voliéře andulek. Mám cca 10 párů a po třítýdenní dovolené celkem plavu co je mladé a co staré. Viděl jsem použití vázacích pásků, ale to se mě moc nezamlouvá. Díky za fundované reakce.

Ve společné voliéře je naprosto zbytečné kroužkovat.Nepoznat dospělého jedince od mláděte? Klasický případ 10.párů,...po 3.týdnech,.... viz.- https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3592210/dnesni-vykup-andul?from-list=1#a3593048 tak na co si pořád stěžujete? Tohle je realita!

25.7.2019 14:09

hersyko napsal(a):
Ve společné voliéře je naprosto zbytečné kroužkovat.Nepoznat dospělého jedince od mláděte? Klasický případ 10.párů,...po 3.týdnech,.... viz.- https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3592210/dnesni-vykup-andul?from-list=1#a3593048 tak na co si pořád stěžujete? Tohle je realita!

Děkuji i za tuto reakci i když je úplně mimo mísu, neptal jsem se na odbyt ptáků , ale na dodatečné kroužkování. S odbytem problém nemám, ptáky rozdávám nebo je měním s kamarádem co má zverimex za krmivo. Výkup a burza mě vůbec nezajímá, mám okrasnou voliéru 6x4m a tam fakt nechci 1-2 páry. Takže té reakci na co si stěžuji nerozumím , ale asi jste můj dotaz pochopil jinak. Kroužkovat dodatečně pro mě cenu má, neb nedaruji alespoň chovného jedince. Holt jsem tele a nepoznám už starší mláďata , jak se začne dělat bělmo tak jsem v ř..i. Ještě jednou se Vám hluboce omlouvám.

25.7.2019 14:12
eli22

XXX.XXX.58.40

J.G. napsal(a):
Foto:

Tak tyhle kroužky jsem jednou použila u pyrur, a za chvilku něco lítá vzduchem, koukám, a oni ty ty kroužky.

25.7.2019 14:14

eli22 napsal(a):
Tak tyhle kroužky jsem jednou použila u pyrur, a za chvilku něco lítá vzduchem, koukám, a oni ty ty kroužky.

kovové nebo plastové?

25.7.2019 14:24

J.G. napsal(a):
Foto:

Díky za fundovanou odpověď, Vaše zkušenost prosím? drží?

25.7.2019 14:38
hersyko

XXX.XXX.144.116

Děkuji i za tuto reakci i když je úplně mimo mísu, neptal jsem se na odbyt ptáků , ale na dodatečné kroužkování. S odbytem problém nemám, ptáky rozdávám nebo je měním s kamarádem co má zverimex za krmivo. Výkup a burza mě vůbec nezajímá, mám okrasnou voliéru 6x4m a tam fakt nechci 1-2 páry. Takže té reakci na co si stěžuji nerozumím , ale asi jste můj dotaz pochopil jinak. Kroužkovat dodatečně pro mě cenu má, neb nedaruji alespoň chovného jedince. Holt jsem tele a nepoznám už starší mláďata , jak se začne dělat bělmo tak jsem v ř..i. Ještě jednou se Vám hluboce omlouvám.

Dobrý den ,reakce byla všeobecná na dnešní situaci,což jste pochopil,jestliže ne omlouvám se za příklad..Ted k vašemu dotazu,proč jste si neoznačil chovné ptáci před sezonou? Píšete okrasná voliéra a odchováváte v ní ? v pořádku vaše věc.Ale jak chcete označit dodatečně? když nepoznáte chovné od mladých jak sám píšete? a máte strach ,aby jste neprodal chovné.Tomu nějak nerozumím,jinak lze jednoduše použít rozlišovací kroužky.před sezonout označit a je to.

25.7.2019 14:45

hersyko napsal(a):
Dobrý den ,reakce byla všeobecná na dnešní situaci,což jste pochopil,jestliže ne omlouvám se za příklad..Ted k vašemu dotazu,proč jste si neoznačil chovné ptáci před sezonou? Píšete okrasná voliéra a odchováváte v ní ? v pořádku vaše věc.Ale jak chcete označit dodatečně? když nepoznáte chovné od mladých jak sám píšete? a máte strach ,aby jste neprodal chovné.Tomu nějak nerozumím,jinak lze jednoduše použít rozlišovací kroužky.před sezonout označit a je to.

Teď jste na to kápl, po sezóně hodlám všechny zbylé ptáčky okroužkovat. Přeji hezký den

25.7.2019 14:54
hersyko

XXX.XXX.144.116

Teď jste na to kápl, po sezóně hodlám všechny zbylé ptáčky okroužkovat. Přeji hezký den

Použíjte kvalitní rozlišováky (u andulky není problém) nekupujte nějaký čínský šunt a budete mít problém vyřešen.

25.7.2019 15:12
eli22

XXX.XXX.58.40

kovové nebo plastové?

Byly plastové.Ne že by je přeštíply, normálně je nějak uvolnily.

26.7.2019 00:28
lesk

XXX.XXX.168.76

Nejlepsi reseni je oznacit si starsi chovne pary. To by jste mel zvladnout hned. Mlade poznate podle vlnkovani na cele, maji ho asi 6 mesicu a pak ustupuje dozadu, napovi i tmave oko. Lepsi nez prodavane oznacovaci krouzky je obycejna buzirka patricneho prumeru. Tu si totiz nesundaji, nerozepnou.

26.7.2019 09:40
bb-k

XXX.XXX.13.145

nejvic se mi osvěčily normální kroužky o chlup větší-rozříznout,roztáhnout,řez opilovat(ojehlit) a na nožce kleštičkami opatrně znovu vytvarovat

Hraba1234

26.7.2019 14:18
Hraba1234

XXX.XXX.158.117

Zdravím používám tyhle kovové, co budka to barva. Mám šest párů , tudíž šest barev. Snadná manipulace a rychle nasazené.
http://krouzkysas.cz/obchod/oznacovaci-pro-exoty/4-mm-kovovy/
Zde jsem je kupoval.

26.7.2019 17:54
J.G.

XXX.XXX.49.156

Díky za fundovanou odpověď, Vaše zkušenost prosím? drží?

U rosel ano,ale v současné době už je nepoužívám, protože odchovy od jednotlivých párů kroužkuji každý jinou barvou.

27.7.2019 04:05
mirous

XXX.XXX.8.177

Dobrý den kovové ( hliníkové) prodává p. Straka ,má vebové stránky straka krouzky.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík