Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2019 16:50
nyin

XXX.XXX.135.43

Ahoj,

v brzké době si pojedu pro mládě andulky s handicapem - hůř používá jednu nožičku. Není to žádná tragédie, ale lehce to papouška omezuje např. v sezení na bidýlku. Sedět na něm umí, udrží se, ale když může, tak preferuje sezení na ploše - např. na dně klece.

Jak připravit ,,bezbariérovou" klec? Spíš asi nižší a prostornější, místo bidel nějaké poličky, ale jak vymyslet schůdky na poličky, aby je papoušek nejen zvládnul, ale i používal a radši neseděl na dně klece?

Ráda bych mu připravila bydlení co možná nejpohodlnější.

Díky za rady :)

2.8.2019 18:01
anuš

XXX.XXX.31.1

Ahoj, zkuste plochá bidla, pásek desky nebo oříznout kulaté.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2019 19:32

Promiňte, že to takhle napíšu, ale není lepší si sehnat prostě zcela zdravé mládě?
Andulky jsou levná záležitost a všude dostupné. Nebudete muset řešit žádné obtíže se sezením, a zvíře s zdravýma nožkama se i pozoruje podstatně lépe a udělá víc radosti.

2.8.2019 19:47
BananRoman

XXX.XXX.199.124

Ten pták se s tím naučí normálně žít. Jednu má zdravou a o drouhou se bude opírat. Pokud má klec správně dráty a může po nich šplhat nahoru a dolu, tak bych na bezbariérovou klec zapomněl.

2.8.2019 22:13

Jasne pohoda ja mam zaka ma 11 rokov a ma tak isto nozicku krivu zajtra mozem dolozit foto a uplne funguje v poriadku ako keby sa nic nestalo, ok si nato zvykne. Ja by som to nebral tragicky!:-)

2.8.2019 22:53
nyin

XXX.XXX.128.218

K dotazu, zda by nebylo snažší si vzít zdravého papouška - rozhodně bylo. Ale tenhle je mi sympatický i právě tím, že je odlišný (je to výchovné i pro dceru, že i jiné může být stejně dobré nebo i lepší). V životě ho to neomezuje, krásně baští a prospívá a jeho drobný handicap neberu jako překážku.

Rozhodně si ho neberu proto, abych pár stovek ušetřila. Náklady na vybavení pro papouška, ptačí strom a nové nádobí (teflon jde z domu :)) budou vcelku vysoké, takže stovka sem, stovka tam :D

2.8.2019 22:54

nyin napsal(a):
K dotazu, zda by nebylo snažší si vzít zdravého papouška - rozhodně bylo. Ale tenhle je mi sympatický i právě tím, že je odlišný (je to výchovné i pro dceru, že i jiné může být stejně dobré nebo i lepší). V životě ho to neomezuje, krásně baští a prospívá a jeho drobný handicap neberu jako překážku.

Rozhodně si ho neberu proto, abych pár stovek ušetřila. Náklady na vybavení pro papouška, ptačí strom a nové nádobí (teflon jde z domu :)) budou vcelku vysoké, takže stovka sem, stovka tam :D

Tak to ma byt! Prajem vela zdraru!!!:-)

3.8.2019 07:58
eli22

XXX.XXX.58.40

nyin napsal(a):

Pokud má špatnou jen nožku, tak to skutečně ničemu nevadí. Takhle mám jednoho mníška a pak astrilda rákosního, který měl nožku zlomenou, takže tam má voperován štěp (z jehly) a je úplně v pohodě, je to samička a i odchovává. Takže nemusíte řešit skoro žádné úpravy v kleci. Jen pro astrilda jsem dala hadrová bidla lepší pro ohnutou nožku. Druhá věc je, jestli ta andulka nemá i jiný handicap. Protože jen s tou nožkou by na zemi sedět neměla. Takže by mě zajímalo, zda jinak normálně lítá.

6.8.2019 22:42
nyin

XXX.XXX.167.218

Dnes jsme se byli na papouška podívat a krom nožičky mu není vůbec nic. Normálně létá, povídá, je čiperný a veselý :)

7.8.2019 08:14
eli22

XXX.XXX.58.41

nyin napsal(a):
Dnes jsme se byli na papouška podívat a krom nožičky mu není vůbec nic. Normálně létá, povídá, je čiperný a veselý :)

Tak to je v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík