Pro chovatele astridovitých, amadin a jiných drobných exotů žíjících mezi obratníky.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2019 19:00
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Doporučuji přečíst si článek Petra Podpěry ve Fauně č. 8. JAK NA ASTRILDOVITÉ......Jsou to 3 stránky textu.

Pro laiky uvedu. Podpěra je autorem několika podle mého názoru dobrých knih o exotech, je posuzovatelem okrasného ptactva, má vlastní zkušenosti s chovem ( jeho pokročilý věk tomu napovídá), pravidelně píše do Fauny i jiných časopisů.
Osobně ho neznám, jen z textů a nepatrné emailové korespondence, aby to nevypadalo, že mu dělám reklamu.

Ten text neuvádí nic převratného, jak on sám píše. Ale už dlouho jsem nečetl tak odborně a prakticky chovatelsky koncipovaný text, jako tento.
Doporučuji koupit a zařadit do chovatelské knihovničky.

7.8.2019 19:26
Primus

XXX.XXX.141.100

Spickova literatura ns tu dobu rad jsem to kupoval moje praktycke zkusenosti vsechno je jinak pane vit nebo vasicek

8.8.2019 08:49
tf

XXX.XXX.12.93

Na webu asi ten článek ještě není... Nebo je?

Faunu neodebiram hlavně z toho důvodu, že jsem pak měl hromady časopisu všude a mám i jiné koníčky...

Je to v letošním čísle 8? Rád bych se nechal inspirovat. Asi zajdu do knihovny.

8.8.2019 12:32
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

tf napsal(a):
Na webu asi ten článek ještě není... Nebo je?

Faunu neodebiram hlavně z toho důvodu, že jsem pak měl hromady časopisu všude a mám i jiné koníčky...

Je to v letošním čísle 8? Rád bych se nechal inspirovat. Asi zajdu do knihovny.

Ano, letošní srpnové číslo. Na webu čerstvé články nebývají, jistě se tam tento článek za nějakou dobu objeví. Já Faunu odebírám od jejího vzniku. Ten článek není, jak jsem uvedl nic světoborného, ale za těch 45 Kč koupě Fauny to stojí.

8.8.2019 12:42
tf

XXX.XXX.12.93

Moudivláček napsal(a):
Ano, letošní srpnové číslo. Na webu čerstvé články nebývají, jistě se tam tento článek za nějakou dobu objeví. Já Faunu odebírám od jejího vzniku. Ten článek není, jak jsem uvedl nic světoborného, ale za těch 45 Kč koupě Fauny to stojí.

Tak pokud se dá sehnat, rád si toto číslo koupím. Nedošlo mi, že je osmý měsíc a vychází jednou měsíčně.

Já ještě chci sehnat/půjčit si Novou Exotu ročník 2005. Mohli by ji mít v knihovně. Je tam seriál o amadinach Gouldové.

8.8.2019 14:18
tf

XXX.XXX.12.93

Tak už mi časopis mamka koupila a veze mi ho. To je servis panečku.

8.8.2019 17:13
tf

XXX.XXX.12.93

Tak článek přečten. A dozvěděl jsem se v něm o spoustě svých omylu.

8.8.2019 21:04
cvrdlikacek

XXX.XXX.67.8

Zajímavý článek,myslím že si jej přečtu ještě několikrát...bohužel a popravdě ruku na srdce,takové podmínky svým chovancům a nejen astrildum v obyčejných prostorách jakými disponuji například já je těžké takový styl chovu zajistit...inu,každý dělá jak nejlépe umí..

8.8.2019 23:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

podmínky svým chovancům a nejen astrildum v obyčejných prostorách jakými disponuji například já je těžké takový styl chovu zajistit...inu,každý dělá jak nejlépe umí..

homo sapiens by měl chovat jen to, čemu opti podmínky zajistit může a dokáže
...to není na vás, jen takový obecný povzdech

9.8.2019 16:31
hzp

XXX.XXX.83.72

lupus4 napsal(a):
podmínky svým chovancům a nejen astrildum v obyčejných prostorách jakými disponuji například já je těžké takový styl chovu zajistit...inu,každý dělá jak nejlépe umí..

homo sapiens by měl chovat jen to, čemu opti podmínky zajistit může a dokáže
...to není na vás, jen takový obecný povzdech

Tak pod to se plně podepisuji. Na vedlejším vlákně slečna či paní požaduje radu jak na kunu. Když se jí rad dostane, tak vlastně všechny zavrhne (psi či kočky nepořídím, rušičky ruší, trus smrdí atd.). No tak ať se na chov vy..ere a jde se opalovat, když není ochotna zajistit bezpečí pro své chovance. Ono to tak stejně dopadne, akorát to bude stát životy všech chovaných andulek. Škoda.

19.8.2019 22:15
ayman

XXX.XXX.245.214

Skvělý článek, přečetl jsem si ho 3x a pro mě si z něj vzal několik bodů které můžu ovlivnit.

1.pokusit se více upravit délku dne
2.v mimohnízdním období všechny páry přemístit do hejna
3.nepřekrmovat
4.lze odchovat např.motýlky i bez hmyzu-potvrdil mi již druhý chovatel
4.vytvořit v klecích více úkrytů-pocit bezpečí
5.vstupovat do chovatelského zařízení ve stejném oblečení

20.8.2019 11:09
eli22

XXX.XXX.181.79

Já taky četla několikrát.Moc dobré rady. A co mě ještě v tohle čísle zaujalo, je článek o nemocích, respektive veterinářka nedoporučuje preventivně odčervovat. Za to jsem ráda, protože když zde někdy zmíním, že neodčervuju nablind, tak to často někdo zkritizuje.

20.8.2019 11:17
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

eli22 napsal(a):
Já taky četla několikrát.Moc dobré rady. A co mě ještě v tohle čísle zaujalo, je článek o nemocích, respektive veterinářka nedoporučuje preventivně odčervovat. Za to jsem ráda, protože když zde někdy zmíním, že neodčervuju nablind, tak to často někdo zkritizuje.

Já souhlasím s Vámi, pokud je ptactvo v takovém prostředí, které je čisté a udržované, nevidím důvod proč zatěžovat ptáky odčervováním. Je to zásah do organismu a někdy může víc uškodit. Pokud problém nastane samozřejmě potom se musí jednat.

20.8.2019 12:44
eli22

XXX.XXX.181.79

Ladamusa napsal(a):
Já souhlasím s Vámi, pokud je ptactvo v takovém prostředí, které je čisté a udržované, nevidím důvod proč zatěžovat ptáky odčervováním. Je to zásah do organismu a někdy může víc uškodit. Pokud problém nastane samozřejmě potom se musí jednat.

Já minimálně 2 x ročně dávám trus na rozbor. A nikdy nic. Tak si říkám, kolik bych toho jedu do nich za těch šest let narvala zbytečně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík