Dobrý den,
ze severními rozelami to je náročné. U nás se jich chová málo a tolik odchovů k mání moc není. Někteří si myslí, že mají severní, ale ani zdaleka tak nevypadají.Většinou si nechávají chovatelé mezi sebou. V inzerci nenajdete za posledních pár let nic. Mě se podařilo po hodně letech udělat 3 chovné páry a to jen díky návštěvám u chovatelů. kteří mají pár a zamluvení si na další sezónu. Sám to vidím, že pokud u mě někdo ptáky uvidí, tak je ještě neviděl a líbí se hodně. Uvidím letos, zda se něco podaří. Letos mám zamluveny 2 páry z Německa a pojedu pro ně za Mnichov. Samozřejmě se to bude odvíjet od toho jestli budou mladé. Vidím v tom dobrý potenciál, jelikož to je od špičkového chovatele, který založil jednu linii a nyní má 7 chovných a 3 mladé páry. Jiná cesta jak dovézt ptáky z venku moc není. Také bych uvítal chovatele z Čech , ale ti se neozvou. Na Moravě vím asi o 10 kvalitních párech a 3 jsou u nás. Kupovali jsme 15 tis. za pár, ale už to trochu spadlo. Loni cena 4-4,5 tis. Z Německa je mám slíbené za 150 eur/ks. Pokud by se podařili nějaké slušné odchovy, můžete se letos ozvat kolem května. Vkládám nějaké fotky našich ptáků a také fotku ptáků z Německa pro inspiraci .
TEL. 606458863