Mám mládě andulky, je cca 2 týdny venku z budky. Má asi něco s jednou nohou - všiml jsem si, že když sedí, tak má jednu nohu pořád bokem, jakoby vykloubenou (přikládám fotku).
Nevíte čím by to mohlo být a zda to bude trvalé?
Létá normálně, funguje, ale v zimě asi nebude schopna si tu nohu zakrýt pěřím, když to má takhle bokem.
https://www.radaveterinare.cz/okrasne-ptactvo/poradna/rozjete-nozky-u-mladete-andulky-695
V tomto věku, co máte už nemá cenu řešit. Příště, kontrolovat budky a dodat hobliny do budky,andulky je před snůškou z budky vynáší.
Díky za odpovědi. To jsem vůbec nevěděl, že k tomu může dojít, za 5 let je to první případ.
Je pravda, že podestýlku (hobliny) mi andulky vždycky vyházely ven, než začly hnízdit. Bral jsem to tak, že ji prostě nechtějí k hnízdění.
Takže jim jí mám pravidelně doplňovat a nebo jakmile zahnízdí, tak už to neřeší a nechají si to tam?
A co teď tahle andulka - bude mít normální život nebo je to špatně? Napadlo mě, že bych ji daroval někomu na domácího mazlíčka, tam by ten handicap nemusel být takovým problémem.
Magda007

XXX.XXX.150.94
Dobrý den, mám stejný problém, mladou andulku, zničeho nic má jednu nohu bokem a tři pařátky dopředu, jeden dozadu a uhýbá jí, jakoby ji bolela. Na druhé noze stojí normálně, ale taky tři pařátky dopředu a ten nejkratší otočenej drápkem nahoru :-O prosím poraďte. Děkuji(!)
Uživatel s deaktivovaným účtem

hhonza
napsal(a):
Díky za odpovědi. To jsem vůbec nevěděl, že k tomu může dojít, za 5 let je to první případ.
Je pravda, že podestýlku (hobliny) mi andulky vždycky vyházely ven, než začly hnízdit. Bral jsem to tak, že ji prostě nechtějí k hnízdění.
Takže jim jí mám pravidelně doplňovat a nebo jakmile zahnízdí, tak už to neřeší a nechají si to tam?
A co teď tahle andulka - bude mít normální život nebo je to špatně? Napadlo mě, že bych ji daroval někomu na domácího mazlíčka, tam by ten handicap nemusel být takovým problémem.
Záleží od samice.Niektoréj to vadí a inéj nie.Ten to rok mi to urobila jedna.Pri prvom kole ok a při druhom to začala vynášat.Hobliny dajde až ked sa vyliahnu mladé.Ked ju niekomu darujete len jako mazlíka tam to nebude vadit.