Tak fungovat by to mohlo. Hodně záleží na tom, jak velká a zarostlá je ta voliéra. Obecně rýžovník je sice větší pták, ale okolí si moc nevšímá, amadiny (předpokládám guldy) jsou takový blbci, ti taky nic neřeší. Největší raubíři jsou v téhle sestavě zebry. Může být pár, že je bez problémů a řeší si svoje, může být pár, který bude guldy šikanovat. Na rýžovníky si nedovolí, respektive ti je srovnají. Tak bych zvážil jestli zebry nevyměnit za něco klidnějšího ( ceresky, stříbrozobky, chůvky).
hzp
napsal(a):
Tak fungovat by to mohlo. Hodně záleží na tom, jak velká a zarostlá je ta voliéra. Obecně rýžovník je sice větší pták, ale okolí si moc nevšímá, amadiny (předpokládám guldy) jsou takový blbci, ti taky nic neřeší. Největší raubíři jsou v téhle sestavě zebry. Může být pár, že je bez problémů a řeší si svoje, může být pár, který bude guldy šikanovat. Na rýžovníky si nedovolí, respektive ti je srovnají. Tak bych zvážil jestli zebry nevyměnit za něco klidnějšího ( ceresky, stříbrozobky, chůvky).
Děkuji za radu. Máte pravdu, myslel jsem guldy. Zebřičky jsem měl jako dítě a proto bych je chtěl. Ale zase nechci moc riskovat. I když bych je případně mohl dát do větší klece. Kdyby bylo potřeba. Ono by samozřejmě šlo vyměnit je za chůvy nebo stříbrozobky. Ale jde taky o dostupnost. Jsem z HK a jet pro ně třeba na Moravu je dost z ruky. Ve Východních Čechách jsem na nic jiného zatím nenarazil. Ale třeba špatně hledám. Každopádně ještě jednou děkuji.
mirous
napsal(a):
Dobrý den zajeďte na burzu do Týniště.
Přesně tak v Týništi chůvky seženete, stříbrozobky jsem tam minule taky viděl. Ceresky jsou vcelku problém tenhle druh hodně vymizel. Pokud jste z HK, tak daleko není Lysá, kde bude koncem října při příležitosti výstavy Exotika jistě prodej drobotě, určitě byste vybral. No a konečně na opravdu dobré zebry v půlce listopadu do Dašic, je tam speciálka, bude z čeho vybírat.
Papagáj123

XXX.XXX.44.206
hzp
napsal(a):
Zebricky vobec nie su "raubiri". Zebricky ziadny druh nesikanuju. Jedine ak ten druh sikanuje ich. Ja mam vo voliere celkom vela druhov vratane zebriciek a nikdy som neodpozoroval taky problem. Vtacky spolu funguju a pomahaju si.👍
Papagáj123
napsal(a):
Zebricky vobec nie su "raubiri". Zebricky ziadny druh nesikanuju. Jedine ak ten druh sikanuje ich. Ja mam vo voliere celkom vela druhov vratane zebriciek a nikdy som neodpozoroval taky problem. Vtacky spolu funguju a pomahaju si.👍
Až budete mít odchováno tolik co já, tak můžete hodnotit. Jestli se vám to dosud nestalo, tak to neznamená, že toho nejsou schopny. Mám samce, import ze SRN, který po vylíhnutí mladých nejen že oholí jen je, ale obere i samici. Jsou po něm parádní mladé, takže ho nechávám v chovu a to tak, že je v kleci tak pět dnů po vylíhnutí a jde na samotku. Samice si hnízdo dotáhne sama. Dále, někdy odstavené mladé popadne nějaký amok (podotýkám, že vše dávám dle pohlaví a barevné mutace, přesto se to občas stane), že se soustředí na jednoho jedince, kterého jsou schopny i zabít. Ve společných voliérách jsou taky problémy. Neříkám že pokaždé. Ale z těch deseti voliérek je minimálně v jedné problém. A to se zebrami. Další druh, (z těch co chovám) kde jsem se setkal s agesivitou, jsou amadiny diamantové. Měl jsem nádherného samce, který nesnesl ve voliéře naprosto nic dalšího. Jen rýžovníci se dokázali ubránit.
Papagáj123
napsal(a):
Zebričky drzo kradnú hniezdny materiál iným druhom z hniezd aj keď je ho na zemi dosť. U mňa holúbkom diamantovým pobrali z košíka kde sedeli na vajíčkach všetok materiál do posledného stebielka a potom ešte aj vyšklbali sediaceho holúbka, ktorý sa im nedokázal ubrániť. Musel som dať holúbkov zvlášť, lebo ich zebričky nenormálne terorizovali.