bohum7
napsal(a):
Zdravim. Mel bych dotaz ohledne chovu pyruru v dobe hnizdeni v sousedicich volierach?nerusi se navzajem???
Nedochazi tim casteji k neoplozenym snuskam??(pletivo je samozrejme dvojite)
Chovate je nekdo primo vedle sebe??
Predem dekuji za vase odpovedi.
Chovám viac druhov vedla seba dvojité pletivo alebo jedna pletivo a každé druhéj dačo iné treba spevák,korek,rozel.a bez problém.
stanca
napsal(a):
Dá se tento druh chovat celoročně ve venkovních volierách?
Dobrý den,to by mně taky moc zajímalo jestli se ozve někdo s kladnou reakcí.Zhruba před rokem u mně byl jeden člověk pro andulky a říkal že je má venku a bez problémů nevím jaký druh .Jeden rok je měl venku a na jaře odchov bez problémů, plná budka ,druhý rok dal na zimu do tepla a na jaře nic .Myslím že se dá toho chovat přes zimu venku mnohem více druhů ale nikdo se nechce podělit o zkušenosti aby náhodou taky neodchoval ten kdo nemá možnost zateplených voliér .Chovu zdar Karel
Karel1979
napsal(a):
Dobrý den,to by mně taky moc zajímalo jestli se ozve někdo s kladnou reakcí.Zhruba před rokem u mně byl jeden člověk pro andulky a říkal že je má venku a bez problémů nevím jaký druh .Jeden rok je měl venku a na jaře odchov bez problémů, plná budka ,druhý rok dal na zimu do tepla a na jaře nic .Myslím že se dá toho chovat přes zimu venku mnohem více druhů ale nikdo se nechce podělit o zkušenosti aby náhodou taky neodchoval ten kdo nemá možnost zateplených voliér .Chovu zdar Karel
Taky znám pána co je má celý rok venku a každý rok 2xzahnízdí.Na zimu dá akorát lexan proti průvanu a hotovo.
CHovám několik párú 9 let.Voliery jsou všechny v jedné řadě vedle sebe a mezi pletivy mezera 1-2 cm.Někdy se ptáci mezi sebou hašteří zvláště v době kdy mláďata opouštějí budky ale nikdy si navzájem neublíží.Do venkovních volier vypouštím v březnu a dávám budky.Hnízdí 2 i 3x do roka.S příchodem prvních mrazíků stěhuji i s budkami (někdy jsou v budkách ještě vajíčka nebo mláďata) do mísnosti s teplotou 11 - 18 stupňů a přisvětluji ledkami.Nedoporučuji je v zimních měsících nechávat ve venkovních volierách ani je-li mírná zima a zateplení ze všech stran polykarbonátem.Ta domestikace ještě není taková že by Pyrury bez poškození přežily.
Karel1979
napsal(a):
Taky znám pár bezdomovců, kteří venku v mrazu přežijí. Ale nevím, jestli skáčou radostí.