Přesně jak bylo uvedeno problém bych začal řešit stravou předpokladam, že se jedna o žaka nebo senegalce. U mě 2 žakove kteři se škubaly
Kupte krmeni pro hmyzožravé ptáky, dela ho třeba versele laga a přimíchejte do vareneho vajíčka, Pokud by ho nechtěl brát samostatné, stačí malé množství - pul kávové lžičky 3 -4 týdne, nedávat vice. Na doporučení doktorky Nečasové mi to pomohlo u samice senegalce, taky žije v páru se samcem a začala se skubat až v cca v šesti letech. Od te doby v poradku, občas přidám do krmeni jako prevenci. Výsledky nečekejte hned, u nás byly cca po měsíci až dvou. Nic proti kupovane michanici, ale docasne ji vymente za natvrdo uvarene vejce s nastrouhanou mrkvi a piskotem. Límec problém neodstraní, papousek se nebude cítit dobře a když ho sundate, začne nanovo. U nás taky pomohlo, ze jsem jim začala schovávat krmeni různě po kleci, aby ho museli hledat, třeba pod kus kúry a podobně. Do misky dostali jen základ, ale na to každý čas nemá. Nicméně je to zaměstnalo. Psal jste, ze je Vám záhadou, proč s tím začal, u nás to bylo tím, ze ji samec občas vyskubl pirko na hlavě, ona mu ho sebrala ze zobaku a zachutnalo ji to a pak se začala skubat sama. Podívejte se, jestli pirko jen vyskubne a zahodí nebo jestli ho pak žmoulá v zobaku a chutná mu. Pokud by ho zahodil, zkontrolovala bych mu ještě kůži, jestli ho třeba nesvědí. Neměnil jste třeba značku krmeni?
Michal.Š
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat jestli se dá někde koupit nebo objednat límec proti skubani ? Děkuji za odpovědi
Ten si vyrobíte sám, třeba z umělé vložky do školního sešitu, nic na tom není. Též jsem před lety to takto řešil. Ale bude to víc pokusů, než trefíte velikost.