Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2019 19:48
fridass

XXX.XXX.20.117

Dobrý večer , je možné aby se potkan prohrabal přez zed do voliery a zmizelo mládě kakarika

9.11.2019 19:50
kafiko

XXX.XXX.31.161

fridass napsal(a):
Dobrý večer , je možné aby se potkan prohrabal přez zed do voliery a zmizelo mládě kakarika

ano

9.11.2019 21:23
Dara x

XXX.XXX.39.135

Ano taky se nám to stalo zakousl mladě co teprve vylétlo z budky .

10.11.2019 10:29
eli22

XXX.XXX.58.41

fridass napsal(a):

Mně to udělal a zmizely dvě křepelky a bourek .

10.11.2019 17:43
mirči

XXX.XXX.226.86

To máte také diery vo voliérach ? Predsa základná vec v chove je zabrániť vniknutiu hlodavcov do voliér. Neviem si predstaviť, že by mi po voliére behal potkan.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2019 17:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mne to iste spravila lasica, prepelice cinske zozrala svina.

10.11.2019 18:02
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

fridass napsal(a):

Tak jste dostal odpovědi přeně na vaši otázku Ano, je to možné. Ale co to řeší ?
Přes jakou zeď, jak velký otvor uděla?
Zdí se nikdo neprohrabe, musí použít i zubů, není to hned. Beton pokud je jalový dokáže potkan po čase proděravět, zvětralé cihly též. A vlezl vám tam skutečně potkan ?
I malé myši se dokáží podhrabat, ale vždy to trvá dlouho a tak už první známky zjistíte a zasánete.

Měl jste to nafotit, něco byste se dozvěděl. Takto je to akademická diskuze včetně mé odpovědi úplně k ničemu.

10.11.2019 18:53
eli22

XXX.XXX.58.41

mirči napsal(a):
To máte také diery vo voliérach ? Predsa základná vec v chove je zabrániť vniknutiu hlodavcov do voliér. Neviem si predstaviť, že by mi po voliére behal potkan.

Vůbec ne, mám i dvojité pletivo. Ale prokousal se ha.zl zespodu, voliéra byla na dřevěných paletách, a dřevěná podlaha (takový to lisovaný, teď nevím název) a prokousal se za jednu noc v době, kdy měl mladé.

Neregistrovaný uživatel

10.11.2019 19:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

eli22 napsal(a):
Vůbec ne, mám i dvojité pletivo. Ale prokousal se ha.zl zespodu, voliéra byla na dřevěných paletách, a dřevěná podlaha (takový to lisovaný, teď nevím název) a prokousal se za jednu noc v době, kdy měl mladé.

Takovým tím lisovaným dokáže projet potkan jako vlak-máte štěstí,že vám nevyklidil volieru celou.Dvojité pletivo výborné,ale ta podlaha??

10.11.2019 19:47
eli22

XXX.XXX.58.41

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Takovým tím lisovaným dokáže projet potkan jako vlak-máte štěstí,že vám nevyklidil volieru celou.Dvojité pletivo výborné,ale ta podlaha??

To už je vyřešené. Podlaha je nově dvojitá a mezi je silné pletivo s malými oky.

10.11.2019 20:21
arčí88

XXX.XXX.158.34

eli22 napsal(a):
To už je vyřešené. Podlaha je nově dvojitá a mezi je silné pletivo s malými oky.

Nechci do vás nějako navážet ale dvojitá podlaha je největší blbost která se může udělat. To pro hlodace je nejlepší úkryt. Kolega to měl taky takto vyřešené dvojitou podlahu a když jsem mu to vysvětlit co a jak tak nevěřil a když se mu tam prokousali krysy a zlikvidovali mu pár kakaduů růžových i se 3 mladými tak to hned předělával.

10.11.2019 20:30
eli22

XXX.XXX.58.41

arčí88 napsal(a):
Nechci do vás nějako navážet ale dvojitá podlaha je největší blbost která se může udělat. To pro hlodace je nejlepší úkryt. Kolega to měl taky takto vyřešené dvojitou podlahu a když jsem mu to vysvětlit co a jak tak nevěřil a když se mu tam prokousali krysy a zlikvidovali mu pár kakaduů růžových i se 3 mladými tak to hned předělával.

Ale to není úplně dvojitá. Je to deska, na ní to pletivo a hned zase další deska. Jako prostor mezi nimi k úkrytu není. Asi jsem to špatně popsala.

11.11.2019 09:44
vegh

XXX.XXX.107.137

eli22 napsal(a):
Ale to není úplně dvojitá. Je to deska, na ní to pletivo a hned zase další deska. Jako prostor mezi nimi k úkrytu není. Asi jsem to špatně popsala.

Na vonkajši voljeru je najlepší 70-80 betonové základ a na plochu drádené sklo može byt aj rozbité to Vám sklári daju aj zadarmo nato 10-15 cm.piezok alebo zemina a od spodu Vám nič neprejde.ja mám aj od boku pri vonkajši základoh betone.

11.11.2019 10:03
eli22

XXX.XXX.58.41

vegh napsal(a):
Na vonkajši voljeru je najlepší 70-80 betonové základ a na plochu drádené sklo može byt aj rozbité to Vám sklári daju aj zadarmo nato 10-15 cm.piezok alebo zemina a od spodu Vám nič neprejde.ja mám aj od boku pri vonkajši základoh betone.

Děkuji, uvažuji o nové voliéře, pak bych to asi tak udělala. Chovám dole křepelky celoročně, takže mi přišlo, že to dřevo je tepelně na zimu lepší. Stejně ale tam mají seno, na kterém spí (společně s bourkama tvoří jednu hromadu a hřejí se, což je docela zajímavé ). Co se týče té nové voliéry, zadala jsem u dvakrát poptávku, poslala jsem rozměry, ale nic. Nemohu sehnat někoho, kdo by ji udělal na míru dle mých představ.

11.11.2019 17:35
vegh

XXX.XXX.107.137

Mám voliery čo su boky bukazu vonkajšé strana je pozinkové pleh a v nutri je pribité králikárské pletivo aby vtáky mohli špluhat a ne vevedja vižat.mám ich ca 35 rokov.a su ešte dobrom stave.

11.11.2019 19:20
lavice

XXX.XXX.90.150

fridass napsal(a):

To udělá i lasička. Protáhne se všude. Mě před lety vyplenila v menší volieře pár kakariků s 4 mladými v budce za bílého dne dopoledne. Nic nezůstalo živé. Ještě byla v budce jak jsem se chtěl podívat co přežilo. Tudíž jsem ji chytil.

11.11.2019 21:02
arčí88

XXX.XXX.158.34

Jak není na zemi beton tak se mě to nelíbí kvůli škodné.

15.11.2019 19:36
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Tak po mnoha letech jsem to zase zažil. Ráno latam vlaštovčí v rohu voliéry, která je prastará..Hlava pryč, část svaloviny krku a hrudi. Malá díra v pletivu a starém rámu nad dlaždicovou podezdívkou. Pták ležel u té díry vykousanýn do ní. Zbytek těla se tam nevešel. Typoval bych to na lasici. Latamů tam bylo 7 a 30 zebřiček. Tak se stěhovalo domů. Ale, že se spokojila jen s jedním kusem je zvláštní.Zebřičky jsem nepočítal. Ale i to se mně před lety stalo. Každý den jeden kus.3 dny. Pak jsem ji zcela náhodou objevil a chytil chytil uvnitř voliéry. Lasice hranostaj.

15.11.2019 22:32
lavice

XXX.XXX.90.150

Moudivláček napsal(a):
Tak po mnoha letech jsem to zase zažil. Ráno latam vlaštovčí v rohu voliéry, která je prastará..Hlava pryč, část svaloviny krku a hrudi. Malá díra v pletivu a starém rámu nad dlaždicovou podezdívkou. Pták ležel u té díry vykousanýn do ní. Zbytek těla se tam nevešel. Typoval bych to na lasici. Latamů tam bylo 7 a 30 zebřiček. Tak se stěhovalo domů. Ale, že se spokojila jen s jedním kusem je zvláštní.Zebřičky jsem nepočítal. Ale i to se mně před lety stalo. Každý den jeden kus.3 dny. Pak jsem ji zcela náhodou objevil a chytil chytil uvnitř voliéry. Lasice hranostaj.

Přesně tak, jak píšete a jak jsem psal výše.To je práce hranostaje.Pokud ji chovatel nedostane, jak je psáno, velice ráda se vrací.

Přidejte reakci

Přidat smajlík