Zdravím vás všechny. Prosím vás zase o radu , dneska mi odešla samička Alexandra holubího a měla prsty jako by v křečí, trus měla normální ani neměla průjem. Byla 4 roky stará a nechápu jak se to mohlo stát když všem Alexandrum dávám pořád stejné krmení. Prosím vás o odpověď na to co si myslíte že mohlo být příčinou a případně jak se tomu vyvarovat..... Děkuji vám za odpověďi
Michal.Š
napsal(a):
Zdravím vás všechny. Prosím vás zase o radu , dneska mi odešla samička Alexandra holubího a měla prsty jako by v křečí, trus měla normální ani neměla průjem. Byla 4 roky stará a nechápu jak se to mohlo stát když všem Alexandrum dávám pořád stejné krmení. Prosím vás o odpověď na to co si myslíte že mohlo být příčinou a případně jak se tomu vyvarovat..... Děkuji vám za odpověďi
Na tohle vám nejlíp odpoví pitva.Přičin může být hodně a takto je to jenom hádání.
Tohle se stalo snad každému chovateli, opravdu jen pitva, která ne vždy najde příčinu. Cena pitvy není zanedbatelná, proto se někteří smíří s úmrtím. Takhle mi před měsícem padl samec od arantigy. Řešil jsem to u veterináře a ten mi sám řekl, že příčin může být tolik, že i pitva to nemusí odhalit. Není špatné dát čas od času na rozbor trus. Vím, že to každého chovatele mrzí a hledá chybu, kterou udělal, ale ne vždy se příčina zjistí.