Chci papouška, ale jakého?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AlfredGlitchcock

18.11.2019 12:43
AlfredGlitchcock

XXX.XXX.25.145

Dobrý den,
chci si sehnat papouška ale nevím jakého. Nemůžu mít psa ani kočku kvůli alergii na chlupy, papoušek je prý v pohodě, podle doktora. Je nějaké plemeno, co by jste doporučili?
Nechci žádnou andulku nebo korelu, žádného vrabce prostě, něco velkého a ukecaného.

18.11.2019 13:06
eli22

XXX.XXX.58.41

AlfredGlitchcock napsal(a):
Dobrý den,
chci si sehnat papouška ale nevím jakého. Nemůžu mít psa ani kočku kvůli alergii na chlupy, papoušek je prý v pohodě, podle doktora. Je nějaké plemeno, co by jste doporučili?
Nechci žádnou andulku nebo korelu, žádného vrabce prostě, něco velkého a ukecaného.

Doktor se mýlí, i na peří je alergie, zvláště to platí určitě u vás (dle formy dotazu si nic živého nepořizujte). Zde ideál : https://www.rajhracky.cz/papousek-plysovy-chodici-a-opakujici-slova-20-cm-p225671?gclid=EAIaIQobChMIwcTo9dvz5QIVEud3Ch2b4wwWEAQYAyABEgK5dfD_BwE

18.11.2019 13:34
lavice

XXX.XXX.90.150

eli22 napsal(a):
Doktor se mýlí, i na peří je alergie, zvláště to platí určitě u vás (dle formy dotazu si nic živého nepořizujte). Zde ideál : https://www.rajhracky.cz/papousek-plysovy-chodici-a-opakujici-slova-20-cm-p225671?gclid=EAIaIQobChMIwcTo9dvz5QIVEud3Ch2b4wwWEAQYAyABEgK5dfD_BwE

Přesně jak uvádíte....... Nějaké plemeno, jak píše tazatel je tak u psa. Kupte si amazońana, nebo kakadua, na ten pudr z peří jak se oklepe jsem zvědav co bude dělat s vaší alergií.

18.11.2019 13:36
eli22

XXX.XXX.58.41

lavice napsal(a):
Přesně jak uvádíte....... Nějaké plemeno, jak píše tazatel je tak u psa. Kupte si amazońana, nebo kakadua, na ten pudr z peří jak se oklepe jsem zvědav co bude dělat s vaší alergií.

..... a hlavně s chudákem papouškem.

18.11.2019 13:59
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Nechám Vám ho zdarma, jen za poštovné.

18.11.2019 19:40
eli22

XXX.XXX.58.41

Ladamusa napsal(a):
Nechám Vám ho zdarma, jen za poštovné.

Koukám, že i tento má hrůzu v očích, kam a komu že to má být odeslán.

18.11.2019 22:14
Pavel506

XXX.XXX.222.75

Každý papagáj je pekný niečím výnimočný od andulky po veľké papagáje a radosť môže urobiť aj malý spevavce

19.11.2019 09:36
eli22

XXX.XXX.58.41

Pavel506 napsal(a):
Každý papagáj je pekný niečím výnimočný od andulky po veľké papagáje a radosť môže urobiť aj malý spevavce

Dobrá rada, ale ne pro zadavatele.

alfonzo

19.11.2019 13:43
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,určitě se zde najdou i tací,kteří doporučí i přes alergii nějakého papouška,neposlouchejte je,jen Vám chtějí něco prodat,jde o komerční důvody.Určitě si s alergií nic nepořizujte,máte oslabený organizmus,můžete od ptáka chytit nějakého parazita,nedej bože ptačí chřipku či chlamydie,pak teprve poznáte ten pravý očistec,alergie je ráj na zemi.

Yettýsek

19.11.2019 15:43
Yettýsek

XXX.XXX.43.186

Co třeba nějaký páreček malých ptáčků? Věřte mi, je to radost. Já měla alexandry, korely a zebřičky. Na mazlíka jsem měla 2 alexandry malé a korelku. Přece jen, když nás opustili, tak to velmi bolelo. Papoušci jsou velice inteligentní zvířátka. Když si pořídíte papoucha, který bude závislý na vás, tak jeho úmrtí není zrovna příjemný zážitek. Ano, žijí sice déle, než třeba psi, ale i tak.
Teď mám anduličku ochočenou jako pejsek. Pan chovatel ho pěkně rozmazloval . Už má 2 roky. Nicméně uvažuji nad koupí dalšího papouška. Váhám nad pyrurou a amazoňanem. No uvidíme..
Jinak jsem velký zvířatomil . Alergie na chlupy jako takové bývá dosti vzácná. Většinou jde o alergii na nějaké roztoče, kteři žijí ve zvířecí srsti. Co třeba takového hadíka? Nebo jestli chcete nějakého mazlíčka, tak by pro vás byla dobrá agamka
Být vámi, tak jdu do nějakého zvířátka do terária.
Anebo takové činčily-překrásná zvířátka a co jsem četla, tak vhodná i pro alergiky díky své husté srsti

Mestrey

19.11.2019 16:02
Mestrey

XXX.XXX.251.48

Dobry den v papouscich se moc nevyznam choval jsem drive Andulky mel sem jich tehdy 60 pokud tedy muzu poradit tak papousek Zako nebo Ara (myslim to je ten bilej) nebo Korela ale nepocitejte s tim ze se s vami bude vykecavat chce to velkou trpelivost a peci nejlepsi jsou dva nejlip parecek protoze tomu papouskovi bude smutno potrebuje volno obcas se proletet zastrihavat drapky ma rad vodu a rad se koupe je to zivy tvorecek a draha zalezitost rozmyslete si to ono mit jenom jednoho je pro toho ptaka utrpeni

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2019 17:04

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,určitě se zde najdou i tací,kteří doporučí i přes alergii nějakého papouška,neposlouchejte je,jen Vám chtějí něco prodat,jde o komerční důvody.Určitě si s alergií nic nepořizujte,máte oslabený organizmus,můžete od ptáka chytit nějakého parazita,nedej bože ptačí chřipku či chlamydie,pak teprve poznáte ten pravý očistec,alergie je ráj na zemi.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂sám seš parazit 😂😂😂😂😂😂😂tyhle blbé kecy mi tady dlouho chyběly 😄😄😄😄

Yettýsek

19.11.2019 17:14
Yettýsek

XXX.XXX.43.186

Mestrey napsal(a):
Dobry den v papouscich se moc nevyznam choval jsem drive Andulky mel sem jich tehdy 60 pokud tedy muzu poradit tak papousek Zako nebo Ara (myslim to je ten bilej) nebo Korela ale nepocitejte s tim ze se s vami bude vykecavat chce to velkou trpelivost a peci nejlepsi jsou dva nejlip parecek protoze tomu papouskovi bude smutno potrebuje volno obcas se proletet zastrihavat drapky ma rad vodu a rad se koupe je to zivy tvorecek a draha zalezitost rozmyslete si to ono mit jenom jednoho je pro toho ptaka utrpeni

No, tak žaka ani aru nedoporučjte. Bílý ara?
Do žaka ani ary bych teda nešla ani já a to mám s papouchama celkem dost zkušeností. Moje andulka vykecává pořád. Napodobuje fakt hodně slov a vět (tipuju, že dohromady asi 60 slovíček). Proč by mělo být utrpení, když máte jenom jednoho papoucha? Někteří jsou si hejnoví, ale když jim věnujete velkou pozornost, tak proč ne?

alfonzo

19.11.2019 17:26
alfonzo

XXX.XXX.0.243

bflmpz, zdravím,nepochopil jste škoda

19.11.2019 18:27

AK mate alergiu tak zaka urcite nie! Sam som mal v byte jedneho a potom dvoch a tolko bordleu a hlavne prachu z peria co z nich ide urcite Vasej alergii nepomoze. Potom ho predate rychlo koli alergii alebo sa Vas vysklbe a budete mat invalida! rybycky su vhodna volba, alebo korytnacka:)

19.11.2019 18:38

alfonzo napsal(a):
bflmpz, zdravím,nepochopil jste škoda

No jestli to mělo být podáno jako ironie tak pak sem se vlastně pobavil dvakrát 😉ty chlamydie jsou dobré😉

Hyde

19.11.2019 19:01
Hyde

XXX.XXX.43.19

Jestlize nemate s chovem papousku zadne zkusenosti, velkeho papouska si radeji neporizujte. Velci papousci jsou opravdu narocni na chov a potrebuji spoustu casu - aby s vama kecal jak vy rikate. Ja mela andulaka, papousicka a ted mam mniska, ten je ukecanej dost a velkej mazel. Ale s tou alergii bych byla opatrna..

20.11.2019 11:16
Jana186

XXX.XXX.234.126

Dajte si spraviť najskôr testy na alergiu na perie (ak ste tak ešte nespravili). Ak by som vedela ze mam alergiu na srsť, tak pred kúpou papagája sa tento test na perie určite zíde 🙂 ak bude perie ozaj v poriadku, nastudujte si niečo o papagájoch, vyberte zopár druhov ktoré sa vám budú páčiť a o ktoré sa dokážete postarať tak ako to potrebujú a potom môžete založiť tému tu kde by ste sa poradili už o konkrétnych druhoch. Myslite len na to ze mat doma vacsieho/inteligentnejšieho papagaja ako mazlika je skoro to iste ako starať sa 10tky rokov o malé dieťa 😉 poriadne premyslieť, s menším papagájom korela, andulka, atď môže byť tiež zábava a v prípade ze vás to tak trochu "omrzí", nie je až taký problém zadovážiť mu partnera rovnakého druhu.

20.11.2019 14:53
sharon

XXX.XXX.133.203

Dobrý den,

V Dráčiku predávajú rozprávajúceho papagája, nebudete mať problémy s alergiou, ani neporiadok nebude a budete OK

20.11.2019 15:17
láďa42

XXX.XXX.187.162

Pořiďte si piruru červeno břichov perlátu samečka a uvidíte jakou vám udělá radost toto je 5 měsiční mládě.

20.11.2019 17:12
eli22

XXX.XXX.181.79

láďa42 napsal(a):
Pořiďte si piruru červeno břichov perlátu samečka a uvidíte jakou vám udělá radost toto je 5 měsiční mládě.

Pyrury jsou fajň, teď se mi zrovna líhnou, ale věřte, že bych je zadavateli nenabízela.

20.11.2019 19:22
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Dobrý den,

Jde o to, jestli jste už nějakého papouška choval. Pakliže ano, něco víte, pak pište konkrétní dotaz.
Cenový limit
Náročnost na péči
Velikost na prostor jemu věnovaný
Hlučnost
Teplota prostředí asi bytová, nebude problém
Jste sám?
Máte manželku nebo děti?
Proč ? TZV pudr třeba od žaků vám způsobí veliké problémy s udržováním sterilní čistoty bytu.
Hlavně dejte na doktora a kterého papouška vám doporučí, asi tomu rozumí.

20.11.2019 19:36
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

alfonzo napsal(a):

NESTRAŠTE čtenáře neználky.

21.11.2019 09:18
Jana186

XXX.XXX.234.126

Uznávam ze prvotný príspevok bol napísany tak trochu naivne, ale aký arogantný vedia byť niektorý ľudia? odkazovať hneď na plyšáka. Par odchovanych papagájov z vás nerobí expertov na vtactvo, tak odkiaľ tolko sebavedomia? Co také hrozné vlastne napísal? Áno, človek poučí, niečo vysvetli a nasmeruje nejakym smerom ako postupovat(rozmýšľať). Ci toto fórum je len pre samých "odborníkov"? (v skutočnosti ich tu je asi minimum).

21.11.2019 10:33
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

láďa42 napsal(a):

Když vidím co toho sežere, dva řízky jsem neměl ani nepamatuji

21.11.2019 12:38
eli22

XXX.XXX.58.41

Jana186 napsal(a):
Uznávam ze prvotný príspevok bol napísany tak trochu naivne, ale aký arogantný vedia byť niektorý ľudia? odkazovať hneď na plyšáka. Par odchovanych papagájov z vás nerobí expertov na vtactvo, tak odkiaľ tolko sebavedomia? Co také hrozné vlastne napísal? Áno, človek poučí, niečo vysvetli a nasmeruje nejakym smerom ako postupovat(rozmýšľať). Ci toto fórum je len pre samých "odborníkov"? (v skutočnosti ich tu je asi minimum).

To máte sice pravdu, ale jen naivně napsán nebyl. Charakter člověka se totiž často pozná i podle dvou tří vět. Bez ohledu na alergii, z tohoto člověka nikdy dobrý chovatel nebude, takže nemá cenu směrovat a stojím si za tím plyšákem.

Žakomaster

22.11.2019 12:56
Žakomaster

XXX.XXX.124.30

Jestli chceš něco ukecaného, tak bych zvolil Žaka šedého. Je to papoušek z konga, není to žádné kuře ale taky není větší než něco jako ara hyacintový nebo kanga, nicméně je to asi nejlepší společník, co se týče papoušků. Je ukecaný, jeho inteligence je nejvyšší ze všech ptáků (když pominu havrany, krkavce a jiné morbidní ptactvo), inteligencí je to někde u tříletého děcka.

Ale není to jen tak něco, co si můžete koupit a nechat to tak. Musíte se o něj neustále starat, emocionálně i jinak. Potřebuje pozornost, potřebuje si povídat, být ve společnosti lidí (i kdyby to znamenalo jen být ve stejné místnosti) jinak se dostaví hrozné problémy, třeba vyškubávání peří, deprese atd. Takže bych si určitě sehnal nějaké chovatelské publikace a důkladně si je prostudoval a také bych si udělal dost místa ve svém rozvrhu, opravdu je třeba s tím papouškem trávit čas a věnovat se mu. Není dobré jej rovněž držet v kleci, musí mít volný prostor, možnost si protáhnout křídla.
Také je důležité zaopatřit mu zábavu. Sépiové kosti, větve na okusování, hračky. Dobré krmivo, zrní, krmné směsi. Také ovoce a zelenina. Může i vařené kuřecí, v létě chytá mouchy pro proteiny, sní všecko, i to co mu škodí, takže zase, je třeba dávat pozor. My kupujeme pro naše dva žaky (sameček a samička, oba máme patnáct let) krmiva Avicentra, samozřejmě to není jeho jediný zdroj potravy, dáváme i ovoce, zeleninu, občas i to maso. Kupujeme to přes e-shop mdshop.cz, mají tam i nějaké množstevní slevy při nákupu nad nějakou cenu, taky je zadarmo poštovné, koupili jsme tam i přenosku a na narozeniny, svátek (ano, slavíme tyhle věci i s papoušky, jsou to fakt členové rodiny) kupujeme hračky, čím víc barevných střapců na okusování tím líp.

22.11.2019 14:18
debri

XXX.XXX.249.114

Dobrý den,

A co tedy pokud opravdu jde jen o alergii na srst pořízením bezsrstého plemene ??
Čínský chocholatý pes varieta harleis
https://g.co/kgs/xuaGSn

Peruánský naháč

https://g.co/kgs/23iAZf

Bezsrstá kočka spynx

https://g.co/kgs/pd4afY

22.11.2019 18:20
Archie213

XXX.XXX.43.186

Žakomaster napsal(a):
Jestli chceš něco ukecaného, tak bych zvolil Žaka šedého. Je to papoušek z konga, není to žádné kuře ale taky není větší než něco jako ara hyacintový nebo kanga, nicméně je to asi nejlepší společník, co se týče papoušků. Je ukecaný, jeho inteligence je nejvyšší ze všech ptáků (když pominu havrany, krkavce a jiné morbidní ptactvo), inteligencí je to někde u tříletého děcka.

Ale není to jen tak něco, co si můžete koupit a nechat to tak. Musíte se o něj neustále starat, emocionálně i jinak. Potřebuje pozornost, potřebuje si povídat, být ve společnosti lidí (i kdyby to znamenalo jen být ve stejné místnosti) jinak se dostaví hrozné problémy, třeba vyškubávání peří, deprese atd. Takže bych si určitě sehnal nějaké chovatelské publikace a důkladně si je prostudoval a také bych si udělal dost místa ve svém rozvrhu, opravdu je třeba s tím papouškem trávit čas a věnovat se mu. Není dobré jej rovněž držet v kleci, musí mít volný prostor, možnost si protáhnout křídla.
Také je důležité zaopatřit mu zábavu. Sépiové kosti, větve na okusování, hračky. Dobré krmivo, zrní, krmné směsi. Také ovoce a zelenina. Může i vařené kuřecí, v létě chytá mouchy pro proteiny, sní všecko, i to co mu škodí, takže zase, je třeba dávat pozor. My kupujeme pro naše dva žaky (sameček a samička, oba máme patnáct let) krmiva Avicentra, samozřejmě to není jeho jediný zdroj potravy, dáváme i ovoce, zeleninu, občas i to maso. Kupujeme to přes e-shop mdshop.cz, mají tam i nějaké množstevní slevy při nákupu nad nějakou cenu, taky je zadarmo poštovné, koupili jsme tam i přenosku a na narozeniny, svátek (ano, slavíme tyhle věci i s papoušky, jsou to fakt členové rodiny) kupujeme hračky, čím víc barevných střapců na okusování tím líp.

Který idi*t nabídne žaka začátečníkovi s alergií?
Nemluvě o avicentře. Kdysi dávno jsem to kupovala pro andulky. Našla jsem v tom výkal nějakého hlodavce. Četla jsem, že tam nějaký chovatel našel rovnou myš. Avicentra nevyrábí zrovna moc kvalitní krmiva ani pro hlodavce. Naopak - patří mezi ty nejhorší. Za mě nejkvalitnější krmivo pro papoušky, které jsem našla je puur. Mají i celkem pěkné složení pro ostatní zvířata.
A vařené kuřecí pro papouška? Copak je masožravec? Dávají se jim vajíčka.

22.11.2019 22:09
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Archie213 napsal(a):
Který idi*t nabídne žaka začátečníkovi s alergií?
Nemluvě o avicentře. Kdysi dávno jsem to kupovala pro andulky. Našla jsem v tom výkal nějakého hlodavce. Četla jsem, že tam nějaký chovatel našel rovnou myš. Avicentra nevyrábí zrovna moc kvalitní krmiva ani pro hlodavce. Naopak - patří mezi ty nejhorší. Za mě nejkvalitnější krmivo pro papoušky, které jsem našla je puur. Mají i celkem pěkné složení pro ostatní zvířata.
A vařené kuřecí pro papouška? Copak je masožravec? Dávají se jim vajíčka.

Paní, nebo slečno,
hluboce se mýlíte, jak v hodnocení našeho výrobce krmiv, tak v té poznámce o tom masožravci. Něco si o tom přečtěte a pak pište. Kdybyste viděla žaka na břehu řeky, jak si pochutnává na leklé rybě, asi by vás ranilo. Dělat nějaké firmě negativní reklamu na základě vlastní úvahy je odsouzeníhodné. Já si krmiva míchám. Kupoval jsem od uvedené firmy, když byli v začátcích a prodávali jednotlivé zrniny. DOMNÍVÁM SE, ŽE NEMÁTE PRAVDU.

24.11.2019 21:40
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Moje amazoňanka to byl teprve dravec, nejvíce milovala Hovězí maso z polévky, to sem kolikrát schytal výchovnou do ucha, když sem se nechtěl dělit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík