Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2020 12:05
doktorito

XXX.XXX.90.230

Dobrý den,
Jaké jsou příznaky vnitřních parazitů? Je mi jasné, že 100% je jen rozbor, ale dá se to i jinak poznat?

2.1.2020 12:15
eli22

XXX.XXX.58.41

doktorito napsal(a):
Dobrý den,
Jaké jsou příznaky vnitřních parazitů? Je mi jasné, že 100% je jen rozbor, ale dá se to i jinak poznat?

Když to jde poznat, tak už bývá často pozdě. Pták je vyhublý, apatický, může mít dýchací problémy,...atd.

2.1.2020 13:40
doktorito

XXX.XXX.90.230

Takže stejné příznaky jako u všech nemocí

2.1.2020 14:16
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

doktorito napsal(a):
Dobrý den,

Nat o Vám nikdo neodpoví. Jací ptáci, jaké voliéry, jaká potrava. Jak často je pozorujete, jak často v ruce kontrolujete výživný stav. Já říkám, že má smutné oči bez lesku, laik to nepozná. Až je hubený a smutný, tak odčervení mu pomůže k rychlénu konci. Škrkavky uhynou, ucpou střevo a je to. Takže v akutním začervení moc opatrně. Posíláte občas trus na rozbor na přítomnost vajíček?. A nejsou to jen škrkavky. Dnes máte plno informací a jen poznejte, kdo kecá bludy. Odborných textů je dost a tuto diskuzi včetně mé odpovědi berte jako doplněk neověřeného zdroje pro začátečníky.

2.1.2020 15:06
eli22

XXX.XXX.58.41

doktorito napsal(a):
Takže stejné příznaky jako u všech nemocí

Dá se říci, že ano. Já preventivně neodčervuji, ale pravidelně dávám vzorky na koprologické vyšetření a nikdy nic. Jednou ale bezprostředně po tomhle vyšetření jeden papoušek byl špatný, viz příznaky výše, tak jsem si říkala, že to bude na 99% začervení. Ale nebylo. Byla to bakteriální infekce a podle mě z venkovní vody.

2.1.2020 16:07
doktorito

XXX.XXX.90.230

Chovám astrildy, přes léto v kryté voliéře, na dně písek. Po loňské chovné sezóně je není jedna samička v 100 % formě. Dotují vitamíny,vápník, stav se hodně zlepšil. Na bakterie bych to netypoval to by už bylo po ní, tak ještě červi. Odčervujete astrildy, popřípadě čím?

alfonzo

2.1.2020 16:20
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,droboť trpí více na roztoče než červy.

2.1.2020 17:03
doktorito

XXX.XXX.90.230

Roztoči, ale napadají dýchací ústrojí a ptáci sýpají. Moje samička není tak čilá jak normálně, peří není tak uhlazené, ale v okamžiku kdy se přiblížím ke kleci tak je na 1. Občas přes den má hlavu pod křídlem, ale vždy jen na chvilku, žere normálně.

2.1.2020 19:42
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

doktorito napsal(a):
Roztoči, ale napadají dýchací ústrojí a ptáci sýpají. Moje samička není tak čilá jak normálně, peří není tak uhlazené, ale v okamžiku kdy se přiblížím ke kleci tak je na 1. Občas přes den má hlavu pod křídlem, ale vždy jen na chvilku, žere normálně.

Pane, před mmnoha lety jsem odchoval bulbuly rudouché.Vše v pohodě a pak úhyny. A víte, že příčinou byli obyčejní čmelíci ?Triviální problém chovu kanárů před 80. lety. Jak jse byl starý, tak jsem byl hloupý. Dejte večer k uchu, jestli to sípe. Já jsem starý a nahluchlý, tak mám problém.Něco nastudujte a pomoc je dnes rychlá.A vy jste vůbec nenapsal druh ptáka. Odpovědi jsou pak k ničemu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík