rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Dnes mám velké dilema. Přemýšlím zda neotevřu budky. Koncem prosince jsem vyhodil asi 20vajec od andul 8 od kakarikú. Dnes opět 2 od andul a 1 od kakarikú. Roseli i penanti už taky blázní samci jdou do toku . Jsou normálně venku ze zálety ani jsem je nijak nezakrýval. Myslím že bude lepší to rysknout než je nechat je tadle vynášet. Krmím pouze směs zrnin , pouze vytamíny do vody. Jaký je váš názor děkuji Petr Čáslavka
U nás blbnou alexandři - venkovní chovy se zděným záletem, ale nevytápěný. Samci se předvádí jako blázen. Andulky a korely i ostatní ptáci jsou v klidu. Ale narovinu bych počkal. Dny jsou krátké a je brzo tma. Dlouhodobé předpovědi se nedá navíc věřit. Vždyť březen je tu za chvíli... Já ačkoliv mladý kluk:-) se držím "Josefovské tradice"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Hlavně ať neblbnou chovatelé jaro je daleko-u většiny papoušků celoročně chovaných venku se nevyplatí spěchat.Vůbec bych o jejich hnízdění momentálně neuvažoval .Velké obraty počasí přicházejí i v dubnu-před třemi léty-natož teď.
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Díky za reaxe. Taky nejsem z nastalé situace nadšen. Ale řeším co bude menší zlo , po dnešním celodením pozorováním jsem musel andulám a kakarikúm budky otevřít samice by asi dopadli špatně . A podle páření penantů a rosel jsem je otevřel ted taky . Radši přijdu o jarní v uvozovkách odchov neš o samice protože mám obavy že by tok přežili bez ujmy. Pouze korely jsou zatím v klidu. Přemýšlím čím jsem je tak nabudil a nic mne nenapadá chovu zdar Petr Čáslavka
rtepcas23
napsal(a):
Dnes mám velké dilema. Přemýšlím zda neotevřu budky. Koncem prosince jsem vyhodil asi 20vajec od andul 8 od kakarikú. Dnes opět 2 od andul a 1 od kakarikú. Roseli i penanti už taky blázní samci jdou do toku . Jsou normálně venku ze zálety ani jsem je nijak nezakrýval. Myslím že bude lepší to rysknout než je nechat je tadle vynášet. Krmím pouze směs zrnin , pouze vytamíny do vody. Jaký je váš názor děkuji Petr Čáslavka
Jaké dáváte vitamíny do vody? Není nějáký znich podporující páření.
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Dobrý den právě že né . Mausr-Tropfen,, OPTIMIN E , ,Vitamin-Tropfen. Po dvou dnech střidám. V chovné sezoně Karnivit-Aguakar. Akorát jsem si všim že přebírají granule kraličkum které ma dcera ve volierách s papouškama.
kubanec
napsal(a):
U nás ma vysočině neustálá inverze teploty kolem nuly a když jsem byl několikrát v praze tak slunečno a 8-12 stupňů tak se nedivim že ptáci chcou hnizdit zatim co tu diskutujete tak plno chovatelum sedi ptáci na vajickach
To si deláte kozy! Nemyslíte vážne že by ste teraz dali búdky Austrálii vonku?
J.G.
napsal(a):
Budky mám pro Austrálii venku otevřené celoročně a hnízdí až je teplo. Cca od dubna až května. Ale je fakt že kdo má andulky a korely tak ty by seděli pořád.
Ale dúfam že sa nenájde nejaký blázon, ktorý im nechá búdky aby teraz vonku hniezdili??? Aj ja mám búdky celoročne, ale nenechám ich hniezdiť teraz!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
kubanec
napsal(a):
Však uvidíte jak letos bude brzo australie v inzerci na prodej
Nejvíce bude chovných samců od těch co spěchají a samice jim zbytečně padnou.
rtepcas23
napsal(a):
Dobrý den právě že né . Mausr-Tropfen,, OPTIMIN E , ,Vitamin-Tropfen. Po dvou dnech střidám. V chovné sezoně Karnivit-Aguakar. Akorát jsem si všim že přebírají granule kraličkum které ma dcera ve volierách s papouškama.
Veď Optimin E práveže podporuje hniezdnu aktivitu. Mali by ste si naštudovať, ktorý vitamín na čo pôsobí. Vitamín E podporuje rozmnožovaciu aktivitu. Teraz v zime by ste to s tými vitamínmi nemali preháňať. Vtáky teraz potrebujú hlavne oddychovať a zbierať sily na nadchádzajúcu sezónu, tak ich s tými vitamínmi nebláznite. Ja momentálne nedávam do vody nič, krmím suchým zrnom, púpavou, hviezdicou prostredníctvom a pravidelne dávam na ohryz vŕbové, ovocné a ihličnaté vetvičky.
euw
napsal(a):
Veď Optimin E práveže podporuje hniezdnu aktivitu. Mali by ste si naštudovať, ktorý vitamín na čo pôsobí. Vitamín E podporuje rozmnožovaciu aktivitu. Teraz v zime by ste to s tými vitamínmi nemali preháňať. Vtáky teraz potrebujú hlavne oddychovať a zbierať sily na nadchádzajúcu sezónu, tak ich s tými vitamínmi nebláznite. Ja momentálne nedávam do vody nič, krmím suchým zrnom, púpavou, hviezdicou prostredníctvom a pravidelne dávam na ohryz vŕbové, ovocné a ihličnaté vetvičky.
Optimin E je elektrolyt , Karnivit E je na lepší oplozenost a regeneraci, obsahuje vitamín E.
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Dobrý den.Koukám že mnohým stačí nadpis a už mají jasno.Budky jsem otevřel protože snášeli na zem, v prosinci jsem vyhodil temněř 30 vajec a za necelé 4 týdny začli znovu. Proto jsem přistoupil k tomuto kroku. Dle mého názoru bude menším zlem je nechat zahnízdit i přesto že stoho nic nebude.Eště jim uberu vytamíny a budu doufat že dostanou rozum i když blázen musí vlastnit bláznivé ptáky. Všem co se snážší poradit děkuji Chovu zdar
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
rtepcas23
napsal(a):
Díky za reaxe. Taky nejsem z nastalé situace nadšen. Ale řeším co bude menší zlo , po dnešním celodením pozorováním jsem musel andulám a kakarikúm budky otevřít samice by asi dopadli špatně . A podle páření penantů a rosel jsem je otevřel ted taky . Radši přijdu o jarní v uvozovkách odchov neš o samice protože mám obavy že by tok přežili bez ujmy. Pouze korely jsou zatím v klidu. Přemýšlím čím jsem je tak nabudil a nic mne nenapadá chovu zdar Petr Čáslavka
Nechápu jak se vám můžou v tuto dobu pářit penanti a rozely,uvědomte si,že pokud přijdete o první hnízdění tak další už většinou nebude!!Otevření budek nebylo to nejlepší řešení.Počasí se do jara ještě mnohokrát otočí a většinou předčasné hnízdění nedopadne dobře-nepamatuji že bych koncem ledna uvažoval o otevření budek zmíněným papouškům.Kdo vydrží vyhraje!
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechápu jak se vám můžou v tuto dobu pářit penanti a rozely,uvědomte si,že pokud přijdete o první hnízdění tak další už většinou nebude!!Otevření budek nebylo to nejlepší řešení.Počasí se do jara ještě mnohokrát otočí a většinou předčasné hnízdění nedopadne dobře-nepamatuji že bych koncem ledna uvažoval o otevření budek zmíněným papouškům.Kdo vydrží vyhraje!
Já také ne ale je to tak. Přemýšlel jsem čím se tak nabudili,ale nevým. Dnes ve stínu 15stupnu na slunci 21 stupnú ve 14:30 hod . S tím asi nic nenadělám . Radči přijdu o jarní odchov i ca cenu že už podruhé hnízdit nebudoú . Než o samice ,,zadržené vejce, zabitá samcem atd. Né vždy trpělivost růže přináší
rtepcas23
napsal(a):
Já také ne ale je to tak. Přemýšlel jsem čím se tak nabudili,ale nevým. Dnes ve stínu 15stupnu na slunci 21 stupnú ve 14:30 hod . S tím asi nic nenadělám . Radči přijdu o jarní odchov i ca cenu že už podruhé hnízdit nebudoú . Než o samice ,,zadržené vejce, zabitá samcem atd. Né vždy trpělivost růže přináší
práve tak peidete o samicu že niesie 2-3vajiček potm dorána bude tak-10c a samica nivie vitlačit a je ponom.
rtepcas23
napsal(a):
Dobrý den.Koukám že mnohým stačí nadpis a už mají jasno.Budky jsem otevřel protože snášeli na zem, v prosinci jsem vyhodil temněř 30 vajec a za necelé 4 týdny začli znovu. Proto jsem přistoupil k tomuto kroku. Dle mého názoru bude menším zlem je nechat zahnízdit i přesto že stoho nic nebude.Eště jim uberu vytamíny a budu doufat že dostanou rozum i když blázen musí vlastnit bláznivé ptáky. Všem co se snážší poradit děkuji Chovu zdar
Že som vôbec na túto reagoval svojim názorom. Pchajte do nich v zime pre mňa za mňa aj 20 druhov všelijakých vitamínov. Len potom nevyplakávajte v diskusii a nepýtajte si rady, keď si aj tak potom urobíte po svojom a z iného robíte idiota. Dúfam, že nebudete v ďalšom vlákne plakať, že máte problémy s odchovom a padaním samíc pri znáške.
Stále som toho názoru, že Vám idú do toku preto, lebo im určite dávate na túto ročnú dobu príliš výdatnú stravu, dopujete ich príliš vitamínmi a možno im aj nadmieru predlžujete deň svietením. Týmto je pre mňa táto téma uzavretá.
Toť môj názor a teraz do mňa.
euw
napsal(a):
Že som vôbec na túto reagoval svojim názorom. Pchajte do nich v zime pre mňa za mňa aj 20 druhov všelijakých vitamínov. Len potom nevyplakávajte v diskusii a nepýtajte si rady, keď si aj tak potom urobíte po svojom a z iného robíte idiota. Dúfam, že nebudete v ďalšom vlákne plakať, že máte problémy s odchovom a padaním samíc pri znáške.
Stále som toho názoru, že Vám idú do toku preto, lebo im určite dávate na túto ročnú dobu príliš výdatnú stravu, dopujete ich príliš vitamínmi a možno im aj nadmieru predlžujete deň svietením. Týmto je pre mňa táto téma uzavretá.
Toť môj názor a teraz do mňa.
Souhlasím s tím, co jste napsal.
Je dobře, že jste reagoval. V tom je smysl diskuze o problému.
Názory mohou být různé a je jen na čtenáři, aby sám usoudil, který názor je akceptovatelný a který je mylný. Do diskuze bych se měl zapojit pouze tehdy, kdy o problému něco vím. Jinak budou čitatelé zklamáni.
.Toto fórum je diskuze a ne ověřené rady. Pokud to někdo chápe jako poradnu, ať se obrátí jinam, neboť zde se objvují i mylné rady, ikdyž dobře myšlené. Ale zatím je většinou výsledek kladný.
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Nevým že bych z někoho dělal idiota,pokud ste to tak pochopil tak se omlouvám.Aniž jste chtěl tak jste asi kápl na dúvod nabuzení papouškú. V listopadu měnili pouliční osvětlení a je nastavené jinak takže ted částčně svítí i do výletú až do púlnoci.Tak to musím nějak vyřešit.Ke Korelám už nezasahuje a ti jsou v klydu. Pod svícnem bývá největší tma. Děkuji Petr Čás.
Tak jestli můžu reagovat, tak kdo dává v tomto počasí venku budky je blázen, to je můj názor. Neřeknu budky v záletech kde je tepl tak v pohodě. Co mám venku austrálii tak jsou v klidu akorát občas samci rosel vypiskují to ale neřeším, ještě si musí počkat. Ale co mám vytápěné voliéry tak mě tam hnízdí alex velký.
Dobrý den,
stejnou otázku jsem si kladl také. Ptáci (andulky, rosely a p.zpěvaví) šli sami do toku. Ano je sice leden, ale musíme si přiznat, že počasí je jarní. A ptáci neví jaký je měsíc. No a tak jsem to zkusil. Zavěsil budky a momentálně mám 5 andulek před vylétnutím, další pár odchovává jeden sedí. Zpěváci též sedí a u rosel už to dlouho trvat nebude.
Ovšem musím také zmínit, že mám voliéry se zálety, kde teplota je 5C, při mrazech 0C a v případě nouze je tu možnost přitopit. V létě budou mít ptáci klidový režim a i co se týče vlhkosti vzduchu, tak si myslím, že je teď lepší než na jaře, kdy už je i 30C a sucho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Příroda se zbláznila tak to provedeme i z papoušky?? Většinou to však nedopadne dobře.
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
PapaAus
napsal(a):
Dobrý den,
stejnou otázku jsem si kladl také. Ptáci (andulky, rosely a p.zpěvaví) šli sami do toku. Ano je sice leden, ale musíme si přiznat, že počasí je jarní. A ptáci neví jaký je měsíc. No a tak jsem to zkusil. Zavěsil budky a momentálně mám 5 andulek před vylétnutím, další pár odchovává jeden sedí. Zpěváci též sedí a u rosel už to dlouho trvat nebude.
Ovšem musím také zmínit, že mám voliéry se zálety, kde teplota je 5C, při mrazech 0C a v případě nouze je tu možnost přitopit. V létě budou mít ptáci klidový režim a i co se týče vlhkosti vzduchu, tak si myslím, že je teď lepší než na jaře, kdy už je i 30C a sucho.
Výtejte v klubu bláznů jak jsem byl nazván. Některé reaxe mě připadají silně podezřele. Když bude brzo hodně odchovú tak budou mít konkurenci a ta je nežádoucí.
rtepcas23
napsal(a):
Výtejte v klubu bláznů jak jsem byl nazván. Některé reaxe mě připadají silně podezřele. Když bude brzo hodně odchovú tak budou mít konkurenci a ta je nežádoucí.
Ano, některé reakce jsou více než podezřelé :-) Nemyslím si, že jsem blázen, jen jsem využil chtíč ptáků hnízdit. Ovšem, jak jsem říkal, mám možnost ptáky uzavřít a nechat je hnízdit ve vytápěných prostorách. Nevím nač bych měl čekat. Ptáci co hnízdí už teď, tak si oddychnou v létě. Což je i pro mě výhoda. Budu se moci věnovat i jiným věcem, třeba dovolené, bez obav úhynu mladých či složitému zaučování osoby pověřené k péči v době mé nepřítomnosti.
Takovéto odchovy mi nepříjdou jako problém. Problém je u chovatelů, kteří především andulky či korely odchovávají i ve venkovních prostorech po celý rok. Takový chovatel ani budky neuzavírá a ani nemá přehled, který pár mu hnízdí, natož kolikrát do roka. Měl jsem tu možnost podobné věci vidět a vím, že podobných množitelů je více než dost. Boužel :-(
Uživatel s deaktivovaným účtem

PapaAus
napsal(a):
Ano, některé reakce jsou více než podezřelé :-) Nemyslím si, že jsem blázen, jen jsem využil chtíč ptáků hnízdit. Ovšem, jak jsem říkal, mám možnost ptáky uzavřít a nechat je hnízdit ve vytápěných prostorách. Nevím nač bych měl čekat. Ptáci co hnízdí už teď, tak si oddychnou v létě. Což je i pro mě výhoda. Budu se moci věnovat i jiným věcem, třeba dovolené, bez obav úhynu mladých či složitému zaučování osoby pověřené k péči v době mé nepřítomnosti.
Takovéto odchovy mi nepříjdou jako problém. Problém je u chovatelů, kteří především andulky či korely odchovávají i ve venkovních prostorech po celý rok. Takový chovatel ani budky neuzavírá a ani nemá přehled, který pár mu hnízdí, natož kolikrát do roka. Měl jsem tu možnost podobné věci vidět a vím, že podobných množitelů je více než dost. Boužel :-(
"Ptáci co hnízdí už teď,tak si oddychnou v létě."To chcete povedat,že odchovaté teraz jedno hniezdo a potom na jar im tie budky zoberiete,alebo zavrete???

"Maju strach o samice"A čo sa bude diat ked bude 20+ celý a dlhý den a začne sa krmit zeleným?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
napsal(a):
"Maju strach o samice"A čo sa bude diat ked bude 20+ celý a dlhý den a začne sa krmit zeleným?
Vůbec nerozumím tomu co jste tím chtěl říci?

V lednu daju hniezdit vtáky,lebo maju strach o samice,aby ich samci nepozabiali.Ako to budu riešit napr.od března ked sa oteplí a predlži den a začne sa krmit zeleným krmivom.Potom už nič nehrozí?Alebo odelia samcov od samíc?Myslím si,že je uplne jedno či su zálety alebo nie,ale ak nechal niekto hniezdit vtaky v lednu ide mu o kšeft.
napsal(a):
V lednu daju hniezdit vtáky,lebo maju strach o samice,aby ich samci nepozabiali.Ako to budu riešit napr.od března ked sa oteplí a predlži den a začne sa krmit zeleným krmivom.Potom už nič nehrozí?Alebo odelia samcov od samíc?Myslím si,že je uplne jedno či su zálety alebo nie,ale ak nechal niekto hniezdit vtaky v lednu ide mu o kšeft.
Lepšie by som to nenapísal.
napsal(a):
"Ptáci co hnízdí už teď,tak si oddychnou v létě."To chcete povedat,že odchovaté teraz jedno hniezdo a potom na jar im tie budky zoberiete,alebo zavrete???
To záleží na kondici ptáků, pokud budou v dobré kondici, tak zahnízdí ještě jednou na jaře. V létě si moji ptáci sedali s obtížemi, zvláště pak, když byly tropické teploty 30C + se jim do hnízdění nikdy nechtělo. Dle mého názoru pud do hnízdění ptáků vyvolává zvýšená vlhkost vzduchu a déšť. Asi mají od přírody zakódováno, že po deštích nastává období hojnosti a snazšího odchovu mláďat.
Jinak, jak tu někdo zmiňoval zelené krmení a světlo. Tak třeba moji ptáci dostávají máčené krmivo, zelené a ovoce po celý rok. Světlo mají sice umělé, ale mají prodloužený den, což je při výchově mláďat taktéž důležité. Aby netrpěli od nějakých 5h odpoledne do 8ráno hlady. A co se slunce týče, toho je pravda méně, ovšem když svítí, mají ho ptáci taktéž dost. To mi zaručují okna uvnitř záletů umístěné na všechny světové strany.
napsal(a):
Kde se vzali tu se vzali najednou je tu samej chovatel australie a alexu co je nechavaji hnizdit jen jednou ročně a pak na burze slyšíte pyšnýho chovatele jak má dobrou samici co mu letos dala tři hnizda .....
napsal(a):
Nevím jak u Vás, ale u mě jde každý druh do toku v jiném období. Zvláště pak, má li leden podobu března :-) Tady nejde o to co je napsáno v kalendáři, ale o to, že se počasí chová jinak a tím pádem i opeřenci. Budky otevírám jen těm ptákům, co jsou v toku. Například rosely jdou do toku hodně brzy a s nějakou jarní agresí jsem se u nich nesetkal. Zato agresivnější druhy, jako p. nádherný a královský se v tomto brzkém období do toku nedostanou. V mém chovu většinou koncem března až polovině dubna. Takže jarní agrese se nebojím. Co se zeleného krmení týče, to mají ptáci k dispozici po celý rok, stejně tak máčené krmení i ovoce. A ty řeči o kšeftu, ty mě celkem uráží. Nedělám ptáky do výkupu, při poslední návštěvě Týniště jsem výkupce, po tom co mi vlezl drze do auta poslal do určitých míst. Jen využívám přirozený chtíč ptáků hnízdit. Zdá se mi to lepší, než je potom nutit a řešit nízkou vlhkost v budkách. Či přehřívání.
Dobrý den, vzhledem k počasí, jsem byl nucen budky v lednu uzavřít, normálně je nechávám celoročně otevřené. Můj názor, je že je ještě čas. Myslím, že reálný termín, je poslední víkend v únoru. Ale znám chovatele, kteří mají, již cca 40 mladých andulek, v budkách. Protože je na jaře nejlepší cena, ve výkupu, no a když, to nevyjde, tak o nic nejde, však hned nasednou znovu.Tím to nikoho nechci soudit, je to každého věc. Já dělám ptáky, pro zábavu, tak jim dám, ještě čas, na oddych.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Zdá se mi,že debata se pomalu a jistě obrací v blábolení o ničem.Kdo chtěl radu tak si dávno vybral a zkušení si stejně rozhodnou podle sebe.Jedno je jisté,že zimy nezimy co přicházejí budou velkou prověrkou i pro mazáky.Hodně zdaru a šťastné rozhodování všem.

Som rád že sa tu najdu chovatelia ktorý priznaju farbu.Vy sa čudujete že vám idu vtáci do toku v lednu ked ich krmite mačaným krmivom a zeleným?Tak potom čo čakáte?Ovocie,zelenina ano,ale to ostatné začnem dávat ked chcem aby išli vtáky do toku v březnu.
napsal(a):
Som rád že sa tu najdu chovatelia ktorý priznaju farbu.Vy sa čudujete že vám idu vtáci do toku v lednu ked ich krmite mačaným krmivom a zeleným?Tak potom čo čakáte?Ovocie,zelenina ano,ale to ostatné začnem dávat ked chcem aby išli vtáky do toku v březnu.
I na valassku uz to jde do toku. Alexandri uz kouli ocima a samice uz lezly do budek. Musel jsem je zadelat a krmim jen suchym. Alexove jsou v nevytapenych zaletech a asi by hnizdeni nedopadlo dobre. Muzou prijit mrazy. Zpevaci uz taky sili ale jsou zatim bez budek. Pockam do zacatku brezna.
Nevím co s těmi ptáky děláte, před lety jsem měl běžnou austrálii taky ve venkovních voliérách a nikdy se mi nestalo aby mi některá samice začala snášet když neměla budku. A to ani na jaře nebo v létě, kdy jsem některé páry nenechal hnízdit. Samec mohl, jak píšete, "bláznit" jak chtěl. Oni bez těch budek ani moc neblázní.
V tomhle nečase to snad ani chovatele nemůže bavit, není lepší tok papoušků a ten cvrkot kolem hnízdění ve venkovních voliérách pozorovat když se už vše zelená a je teplo? Úplně stačí vyvěsit budky na začátku dubna a po prvním vyhnízdění je odstranit, pak nechat mláďata s rodiči co nejdéle to jde. V dnešní době, kdy je ptáků přetlak, stejně jedno hnízdění stačí až nad hlavu.
A budky doporučuji spíše úplně odstranit a ne jen uzavřít otvor. Pak se totiž snaží se do ní dostat, okusovat uzávěr a to je stimuluje do toku.
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Karel1979
napsal(a):
Jo určitě mají plně budky mrtvich mláďat a samic
Musím Vás sklamat . Úhyn 0 - Dva páry andul sedí a pár kakariků taky.
Australské papoušky jsem choval 3o let, dnes mám hlavně jihoamerické a africké.
Budky ve venkovních voliérách se záletem nevytápěným měli celý rok.
Den v zimě byl maximálmě 8 hodin přisvěcováním. Vždy hnízdili po přirozeném prodloužení dne.
Tato otázka délky dne asi nikoho nezajímá, protože ji nikdo nezmiňuje.
Zde je naprostý rozdíl mezi délkou dne v různých zeměpisných šířkách, ale to asi nikoho nezajímá.
Domnívám se, že nejen teplota, potrava, ale především délka dne je rozhodující k nastartování toku.
Brzské snůšky nevadí, ale když pak příjde studené období, když už ve dne na mladých nesedí, je úhyn. Ale to je riziko našeho podnebí. Kdysi na zahradě zasedli kosi. Měli 2 vajíčka. Nachumelilo a bylo po hnízdění. Co udělala samička s vytvořenými vajíčky v bříšku, když hnízdo bylo pod čepicí sněhu? Nevím. Řekněte mně to.
Co chovatel to jiné podmínky a rady. Nestačí jen číst rady, ale myslet vlastní hlavou.
Ono se vše nedá vygouglovat.
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Moudivláček
napsal(a):
Australské papoušky jsem choval 3o let, dnes mám hlavně jihoamerické a africké.
Budky ve venkovních voliérách se záletem nevytápěným měli celý rok.
Den v zimě byl maximálmě 8 hodin přisvěcováním. Vždy hnízdili po přirozeném prodloužení dne.
Tato otázka délky dne asi nikoho nezajímá, protože ji nikdo nezmiňuje.
Zde je naprostý rozdíl mezi délkou dne v různých zeměpisných šířkách, ale to asi nikoho nezajímá.
Domnívám se, že nejen teplota, potrava, ale především délka dne je rozhodující k nastartování toku.
Brzské snůšky nevadí, ale když pak příjde studené období, když už ve dne na mladých nesedí, je úhyn. Ale to je riziko našeho podnebí. Kdysi na zahradě zasedli kosi. Měli 2 vajíčka. Nachumelilo a bylo po hnízdění. Co udělala samička s vytvořenými vajíčky v bříšku, když hnízdo bylo pod čepicí sněhu? Nevím. Řekněte mně to.
Co chovatel to jiné podmínky a rady. Nestačí jen číst rady, ale myslet vlastní hlavou.
Ono se vše nedá vygouglovat.
Právě že u mě byl ten největší problém délka dne. Pouliční světlo zasahovalo do záletú a prodlužovalo tak světlo od 4:15hod do 24:00hod . Nebylo to moc něco jako silnější bodovka ale stačilo to. Na okna v záletech jsem dal z venku žaluzie a zdá se že se penanti a rosely částečně sklidnili.Samci prospěvují a předvadí se na bydle ale samice už nepronásledují s takovou vervou.Tak uvidím co bude dál.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Délka dne je rozhodující faktor kterým se řídí celá příroda a samozřejmě i naši chovanci.Co se týká budek nikdy jsem je netahal z voliér,jsou většinou přírodní,těžké a proto je nechávám na místě s uzavřeným vletem v příhodnou dobu otevřu a to stačí mnohé páry nabudit+samozřejmě klíčené krmení,stejně je doba než jdou do toku dosti různá dva, čtyři i více týdnů-řeč je o penantech a rozelách,ale u mne i neofémy a zpěváci kteří jsou celoročně venku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Délka dne je rozhodující faktor kterým se řídí celá příroda a samozřejmě i naši chovanci.Co se týká budek nikdy jsem je netahal z voliér,jsou většinou přírodní,těžké a proto je nechávám na místě s uzavřeným vletem v příhodnou dobu otevřu a to stačí mnohé páry nabudit+samozřejmě klíčené krmení,stejně je doba než jdou do toku dosti různá dva, čtyři i více týdnů-řeč je o penantech a rozelách,ale u mne i neofémy a zpěváci kteří jsou celoročně venku.
Čerstvě napsaný příspěvek, zatím žádné plus Já ho dávám.
.Pěkně jste to vystihl. Zde se plete páté přes deváté, ptáci z tropů a z téměř mírného pásu a navíc zeměpisná šířka severní polokoule a jižní má v létě i zimě odlišné podnebí.
A i v přírodě u nás ptáci, třeba kos zahnízdí, sněhová vánice přeruší snůšku a nic se neděje, náhradní hnízdo je ůspěšné.
Mám dojem, že je to jako se slepicemi nosnicemi. 2 roky produkce a pak obnova. Stejně je to s produkcí mléka a telat u krav. Kdyby to lidé viděli, nejen na pultech velkoobcodů, byli by z národa vegetariáni.
Budky už několik let nechávám otevřené ve volierách a zatím bez problémů(pouze australie). Zatím mi blázní jen Barnardi čč, ale u těch je to normál, že jdou do toku hodně brzy... Mniši třeba v hnízdech nocují, příroda si poradí. Ale je pravda, že dnešní doba je přehnaná na péči o vše živé... Samé vitamíny, klíčené, ovoce, zeleň a bobule celou zimu a pak se divíte, že jsou i ptáci zpitomělí. Chce to trochu používat hlavu a přizpůsobit jim podmínky jako v přírodě, pak tu nebudete muset obviňovat toho a toho, že to dělá tak a tak. Já celé zimní období krmím jen suché a to do plného sešrotování, on 1den bez plné misky jen prospěje...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Otevřená či zavřená budka to ani není takový problém jak dát 31.1 do placu jestli nechat papoušky hnízdit, což by normální chovatele vůbec nemohlo napadnout,pro všeznající myslím tím většinu "austrálie".Jak vidím podle debaty je to marné,je to marné!Zimnímu chovu zdar.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Myslím,že bude dobré tohle vlákno ukončit a koncem dubna ať se ozvou ti co dokázali obelstít přírodu-přeji jim hodně štěstí.Protože jsem kdysi dávno kvůli nedočkavosti zažil většinou zklamání držím palce.
vegh
napsal(a):
bez butky snášat nebudu.rozeli ani penanti,koreli a kakariky budu sem tam 1-vajíčko do tyžna ked dáváte meké krmivo.
Tak to se šeredně pletete. Krmim jen suchou směsí,bez vitamínů,jen občas jablko. Přesto zem plná vajec. Samice Kakariki zasedla v písku na zemi. Musel jsem ji to vzít zem je studená. Anduly mají vejce i v krmítku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
kubanec
napsal(a):
Má bejt až 15 stupňů to bude v toku i sousedova manželka......
Záleží jestli otevře budku?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
kubanec
napsal(a):
Konečně to nekonečné již nudné vlákno chytilo ten správný šmrnc i když opět ne pro všechny.Podle mne je to probuzení po dlouhé "kruté" zimě a jsem proto,aby se začaly otvírat "budky"!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Froli-1
napsal(a):
Tak hlavně od ní dál, ať nedostanete na budku od souseda vy😂
Výborná reakce! No vida jak to kubanec krásně rozhýbal-hned je po zimním spánku.Vypadá to,že tohle vlákno hned tak neskončí.
J.G.
napsal(a):
Budky mám pro Austrálii venku otevřené celoročně a hnízdí až je teplo. Cca od dubna až května. Ale je fakt že kdo má andulky a korely tak ty by seděli pořád.
Z australských druhů mám už jen červenokřídlé a zpěvavé po páru. Budky jsou otevřené celý rok a hnízdění bez problému, jak výše píšete. Stejně i u patagonských a čínských alexandrů.
Amazoňany, amazonky a pár eklektů stěhuji ven nejdřív po 25.4. nebo o 10 dní pozdějiL Letos to bude aui dřív.
Domnívám se že diskuze se vede o byčejných voliérách bez temperování s jednoduchým záletem..
Ale jiné to je v nadmořské výšce 200 m a jiné u nás 600 m. a ještě je rozdíl, jestli tam svítí východní slunce nebo západní. Pak v té první voliéře je v 10 hod relativně teplo a v té druhé je zamrzlá voda do odpoledne, jako to je dnes.
Takže na jednoduchou otázku není vždy jednoduchá odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
kkki
napsal(a):
To není vůbec zvláštní věc,že některé"budky"jsou otevřené pořád,jen do nich vletět.K.
Začal jste druhé kolo "budek" již to bylo řádně projednáno výše! Znovu to nemá ten efekt.
Moudivláček
napsal(a):
Z australských druhů mám už jen červenokřídlé a zpěvavé po páru. Budky jsou otevřené celý rok a hnízdění bez problému, jak výše píšete. Stejně i u patagonských a čínských alexandrů.
Amazoňany, amazonky a pár eklektů stěhuji ven nejdřív po 25.4. nebo o 10 dní pozdějiL Letos to bude aui dřív.
Domnívám se že diskuze se vede o byčejných voliérách bez temperování s jednoduchým záletem..
Ale jiné to je v nadmořské výšce 200 m a jiné u nás 600 m. a ještě je rozdíl, jestli tam svítí východní slunce nebo západní. Pak v té první voliéře je v 10 hod relativně teplo a v té druhé je zamrzlá voda do odpoledne, jako to je dnes.
Takže na jednoduchou otázku není vždy jednoduchá odpověď.
Byvám nadmorské vyške 210 m.a tento tyžden jeden den -7 adruhí -9c.včera a dnes -3 c.
euw
napsal(a):
Čo máte stále s tým otváraním búdok? Pri dnešnej situácii s koronavírusom a s tým spojeným problémom s odbytom odchovov budete potom tie vtáky vypúšťať do prírody?
...........nie budu sa realizovať za predajne ceny -80%...a budu rad ze pri dnesnej covid ze to niekto zobere...100 telefonato ako s vykupom odpoved nebude dalsia otazka co s tym podpoved predat za vase ceny ..a vysledok kolaps trhu italia,spain budu do konca roka zatvorene co k tomu dodat dnes nikoho nezaujimaju nejake vtaky kazdeho zaujima rodina,zdravie a ako co najrychlejsie aby bolo po tom krasny den..peter
euw
napsal(a):
Čo máte stále s tým otváraním búdok? Pri dnešnej situácii s koronavírusom a s tým spojeným problémom s odbytom odchovov budete potom tie vtáky vypúšťať do prírody?
Nepanikařte, snad si nemyslíte že je to konec světa. Problém je to veliký ale kvůli tomu se na chov přece nevykašlu když mě to baví.
u alexandru a zpevaku mam vajicka ve venkovni voliere.voliery zalet osb deska a vylet lexanove desky.vcera jsem dal do prostredni olejovy radiator vykon cca 1kw.do voliery nefoukne a zda se mi tam docela prijemne .to teplo se rosprostře i do tech krajnich volier.myslite chlapi ze je sance na odchov?
euw
napsal(a):
Súhlasím z Vašim príspevkom,ja som ešte len teraz začal rozmýšľať kedy začnem vešať riadne dezinfikované búdky aspoň na jednu znášku,stále mám ale čas,nie je kde ponáhľať.
Rosta in
napsal(a):
u alexandru a zpevaku mam vajicka ve venkovni voliere.voliery zalet osb deska a vylet lexanove desky.vcera jsem dal do prostredni olejovy radiator vykon cca 1kw.do voliery nefoukne a zda se mi tam docela prijemne .to teplo se rosprostře i do tech krajnich volier.myslite chlapi ze je sance na odchov?
Šance je vždy, záleží jek samice bude sedět a jaké budou další rozmary počasí. Nad tím jste ale měl přemýšlet než jste budky dával nebo otvíral.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
exotchov
napsal(a):
Nevim,ale dnes jsem zrusil budky a letos je tam nedam,co to provede ukaze cas.
Nevím jaké chováte ptáky a jaký má smysl jim těsně před sezónou odebrat budky??
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím jaké chováte ptáky a jaký má smysl jim těsně před sezónou odebrat budky??
Rozely,cervenokridle,kralovaky a pod australii,alexandrymale a amazonany.No jaky to ma smysl,zadny.Proste nebudou hnizdit,ja vse opravim a vylepsim jak to pujde a o starost mam min,jestli zahnizdi v novem se uvidi.
euw
napsal(a):
Jak si všichni zvykli, vymlouvat se na koronavirus. To je úžasné. Já třeba dávám všechny mladé pryč až další rok. To jim mám teda taky zavřít nebo sebrat budky? A ty letošní už mám teda vypustit, že už taky chytli korunu? Co takhle uvažovat normálně, bez urážky. Jede se dál, nevymřeme, nebojte. Kdo má jen trochu možnost, mít v zaletech kloudnou teplotu, tak ať odchvava, zbytek holt musí ještě počkat. Chovu zdar a pevné zdraví
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Nevím jak se někdo dokáže dívat na to,až půjdou ptáci do toku samec bude krmit samičku,budou sbírat vajíčka po zemi občas i zmordovanou samičku a budky budou odpočívat.Připadá mě to divné a ne zrovna chovatelské,ale teď už je asi možné všechno.Ono to není jen o tom,že prostě nebudou hnízdit.Jak vidím ten koronáč toho bude mít na svědomí čím dál víc.P:S teď nemám na mysli nikoho konkrétního protože toho bude asi víc!
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Když jsem se rozhodl se tu zeptat a založit toto vlákno, tak jsem netušil že se takto rozjede. Byl jsem za blázna ale otevření budek nelituji. Chovám pro radost a stále se učím. Po chovu holubů který jsem zrušil protože chovat českého staváka ve volijéře mi jde proti srsti. Jsem se pustil do austrasl.pap. Měl jsem taky strach z výkyvů počasí ale musím říc že jse samice starají perfektně bez žádných problémú. A nejlepší natom je že líp než v loni na přelomu dubna a května kdy bylo teplo. Za mě nezaleží kdy nasednou ale jak harmonyzují a v jaké jsou kondyci oni nejlépe vědí kdy chtějí nasednoůt. Z pozdravem chovu zdar Petr Čas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Petr Čas-jaké holuby jste měl už víme,teď ještě jací papoušci vám již hnízdí?
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Andulky, Kakaryki, Rosely. Penanti se páří. Králováci první vejce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
rtepcas23
napsal(a):
Andulky, Kakaryki, Rosely. Penanti se páří. Králováci první vejce.
Tak to je teda hustý-držím palce ať přežijí nastávající zlom v počasí.
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Anduly jsou tak cca 5dní do vylétnutí ty jsou bez problémů. Kakaryki jsou taky v peří. na roselách eště sedí . Pouze o korely mám obavy ty jsou na rozhrtaní . Ale takové počasí múže přijít i koncem dubna a zvěčím vykyvem teploty.
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Když se vrátím k chovu holubů tak taky byli páry které vyváděli bez problémů v lednu a páry kterým ustydla holoubata v dubnu. Při stejných podmínkách.Když jsem se rozhodl že přesedlám na australské pap. tak jsem přečetl co se dalo a musím říc že je to většinou jak přes kolovrátek. Samozřejmě je tam spousty pravdy ale za předem dané situace. Pokud se ale stane že nastane jiná situace a něco se změní a naši chovanci jse začnou chovat jinak jsou stohy článků k ničemu .Člověk si není jistý tak se optá a zjistí že je blázen , množitel pro výkup atd. A je to vlastně dobře musí se člověk nějak rozhodnoůt pak čekat zda jeho rozhodnutí bylo správné a pokud né tak nastalou situaci nějak řešit aby jeho svěřenci za jeho rozhodnutí netrpěli.A asi to posouvá ten náš koníček dál a proto nás baví.Všem kteří se nebojí a jsou ohotni se ze svími úspěchy a neúspěchy děkuji o to zřejmě chovatelství je Petr Čas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
rtepcas23
napsal(a):
Když se vrátím k chovu holubů tak taky byli páry které vyváděli bez problémů v lednu a páry kterým ustydla holoubata v dubnu. Při stejných podmínkách.Když jsem se rozhodl že přesedlám na australské pap. tak jsem přečetl co se dalo a musím říc že je to většinou jak přes kolovrátek. Samozřejmě je tam spousty pravdy ale za předem dané situace. Pokud se ale stane že nastane jiná situace a něco se změní a naši chovanci jse začnou chovat jinak jsou stohy článků k ničemu .Člověk si není jistý tak se optá a zjistí že je blázen , množitel pro výkup atd. A je to vlastně dobře musí se člověk nějak rozhodnoůt pak čekat zda jeho rozhodnutí bylo správné a pokud né tak nastalou situaci nějak řešit aby jeho svěřenci za jeho rozhodnutí netrpěli.A asi to posouvá ten náš koníček dál a proto nás baví.Všem kteří se nebojí a jsou ohotni se ze svími úspěchy a neúspěchy děkuji o to zřejmě chovatelství je Petr Čas
Jak přes kolovrátek-stohy článků k ničemu-a moudra na konec, od holubáře bych to nečekal.Ti kdo napsali ty stohy článků na rozdíl od vás věděli dobře o čem píší!
rtepcas23

XXX.XXX.173.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak přes kolovrátek-stohy článků k ničemu-a moudra na konec, od holubáře bych to nečekal.Ti kdo napsali ty stohy článků na rozdíl od vás věděli dobře o čem píší!
Já netrvdím že nemají pravdu, Spousta jich pouze svími slovy přepíší už napsané bez své vlastní skušenosti --to je ten kolovrátek. Takže většina článků je pouze jinak napsaná už napsaného. Netrvdím že oni nemají pravdu ani že jsem neomylný. Pouze se ale dají použít za jasně daných podmýnek , co se nemění je pravděpodobné chování druhů ,jejich projevy toku nároky na krmení, prostor . Což jsou velice cené informace,ze kterých se dá čerpat. Ale co se doby otevření budek,projevů nástupu toku,jeho projevy se liší u každého chovatele. Takže stejně na chov v daných podmínkách si každý musí přijít sám a ze svých rozhodnutí učinit své zavěry- a to jsou ta moudra kterých zatím moc nemám ale jsem rád i za ně .Chovu zdar Petr Čas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Nevím jak dlouho po holubech máte papoušky,ale s tím co máte se mi zdá,že jste do toho vlítl po hlavě,možná se mýlím.Teď jen nabírat praxi-přeji ať se daří.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
...........nie budu sa realizovať za predajne ceny -80%...a budu rad ze pri dnesnej covid ze to niekto zobere...100 telefonato ako s vykupom odpoved nebude dalsia otazka co s tym podpoved predat za vase ceny ..a vysledok kolaps trhu italia,spain budu do konca roka zatvorene co k tomu dodat dnes nikoho nezaujimaju nejake vtaky kazdeho zaujima rodina,zdravie a ako co najrychlejsie aby bolo po tom krasny den..peter
Možná, že se z chovu exotů zase stane zájmový chov jako před desítkami let. Odchovy byly ojedinělé, ne z velkofarem z bývalých kravínů, většinou dokrmované a mnohdy uměle líhnuté a pod. Jeden významný chovatel, která má velkochov též v bývalém zemědělském objektu mně před 5 lety řekl. Já mám radost z každého i obyčejného odchovaného ptáčátka. Jsem přesvěčen, že to myslel upřímě.Když to člověk vidí na vlastní oči, tak se to pozná.
kubanec
napsal(a):
Připojím pro odlehčení starý vtip.
Soused kouká na vyhřívající se sousedku na balkoně.
Paní Jiřinko, Vy jste opravdu fešná ženská. Neměl bych tam za vámi zaskočit?
Cože? Vy si myslíte, že jsem nějaká prodejná ženská? Ale paní Jiřinko, copak někdo mluvil o placení?
Moudivláček
napsal(a):
Možná, že se z chovu exotů zase stane zájmový chov jako před desítkami let. Odchovy byly ojedinělé, ne z velkofarem z bývalých kravínů, většinou dokrmované a mnohdy uměle líhnuté a pod. Jeden významný chovatel, která má velkochov též v bývalém zemědělském objektu mně před 5 lety řekl. Já mám radost z každého i obyčejného odchovaného ptáčátka. Jsem přesvěčen, že to myslel upřímě.Když to člověk vidí na vlastní oči, tak se to pozná.
.......bodaj by ste mal pravdu....už to nebude nikdy tak ako doteraz..ide pohroma na ludí nezamestnanosť a ludia budu riesit zdravie, byvanie,pracu..nie volakych vtakov z tych sa nik nenaje a to je v terajsej dobe luxus ktory je nepredajny a dlhsiu dobu ..krasny vecer z nitry prajem peter
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
.......bodaj by ste mal pravdu....už to nebude nikdy tak ako doteraz..ide pohroma na ludí nezamestnanosť a ludia budu riesit zdravie, byvanie,pracu..nie volakych vtakov z tych sa nik nenaje a to je v terajsej dobe luxus ktory je nepredajny a dlhsiu dobu ..krasny vecer z nitry prajem peter
Já bych to zas tak katastroficky neviděl, výkupčí zájem mají a jezdí až do domu pro ptáky a tahle krize, když pomineme hledisko zdravotní rychle přejde a vrátí se do normálu během jednoho roku. Když jste normální a nebudete jednu sezonu množit jak o život, ale dělat to s rozumem tak to nebute zas tak hrozné, jak tady mnozí předpovídají a vtělili se do role vrchních katastrofologů.

Uplne ideálne počasie na hniezdenie.Cez den 3 - 4 stupne,v noci -6.
frodik
napsal(a):
Já bych to zas tak katastroficky neviděl, výkupčí zájem mají a jezdí až do domu pro ptáky a tahle krize, když pomineme hledisko zdravotní rychle přejde a vrátí se do normálu během jednoho roku. Když jste normální a nebudete jednu sezonu množit jak o život, ale dělat to s rozumem tak to nebute zas tak hrozné, jak tady mnozí předpovídají a vtělili se do role vrchních katastrofologů.
.........zaujimave pokial vidím tie inzeraty opakujuce a telefonaty ano 0...zavolaj si vykupcom odpoved nebereme ..a chytraci teraz kupuju andulky 10-30centov v prepocte 3-10kč...asi tak ked vykupuju daj kontakt na tych zlych vykupcov chovatelia budu len radi....nechaj sa prekvapiť v 2020 ake pre teba budu super ceny ale to budes muset vedet predať...a ty to urcite nebudes ...katastrofa pre vsetkych ...pepo
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
.........zaujimave pokial vidím tie inzeraty opakujuce a telefonaty ano 0...zavolaj si vykupcom odpoved nebereme ..a chytraci teraz kupuju andulky 10-30centov v prepocte 3-10kč...asi tak ked vykupuju daj kontakt na tych zlych vykupcov chovatelia budu len radi....nechaj sa prekvapiť v 2020 ake pre teba budu super ceny ale to budes muset vedet predať...a ty to urcite nebudes ...katastrofa pre vsetkych ...pepo
Co já vím , tak výkupčí dávají 30kč za andulku né 10kč a já osobně přes inzerát mám zamluvené odchovy a čekáme pouze na ukončení karantény, takže zájem by byl ale je logické, že teď nikdo nikam pro papoušky jezdit nebude. Cenu papouškům sníží jedině tyhle vaše katastrofické zcénáře, kdy lidé díky vám znejistí a budou se všeho za každou cenu zbavovat, ale na druhou stránku, aspoň se chovatelský okruh pročistí.
clok

XXX.XXX.57.161
At si kazdy dava sve odchovy kam chce...kdyz nekdo trati vykupem je to jeho vec....stat celou burzu na jednom miste a prodat jeden kus cehokoliv neni take zadna vyhra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Gruchy na jiném vlákně 21.3 v 15:35 píšete,že nějací ptáci vás vůbec "natankují"a už vás začali zase "tankovat"a to fest.
frodik
napsal(a):
Co já vím , tak výkupčí dávají 30kč za andulku né 10kč a já osobně přes inzerát mám zamluvené odchovy a čekáme pouze na ukončení karantény, takže zájem by byl ale je logické, že teď nikdo nikam pro papoušky jezdit nebude. Cenu papouškům sníží jedině tyhle vaše katastrofické zcénáře, kdy lidé díky vám znejistí a budou se všeho za každou cenu zbavovat, ale na druhou stránku, aspoň se chovatelský okruh pročistí.
..asi si v karantene a nepozeras okolite krajiny len v Rakusku za tyzden pribudlo 115000 ludi bez prace ...a tu ta katastrofa pride po karantene a nikoho tvoje vrabci zaujimat nebudu....ked kazdy bude riesit zivot nie volaky luxus vtaci..peter
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
..asi si v karantene a nepozeras okolite krajiny len v Rakusku za tyzden pribudlo 115000 ludi bez prace ...a tu ta katastrofa pride po karantene a nikoho tvoje vrabci zaujimat nebudu....ked kazdy bude riesit zivot nie volaky luxus vtaci..peter
Dá sa to riešiť aj tak,že odchov niektorých druhov vtáctva využijeme ako krmivo pre dravcov,aj to je jedno z riešení.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Bohužel život není jenom sranda, ale přináší i horší časy, ale po tmě vždycky přijde rozbřesk, protože žádná tma netrvá věčně. Člověk musí doufat že bude lépe jinak je život o ničem a silně pochybuji, že chovatelé s opravdovým srdcem papoušky rozprodají a budou sledovat v televizi katastrofické zcénáře a chystat se na nejhorší. Chovatelství je způsob života a správný chovatel k životu potřebuje něco chovat a ta radost z chovu je to co ho naplňuje a bez toho by to byl hodně smutný život.
Tak se též připojím k diskuzi nás většinou laických chovatelů.
Tištěná Fauna skončila, ti starší si přečetli články. A tak můj příspěvek je trochu jako článek a ne diskuze.
Dnes nikdo neví, co bude za 6 měsíců.Bude se blížit zima, jak na to bude virus venku reagovat je otázka, V létě slunce něco zahubí, ale zima viru živit hned neukončí.
Jak zde někdo napsal. Zajištění holé existencer mnohých lidí bohužel zvyklých žít od výplaty k výplatě, bude finanční problém. Zájmové chovy musí stranou. Jestli bude škola v červenci a srpnu by nejen dětem prospělo, ale rodičům ulevilo.
Ani odborníci neví, co bude dál. Dnes už ani pípnutí o ptačí chřipce. Skončila, nebo byly další případy po likvidaci farmy krůt?
Chov zvířat pro potěšení bude věc druhořadá, když jde o lidi.
Najednou se neřeší migranti a jejich rozdělování, nikdo neví, kdo to dotáhl do severní Itálie. Jednorázové kapesníky, zahoďte, ale kam? Někdo i na zem, druhý do záchodu a čističky v malých obcíh to vyřazuje z provozu. On ten virus v odpadkovém koši vydrží 2 dny, ale za tu dobu ho někdo vdechne.Dřív při chřipce mama vyvařila kapesníky a prádlo vyžehlila a bylo sterilní, ale ta doba se nikdy nevrátí, protože to dá mnoho práce. Ale i bavlněná rouška se dá vyvařit, přežehlit 80° C, je to sterilita skoro zadarmo. Bývalá horská sluníčka už asi nikdo nemá, používám ho a je 60 let staré, ale germicidní zářiče se nabízejí od asi od 3 tisíc Kč po 13 000. Jistě všichni ví,že se to používá v operačních sálech, že tam nesmí být nic živého, ani květiny.
Dost jsem se rozkecal, ale vždyť to není povinná četba a kdybych jako rizikový věk podlehl viru, moje desítky let práce zmizí, ikdyž ti moji ptáci mají dnes hodnotu z bídou 500 000 Kč. Nemám následovníka.
Těší mě, že sýkory nosí do budek, prozpěvují drozdi a kosi. I rehek se objevil. Kavek jsem odehnal od slepic 25, prolézají a zkoumají komíny. Čistím a chystám 6 úlků pro čmeláky, budky pro rorýse, ta příroda klidně žije. Připadá mně to jako záběry z Černobylu.
Hlavně, abychom my lidé to přežili.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Krásně sepsáno,ale ten příspěvek včera v 19:30 se mi líbil víc.
Moudivláček
napsal(a):
Tištěná Fauna skončila, ti starší si přečetli články. A tak můj příspěvek je trochu jako článek a ne diskuze.
Dnes nikdo neví, co bude za 6 měsíců.Bude se blížit zima, jak na to bude virus venku reagovat je otázka, V létě slunce něco zahubí, ale zima viru živit hned neukončí.
Jak zde někdo napsal. Zajištění holé existencer mnohých lidí bohužel zvyklých žít od výplaty k výplatě, bude finanční problém. Zájmové chovy musí stranou. Jestli bude škola v červenci a srpnu by nejen dětem prospělo, ale rodičům ulevilo.
Ani odborníci neví, co bude dál. Dnes už ani pípnutí o ptačí chřipce. Skončila, nebo byly další případy po likvidaci farmy krůt?
Najednou se neřeší migranti a jejich rozdělování, nikdo neví, kdo to dotáhl do severní Itálie. Jednorázové kapesníky, zahoďte, ale kam? Někdo i na zem, druhý do záchodu a čističky v malých obcíh to vyřazuje z provozu. On ten virus v odpadkovém koši vydrží 2 dny, ale za tu dobu ho někdo vdechne.Dřív při chřipce mama vyvařila kapesníky a prádlo vyžehlila a bylo sterilní, ale ta doba se nikdy nevrátí, protože to dá mnoho práce. Ale i bavlněná rouška se dá vyvařit, přežehlit 80° C, je to sterilita skoro zadarmo. Bývalá horská sluníčka už asi nikdo nemá, používám ho a je 60 let staré, ale germicidní zářiče se nabízejí od asi od 3 tisíc Kč po 13 000. Jistě všichni ví,že se to používá v operačních sálech, že tam nesmí být nic živého, ani květiny.
Dost jsem se rozkecal, ale vždyť to není povinná četba a kdybych jako rizikový věk podlehl viru, moje desítky let práce zmizí, ikdyž ti moji ptáci mají dnes hodnotu z bídou 500 000 Kč. Nemám následovníka.
Těší mě, že sýkory nosí do budek, prozpěvují drozdi a kosi. I rehek se objevil. Kavek jsem odehnal od slepic 25, prolézají a zkoumají komíny. Čistím a chystám 6 úlků pro čmeláky, budky pro rorýse, ta příroda klidně žije. Připadá mně to jako záběry z Černobylu.
Pane moudivláček, vaše názory čtu už dlouho a rád, a věřím, že si svůj chov užijete naplno, ve zdraví a ještě spoustu let. Tato doba je náročná, hlavně díky neustálé masáži politiků, médií, atd... Je třeba se trochu odizolovat od světa a sednout si u svých "svěřenců" a bavit se jejich spokojeným životem. Nikdy se asi nedozvíme, co přesně za Covit-19 stojí, je to příroda, nebo uměle vytvořeno pro redukci lidí a čistoty ovzduší, nebo k zařízení celosvětové krize.... Žijme život tak, jak to možnosti dovolí, a hlavně, žijme smíchem, neboť smích léčí....
Pevné zdraví a úspěšný chov, pane moudivláček
Ať jsme všichni zdraví, plný síly a chuti do života..
Moudivláček
napsal(a):
Nádherný pradivý opis života a jeho pominuteľnosti. Poohliadnutie za minulosťou a pohľad do neistej budúcnosti. Naozaj ma to dojalo až sa mi lesknú oči. Nemyslím to vôbec sarkasticky, aby ste to nepochopili zle. Takto výstižný príspevok som nečítal už veľmi veľmi dávno. Máte moje veľké uznanie.
Od neděle zase ochlazení, až-4 v noci . V pondělí se sněžení přesune i do nížin. Bude oblačno až zataženo se sněžením či přeháňkami. Ranní minima klesnou na 0 až –4 stupně, denní maxima vystoupají na 0 až 4. Pocitovou teplotu bude výrazně snižovat čerstvý vítr.
V úterý a ve středu bude pokračovat chladné počasí s minimy mezi –4 a –8 stupni a odpoledními teplotami v rozmezí 1 a 5 stupňů. Po oba dny by mělo převládat oblačno s občasnými přeháňkami.
Většina papoušků mi zasedla,doufám že to dobře dopadne.
Horák lutino
napsal(a):
Od neděle zase ochlazení, až-4 v noci . V pondělí se sněžení přesune i do nížin. Bude oblačno až zataženo se sněžením či přeháňkami. Ranní minima klesnou na 0 až –4 stupně, denní maxima vystoupají na 0 až 4. Pocitovou teplotu bude výrazně snižovat čerstvý vítr.
V úterý a ve středu bude pokračovat chladné počasí s minimy mezi –4 a –8 stupni a odpoledními teplotami v rozmezí 1 a 5 stupňů. Po oba dny by mělo převládat oblačno s občasnými přeháňkami.
Môj názor,pokiaľ vtáci sedia a odsedia aj prípadné mladé by malo byť všetko v poriadku,horšie je opak,tam už je problém a pravdepodobnosť úhynu mláďat.
Horák lutino
napsal(a):
Nesmíte papoušky pustit do budek v únoru. Já mám vše zavřené a otevřu až v dubnu a je to.. Raději počkat než prepalit start.. Ale přeji ad se zadari a nic nepadne.
chov.amazonku
napsal(a):
Nesmíte papoušky pustit do budek v únoru. Já mám vše zavřené a otevřu až v dubnu a je to.. Raději počkat než prepalit start.. Ale přeji ad se zadari a nic nepadne.
Samice Alexandra už začala sedět venku na zemi,samec Rosely ji honil po voliéře, celý měsíc byly teploty nadprůměrné a ptáky už to nutilo k páření.
napsal(a):
Uplne ideálne počasie na hniezdenie.Cez den 3 - 4 stupne,v noci -6.
Pane Jestli jdou souběžně ptáci do toku, a proběhne snůška bez problémů, zima při snášení může .škodit - zadržení vejce, tak se nic neděje, ikdyby bylo 8 pod nulou. Připočtěte asi 25 dnů sezení potom dalších 10 a jste na konci dubna. Ta mláďata budou vyvedena v pohodě, pokud tam nebude jen jedno, které by přes den ustydlo, až je přestanou zahřívat rodiče. Já bych viděl spíš problém v tom, že partneři jdou do toku v nestejné době a to je pro chovatele větší problém na řešení.Čistá vajíčka, samec nezájem a pak samec zájem a samice nechce, vždyť to znáte. A sezona bez odchovu. Ono to není jen o otevřeného otvoru do budky.

Vo svojom príspevku ste presne popísal največší a najčastejší problém při takomto počasí na ktorý som narážal "proběhne snůška bez problému,zima při snášení může škodit - zadržení vejce" a ešte by som pripísal při dlho trvajucich nízkých teplotách hrozí vysilenie samice při sedení.Neviem presne je to tak 3 - 4 roky do zadu ked prišlo ochladenie a popadalo strašne vela samíc v budkách.Samozrejme aj to ostatné je pravda,ale aj to sa dá poriešit.Ja som reagoval na názov tohoto vlákna.Neviem v ktorom vlákne to bolo použité"netreba prepálit začiatok"
Froli-1
napsal(a):
Pane Moudivláčku, docela mě překvapuje, že za ty tři roky co jsem na ifauně, jste ještě nezaregistroval, že jsem žena. 😉
Froli-1 . ANO, NEZAREGISTROVAL, a vzhledem k mému pokročilému věku to jistě pochopíte.Tímto se omloivám.
Ony ty krycí názvy jsou mnohdy matoucí. Já třeba mám k moudivláčkovi daleko. ale to, co jsem chtěl, už měl někdo jiný. Jedině ten Akita je autentický. Dnes má 14 let a jsme na tom stejně, Hluchý, hůř vidí, ale na rozdíl ode mne má zuby jako dvouletý. a to bez stomatologa.
A je Akita inu rodu mužského nebo ženského? Mohl jsem se podívat do stndardu plemen, ale už jsem líný.Po vaší poznámce jsem si alespoň přečetl váš .profil-
Ať se Vám nejen v chovu a diskuzi daří.
.
Marie1966

XXX.XXX.15.174
zosrnia
napsal(a):
Dá sa to riešiť aj tak,že odchov niektorých druhov vtáctva využijeme ako krmivo pre dravcov,aj to je jedno z riešení.
Tak toto může napsat jen blbec. Bezvadní nápad poházet své odchovy dravcem na snídani, a pak na stejných dravců nadávám v jiném vlákně! Celý rok něco chovám starám se o to a nakonec to hodím sově! Tak ich nemnožte! Kam jsme to dospěli.
Marie1966
napsal(a):
Tak toto může napsat jen blbec. Bezvadní nápad poházet své odchovy dravcem na snídani, a pak na stejných dravců nadávám v jiném vlákně! Celý rok něco chovám starám se o to a nakonec to hodím sově! Tak ich nemnožte! Kam jsme to dospěli.
Jedavate v nedeľu na obed pečené kura?
Marie1966

XXX.XXX.178.25
luki10000
napsal(a):
Ak áno, tak sa takto blbo môže pýtať iba blbec...😜
Tak podle mě míchat chov exotických ptáků pro radost s užitkovo drůbeží je pořádná ptákovina. Chov exotických ptáků má být pro radost a požitek na oči, ne pro mlsné jazýčky.
S pozdravem
Marie Janákova
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Tak to asi nevíte kolik mlsných jazýčků čeká na exotické ptactvo, které prošlo výkupem u nás.
Marie1966

XXX.XXX.178.25
Jsme v rubrice okrasní ptactvo, kde se řeší většinou andulky, rozely, zebřičky ... Drůbež a kachny se nachází v jiné rubrice. Pokud to správně chápu podle Vás vašimi odchovy krmíte arabů, Italů, atd a prodáváte jim vaše odchovy jako delikátní pochoutky? Tak proč je do těch výkupů dáváte. Staráte se o ně léto, zimu, řešíte všechny možné problémy abyste někomu nakrmili žaludek? Toto nepovažuji za hobby chovatelství. A proč se řeší za kolik korun se vykupují andulky, .. tak odchovávajte takové množství aby Vás to chovatelství bavilo a měli jen odbyt pro radost a na krmení, ne plné budky odchovů, které pak za urážení výkupčích sami nabízíte za 10 kč! To je hrozné co se zde v těchto diskusích nacházejí za názory. Vím, že budu zatoto u Vás ukamenována, ale je to tak, bohužel.
Marie1966
napsal(a):
Jsme v rubrice okrasní ptactvo, kde se řeší většinou andulky, rozely, zebřičky ... Drůbež a kachny se nachází v jiné rubrice. Pokud to správně chápu podle Vás vašimi odchovy krmíte arabů, Italů, atd a prodáváte jim vaše odchovy jako delikátní pochoutky? Tak proč je do těch výkupů dáváte. Staráte se o ně léto, zimu, řešíte všechny možné problémy abyste někomu nakrmili žaludek? Toto nepovažuji za hobby chovatelství. A proč se řeší za kolik korun se vykupují andulky, .. tak odchovávajte takové množství aby Vás to chovatelství bavilo a měli jen odbyt pro radost a na krmení, ne plné budky odchovů, které pak za urážení výkupčích sami nabízíte za 10 kč! To je hrozné co se zde v těchto diskusích nacházejí za názory. Vím, že budu zatoto u Vás ukamenována, ale je to tak, bohužel.
Blbec ten čo predává ešťe večí blbec ten čo kupuje chovám vtáky takmer 50-rokov ešťe ma nik nepítal načo to kupujem ani ja nepítám nikoho načoto kupuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
vegh
napsal(a):
Blbec ten čo predává ešťe večí blbec ten čo kupuje chovám vtáky takmer 50-rokov ešťe ma nik nepítal načo to kupujem ani ja nepítám nikoho načoto kupuje.
Co tím chtěl básník říci?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
exotchov
napsal(a):
Asi to ze vse co se zde vetsinou napise stoji za nic. Podle me at si kazdy dela jak umi,
To není dotaz na vás-vypadá to od vás na dozvuky z jiného vlákna.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To není dotaz na vás-vypadá to od vás na dozvuky z jiného vlákna.
........krasny večer prajem..musím na toto zareagovat nakolko som sprostredkovaval nejake vtaky ano 80% andulek končí ako krmivo pre dravcov v Kuvajte,Emiratoch nakolko maju šejkovia aj cez 1000ks sokolov,jastrabov,orlov...niečo v Italii,Francuzku,Spanielsku do konzerv ako delikatesa...nemyslite si že vsetko končí v klietkach mylna predstava..a čo sa tyka vykupcov cely cas ste tu nadavali ze 1eu andulka..viete aka je momentalna teraz vykupna cena?..dufam ze sedite vsetci andulka bude vykup 10-30centov..a to zavisí kolko budu zavrete Taliansko mozno do konca roka...ale teraz mate moznost predavat za svoje realne ceny lebo ste vzdy nadavali na vykup...s pozdravom gruchy77 nitra
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
........krasny večer prajem..musím na toto zareagovat nakolko som sprostredkovaval nejake vtaky ano 80% andulek končí ako krmivo pre dravcov v Kuvajte,Emiratoch nakolko maju šejkovia aj cez 1000ks sokolov,jastrabov,orlov...niečo v Italii,Francuzku,Spanielsku do konzerv ako delikatesa...nemyslite si že vsetko končí v klietkach mylna predstava..a čo sa tyka vykupcov cely cas ste tu nadavali ze 1eu andulka..viete aka je momentalna teraz vykupna cena?..dufam ze sedite vsetci andulka bude vykup 10-30centov..a to zavisí kolko budu zavrete Taliansko mozno do konca roka...ale teraz mate moznost predavat za svoje realne ceny lebo ste vzdy nadavali na vykup...s pozdravom gruchy77 nitra
Potom sa lepšie vyplatí andulky konzervovať rovno u nás a do južnej Európy predávať konzervy.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
No však se nic nestane když skončí pár jedincu s velkochovy andulek pro výkup..
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Myslím to čo ste napísal ohľadom výkupu sa netýka len anduliek ale aj iného exotického vtáctva,a to myslím aj ohľadne tých cien,pre množiteľov to bude likvidačné a majú stopku na dlhšiu dobu,skutočný chovatelia to budú mať tiež ťažké ale tí by to mohli zvládnuť.
zosrnia
napsal(a):
Myslím to čo ste napísal ohľadom výkupu sa netýka len anduliek ale aj iného exotického vtáctva,a to myslím aj ohľadne tých cien,pre množiteľov to bude likvidačné a majú stopku na dlhšiu dobu,skutočný chovatelia to budú mať tiež ťažké ale tí by to mohli zvládnuť.
... Vlastne trh s vtákmi skolaboval a ceny budú 3-nove,alebo vymena.. Ľudí vtáci v tejto ťažkej dobe nezaujímajú zaujímať ich bude zdravie, práca, hypotéky nezamestnanosť a pokiaľ budú hranice uzavreté tento malý trh vtákov neabsorbuje.. Už zabudnite, na ceny budete rad ze vám ich niekto kúpi za cenu ktorú ponúkne inak ich budete dávať???... Krásny slnečný deň z Nitry prajem
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
... Vlastne trh s vtákmi skolaboval a ceny budú 3-nove,alebo vymena.. Ľudí vtáci v tejto ťažkej dobe nezaujímajú zaujímať ich bude zdravie, práca, hypotéky nezamestnanosť a pokiaľ budú hranice uzavreté tento malý trh vtákov neabsorbuje.. Už zabudnite, na ceny budete rad ze vám ich niekto kúpi za cenu ktorú ponúkne inak ich budete dávať???... Krásny slnečný deň z Nitry prajem
Proč se pořád opakuješ? Tyto věty od tebe tady čtu pořád dokola! Stačí to říct jednou! Jsi jak papoušek! Ty si hlavně najdi jinou práci! Bez práce budou v první řadě překupníci jako jsi ty! A jestli si myslíš, že já ti skočím na ty tvoje řeči o tom, jak jsi citlivý a lidský, tak jsi na omylu! Jen si všichni vzpomeňte, jak se tady nedávno vysmíval a byl škodolibý! Tak pěkný den přeji!
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Mnohokrát jsem s vašimi příspěvky nesouhlasil, ale v těch posledních máte naprostou pravdu. Letošní odchov půjde hůř udat a tím i ceny budou padat dolů.
anuš
napsal(a):
Mnohokrát jsem s vašimi příspěvky nesouhlasil, ale v těch posledních máte naprostou pravdu. Letošní odchov půjde hůř udat a tím i ceny budou padat dolů.
Ale to přece je všem jasné! To tady nemusí někdo psát pořád dokola! Tak papouškům nedávejte budky, nebudete mít starosti co s mláďaty a nemusíte se bát, že to finančně neutáhnete! Chovné páry snad každý nějak uživí! Chytrolín gruchy, když vydělával na překupovaní, tak se tady všem vysmíval jak jsou hloupí, jak prosí u výkupu ať jim vezmou andulky! A teď, v době kdy nemá co překupovat, tak obrátil a hraje tady na city!
Kokr
napsal(a):
Ale to přece je všem jasné! To tady nemusí někdo psát pořád dokola! Tak papouškům nedávejte budky, nebudete mít starosti co s mláďaty a nemusíte se bát, že to finančně neutáhnete! Chovné páry snad každý nějak uživí! Chytrolín gruchy, když vydělával na překupovaní, tak se tady všem vysmíval jak jsou hloupí, jak prosí u výkupu ať jim vezmou andulky! A teď, v době kdy nemá co překupovat, tak obrátil a hraje tady na city!
Kokr ja som 23r.v zamestnaní v prvej línii sa o Vás starám a som zabezpečený na 3 životy krásny nový dom a 2 byty v NR prenájme za 1200eu,plus plat 1200eu a bez hypotéky a ty možno o tom len snivas a možno chodíš ci ak chodíš do prace a mudrujes a vtákov mam od takých ako si ty za pár stoviek eur.. Tu ti prikladám fotku a 52ks volier zdravím ta z Nitry krásny deň.. Gruchy
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Kokr ja som 23r.v zamestnaní v prvej línii sa o Vás starám a som zabezpečený na 3 životy krásny nový dom a 2 byty v NR prenájme za 1200eu,plus plat 1200eu a bez hypotéky a ty možno o tom len snivas a možno chodíš ci ak chodíš do prace a mudrujes a vtákov mam od takých ako si ty za pár stoviek eur.. Tu ti prikladám fotku a 52ks volier zdravím ta z Nitry krásny deň.. Gruchy
Mě je úplně jedno co máš! Jde o to jak se chováš! A spolehni se do práce chodím! A rozhodně za víc, jak 1200 měsíčně! Ale to nebylo téma! Téma bylo, že se pořád opakuješ a meleš dokola kraviny! A těch fotek sem dej víc, je to skvělá pozvánka pro zloděje!
Kokr
napsal(a):
Mě je úplně jedno co máš! Jde o to jak se chováš! A spolehni se do práce chodím! A rozhodně za víc, jak 1200 měsíčně! Ale to nebylo téma! Téma bylo, že se pořád opakuješ a meleš dokola kraviny! A těch fotek sem dej víc, je to skvělá pozvánka pro zloděje!
.. Ty chudak ty tu točís o výkupe a téme aby si našiel robotu ja ju mam a veľmi skvelú nezavid a zlodej si možno Ty a chudák určite nie si schopný si ani dat fotku chcel by ta vidieť obraz podľa toho si spravím o tebe úsudok ale podľa toho čo píšeš si človek ktorý len krytizuje a závidí a si tam kde si v niekde kde dávajú líšky dobrú noc zabudnutý prípad kokr
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Gruchy v česku je pořekadlo-vlastní chvála smrdí-a přesně to předvádíte.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
.. Ty chudak ty tu točís o výkupe a téme aby si našiel robotu ja ju mam a veľmi skvelú nezavid a zlodej si možno Ty a chudák určite nie si schopný si ani dat fotku chcel by ta vidieť obraz podľa toho si spravím o tebe úsudok ale podľa toho čo píšeš si človek ktorý len krytizuje a závidí a si tam kde si v niekde kde dávajú líšky dobrú noc zabudnutý prípad kokr
Přečti si pozpátku ty tvoje příspěvky! A chudák si ty! Já nikomu nepotřebuji nic dokazovat! A přesně tak jak napsal kolega, samochvála smrdí!
Kokr
napsal(a):
Přečti si pozpátku ty tvoje příspěvky! A chudák si ty! Já nikomu nepotřebuji nic dokazovat! A přesně tak jak napsal kolega, samochvála smrdí!
.. Pre Teba je snívať dovolené a za videnie je v bývalom CZ, SK ako neschopnosť prispôsobiť sa trhové u mechanizmu vivat socializmus no Bohom viac s tebou nekomunikuje len sa nad tebou po smejem krásny dnik a hlavne zdravíčka ti prajem z nitry
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Co ti na to odpovedať aspom aby tým neprajníkov ako si aj ty zatvoril ústa.. Na rozdiel od teba a toho pána u mňa to je reálne 😆😆
Špatně pochopeno já ti klidně přeji jednou tolik-tady jde o to chválení.Jinak je mi naprosto jedno když se někdo majetkem třeba udáví.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
.. Pre Teba je snívať dovolené a za videnie je v bývalom CZ, SK ako neschopnosť prispôsobiť sa trhové u mechanizmu vivat socializmus no Bohom viac s tebou nekomunikuje len sa nad tebou po smejem krásny dnik a hlavne zdravíčka ti prajem z nitry
Ty to tak víš, o čem já sním?! Díky za přání!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Pán gruchy se vrací do starých kolejí.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Gruchy Vy se máte. Já i každý musí jenom závidět. A kolik žen musíte mít. Tolik peněz co vyděláte. Jste frajer a jaký jste krasavec. A na ptačích burzách otravujete přijíždějící řidiče aby Vám prodali andulku .
kareta
napsal(a):
Gruchy Vy se máte. Já i každý musí jenom závidět. A kolik žen musíte mít. Tolik peněz co vyděláte. Jste frajer a jaký jste krasavec. A na ptačích burzách otravujete přijíždějící řidiče aby Vám prodali andulku .
.kareta. Sa zobud zo sna že ja som niekym otravoval koly andulka za 1eu áno som si s kupoval len amazonanov kde ste modročelých ponúkali po 150-200 €, a kakadakov po 250eu EÚ... Som zvedavý po com budeš tu andulu predávať teraz ty😂 kareta ani za kilo prosa máš teraz možnosť sebarealizácie ja zas čakám na leto 2021 nehnuteľnosti co hypo otrokom zoberú v dražbách za reálne ceny... Lebo daň z luxusu 30r.musi niekto tým bankám platiť inak dražby a krabica ulica..
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
.kareta. Sa zobud zo sna že ja som niekym otravoval koly andulka za 1eu áno som si s kupoval len amazonanov kde ste modročelých ponúkali po 150-200 €, a kakadakov po 250eu EÚ... Som zvedavý po com budeš tu andulu predávať teraz ty😂 kareta ani za kilo prosa máš teraz možnosť sebarealizácie ja zas čakám na leto 2021 nehnuteľnosti co hypo otrokom zoberú v dražbách za reálne ceny... Lebo daň z luxusu 30r.musi niekto tým bankám platiť inak dražby a krabica ulica..
Kecy,kecy kecy.Gruchy se nezmění.Chvilku to vypadalo že šel do sebe a někteří mu to i uvěřili ale opět se projevuje takový jaký ve skutečnosti je.Namachrovaný samolibý a ulhaný
petajz
napsal(a):
Kecy,kecy kecy.Gruchy se nezmění.Chvilku to vypadalo že šel do sebe a někteří mu to i uvěřili ale opět se projevuje takový jaký ve skutečnosti je.Namachrovaný samolibý a ulhaný
Pane, buďte tak laskav a napište co jste choval, odchoval nebo dnes chováte.
Já jsem malochovatel, hodně starý, ale něco o tom už vím.Ty počty kladných hlasů za příspěvky v diskuzi jsem už kritizoval. Kdo diskutuje 5 let má v množszví i hloupých reakcí plno kladných hlasů a ten, co jednou napíše, co mnozí nedokážou pochopit je bez reakce.
Znovu opakuji. Pokud se toto uvádí, je třeba uvést počet příspěvků a počet kladných hlasů. Jinak to je naprosto zbytečná a zavádějící informace.
Admine. Vyjádřete se, proč to tam uvádíte?. Klidně to hodnocení vymažte a nechte to na diskutujících, aniž byste ovlivňoval počtem hlasů jejich důvěryhodnost.
Budu rád za reakci na
oneme@centrum.cz
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Ja nechapu ze na ty jeho nesmysly porad reagujete proste furt dokola stejny sra...ky! Zajimavy ze u nas v dedine byl v sobotu vykupak /všichni ho znate z burz/ a od kamaráda který chova andulky asi 15 let bral všechny co mel ze potřebuje jakekoliv množství. Sice mu dal jen 50kc za kus ale v této nejtesi době to tak spatny není. Ale urcite je to vic nez 10centu co tady mele ten magor porad dokola. Andulky sice nemam ale presto chovu zdar a andulkam zvlast.
milanplšek
napsal(a):
Ja nechapu ze na ty jeho nesmysly porad reagujete proste furt dokola stejny sra...ky! Zajimavy ze u nas v dedine byl v sobotu vykupak /všichni ho znate z burz/ a od kamaráda který chova andulky asi 15 let bral všechny co mel ze potřebuje jakekoliv množství. Sice mu dal jen 50kc za kus ale v této nejtesi době to tak spatny není. Ale urcite je to vic nez 10centu co tady mele ten magor porad dokola. Andulky sice nemam ale presto chovu zdar a andulkam zvlast.
Pekne jste to napsal,verit nekomu pres internet je snad nejvetsi blbost,kazdy snad ma svuj rozum a vi co je mozne a co ne.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Co to má jako znamenat? Za prvé pište, aby vám ostatní rozuměli i ty co bydlí v ČR a za druhé nepleťte politiku do chovatelství, ale možná by bylo lepší vstoupit do politiky, abychom se vás konečně tady na fóru zbavili, takový hovadiny a nadutost co tu předvádíte to asi nemáte konkurenci to se musí nechat. Ráno jste psal, že vykoupíte papoušky, když jsem odepsal, ať napíšte kolik dáváte, abychom neztráceli čas odpověď jsem zatím nenašel. Jestli myslíte, že když máte dražší barák a vykupujete dražší papoušky, že jste in tak se pletete, akorát to ukazuje na vaši ubohost, toť vše co jsem chtěl.
frodik
napsal(a):
Co to má jako znamenat? Za prvé pište, aby vám ostatní rozuměli i ty co bydlí v ČR a za druhé nepleťte politiku do chovatelství, ale možná by bylo lepší vstoupit do politiky, abychom se vás konečně tady na fóru zbavili, takový hovadiny a nadutost co tu předvádíte to asi nemáte konkurenci to se musí nechat. Ráno jste psal, že vykoupíte papoušky, když jsem odepsal, ať napíšte kolik dáváte, abychom neztráceli čas odpověď jsem zatím nenašel. Jestli myslíte, že když máte dražší barák a vykupujete dražší papoušky, že jste in tak se pletete, akorát to ukazuje na vaši ubohost, toť vše co jsem chtěl.
A všimněte si, že už to není gruchy 77,ale italia! To je charakter, co?
JoPe
napsal(a):
Tak já to zkusim obnovit. Barnardům límcovým jižním jsem vyvěsil budky 25.3. a dnes oba páry mají po dvou vejcích. Ostatním papouškům jsem budky dal 1.4. a všechni lezou do budek a hrabou,tak uvidíme.
Já chovám rosely pestré a mám celoročně budky otevřené a už mi dvě páry zasedli. Ostatní zatím jen lezou do budek. Uvidíme 👍
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Kokr
napsal(a):
A všimněte si, že už to není gruchy 77,ale italia! To je charakter, co?
Vivat italia-gruchy77 "borec" největší-tak to je nevydařená finta.Ať se v novém krytí daří ha ha!?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vivat italia-gruchy77 "borec" největší-tak to je nevydařená finta.Ať se v novém krytí daří ha ha!?
............kupime len amazonik,kakadu,ary...odpovedame len na vybrane ponuky odber CZ,SK..........sk.italia.cz@azet.sk.........hovorime po slovensky,česky,taliansky,anglicky...
alexandři maly zelení 5 vajec a vše plné,modří alexandři sedli pozděju tak zatím 4 vejce plné zatím 2 penanti lezou a hrabou,gold mantel zalezlá v boudě a hrabe,žlutolící hrabou ,zpěvací lezou a hrabou, andule pouze jeden pár pro radost 4 plné vejce a princezky od těch nic neočekávám jsou mladí a budu rád za každé mládě které odchovám.Pro Gruchyho 77 nebo tět už pro italia pořád jsi sem nedal ani jedno foto voliér pořád čekám na ty tvé černé penanty .
Jinak chovu zdar a zachovat si zdravý nadhled a pozitivní myslení.
Jsem svého osudu pánem a své duše kapitánem.
Karel
Karel1979
napsal(a):
alexandři maly zelení 5 vajec a vše plné,modří alexandři sedli pozděju tak zatím 4 vejce plné zatím 2 penanti lezou a hrabou,gold mantel zalezlá v boudě a hrabe,žlutolící hrabou ,zpěvací lezou a hrabou, andule pouze jeden pár pro radost 4 plné vejce a princezky od těch nic neočekávám jsou mladí a budu rád za každé mládě které odchovám.Pro Gruchyho 77 nebo tět už pro italia pořád jsi sem nedal ani jedno foto voliér pořád čekám na ty tvé černé penanty .
Jinak chovu zdar a zachovat si zdravý nadhled a pozitivní myslení.
Jsem svého osudu pánem a své duše kapitánem.
Karel
Jo mate to dobre,jen tech cernych penantu se nikdy nedockate.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
..kupime len amazonik,kakadu,ary..odpovedáme na vybrané ponuky odber CZ,SK..mail..sk.italia.cz@azet.sk..
Môžem ponúknuť tieto veľmi pekné mutačné ary!
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
...budeš vypuštať uz vypuštaju veselo.do prírody...dravcom...aj ine ako tie tvoje ary...
Nemáš teda záujem? Predám ich lacno po 1000€/ks. Keď ich nechceš, tak ich určite vypúšťať nebudem. Takéto ary mám len štyri, tak ma hádam nevyžerú.
Rozmysli si moju ponuku dobre, lebo sa už viackrát nebude opakovať!
euw
napsal(a):
Nemáš teda záujem? Predám ich lacno po 1000€/ks. Keď ich nechceš, tak ich určite vypúšťať nebudem. Takéto ary mám len štyri, tak ma hádam nevyžerú.
Rozmysli si moju ponuku dobre, lebo sa už viackrát nebude opakovať!
Chlapy,jestli vám mohu poradit, založte si vlákno na přeměřování kulíšků, možná i IQ. Tam si dělejte po vašem. To opravdu musíte každé vlákno zasvinit blbostma?? Držte se tématu a dejte pokoj. Jsou Velikonoce,tak klid zbraním.
rtepcas23
napsal(a):
Je neuvěřitelné, jak obyčejnné téma KDY BUDKY ? vyvolalo obrovskou diskuzi
Na sledování těch reakcí máme čas asi jen my důchodci, na rozdíl od těch, kteří mají existenční problémy a ptákoviny je nezajímají.
Domnívám se, že chov okrasného ptactva je koníček, na který se doplácí. Kdo to umí, tak má vyrovnaný rozpočet. Kdo v tom chce podnikat, tak ví do čeho jde a umí - li v tom chodit, vydělá. Dělám to zájmově od r.šedesát devět a to už jsem byl dospělý. Stále mě to baví.
Zde v diskuzi jeden o voze, druhý o koze.
kubanec
napsal(a):
No a vy jste opět jednu zbytečnou diskuzi přidal... co amazonci furt se škubou ?
Nevím, kterou máte na mysli. Už mně to uniká.
Tak ti amazonci. Samice na bříšku obrůstá, samce na hlavě asi obárá. Není to jeoich vina. Jsou v zimě v malé kleci, ikdyž je tam vždy plno čerstvých větví, ale letos ptákům nejsem schopen věnovat ten dřívější stav. Začiná přístavba domu, snažím se dceři pomáhat a chudáci ptáci, kteří moli už být v kryté letní voliéře se škubou. Ono nelze mít všechno najednou. Doufám, že v létě to napravím.
U nás první vlaštovka přesně jako loni a to je dobrá zpráva k velikonočnímu svátku.