Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2020 09:26
5826

XXX.XXX.159.138

Dobrý den,prosím o radu, zkušenost nemám.
Chci pořídit křepelky do voliéry s astrildy. Pročítal jsem internet a některé články (asi většina) popisují křepelku jako přísně monogamní. Jiné chovají společně 1,2 i více slepiček, jen kohout vždy jen jeden.

Bartos

20.2.2020 09:51
Bartos

XXX.XXX.181.79

Pouze v páru, jinak to nedělá dobrotu. Teda pokud není voliéra 10 x 10m.

20.2.2020 10:27
5826

XXX.XXX.159.138

Bartos napsal(a):
Pouze v páru, jinak to nedělá dobrotu. Teda pokud není voliéra 10 x 10m.

To není, jen 3x2m

20.2.2020 11:38
molousek

XXX.XXX.103.252

Podle velikosti ,pouze 1 pár křepelek.
Jinak neodchováte.

20.2.2020 13:18
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

je to tak i přírodě, že tvoří pár na celý život. To jen někteří Mičurini mezi chovateli dávají více samiček a to nejen křepelkám, ale i papouškům. Křepelky nejsou bažanti, kteří mají harém slepiček a o výchovu mladých se nestarají. Křepelky se střídají občas i na sezení a po vylíhnutí mladých se starají rovným dílem oba dva rodiče.

20.2.2020 21:51
5826

XXX.XXX.90.195

Děkuji všem.

21.2.2020 09:33
eli22

XXX.XXX.58.41

Pokud pořídíte tedy pár (určitě jen jeden), tak se jenom pak neděste, když samička snese třeba dvacet vajec, které nechá jen tak. Až se rozhodne, tak snese dalš , dá si je dohromady a zasedne. Mně takhle snese jedna slepička třeba čtyřicet vajec za rok, ale zasedne jen 2x na cca 6až8 vajec.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2020 11:47

Měl jsem na zimu spolu 3 slípky a 2 kohoutky. Jedna slípka unikla a kocour ji dodělal. Pak na jednoho kohouta přišla chuť hnízdit, tak jsem druhého separoval (honili se) a nechal 1,2. Jedna slepička nanesla 6 vajec a sedla si, druhá mladá nesnesla nic a byla tolerována. Nic se nevylíhlo (špatná vlhkost), ale vejce byla plná. Bylo to doma v akvárku při zimování.
Ono to půjde mít i po trojicích. Svoje bílé čínky mám od pána, co je choval po 1,3 a s úspěchem odchovával přirozeně.
Momentálně mám 2 kohouty, 2 slípky a jednu neznámého pohlaví, tak na jaro k chovu nechám 1,1 nebo 1,2.

21.2.2020 12:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

Bylo to doma v akvárku při zimování.

další "mičurin"

21.2.2020 12:46

lupus4 napsal(a):
Bylo to doma v akvárku při zimování.

další "mičurin"

Venku jim byla zima, takže musely jít schovat. Už jsou přezimované a venku

21.2.2020 13:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

proč je nutíš do nepřirozeného chovu 1,2 ?

21.2.2020 13:26

lupus4 napsal(a):
proč je nutíš do nepřirozeného chovu 1,2 ?

Protože jsou to nekrmiví ptáci a mohou, je to efektivní, člověk nemusí dělit 2 kmeny. Husy byly původně také striktně monogamní a dnes už je běžné, že se chovají v polygamii.
Také jsem měl polygamní holuby (1,3), ale u nich je to spíše výjimka, která není ani prospěšná.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2020 13:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Tak holubi 1.3 to slyším poprve,ještě bych potřeboval vysvětlit 1.2 nedělení na 2 kmeny samé novinky!

21.2.2020 14:34
eli22

XXX.XXX.58.41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Měl jsem na zimu spolu 3 slípky a 2 kohoutky. Jedna slípka unikla a kocour ji dodělal. Pak na jednoho kohouta přišla chuť hnízdit, tak jsem druhého separoval (honili se) a nechal 1,2. Jedna slepička nanesla 6 vajec a sedla si, druhá mladá nesnesla nic a byla tolerována. Nic se nevylíhlo (špatná vlhkost), ale vejce byla plná. Bylo to doma v akvárku při zimování.
Ono to půjde mít i po trojicích. Svoje bílé čínky mám od pána, co je choval po 1,3 a s úspěchem odchovával přirozeně.
Momentálně mám 2 kohouty, 2 slípky a jednu neznámého pohlaví, tak na jaro k chovu nechám 1,1 nebo 1,2.

Ono to tou vlhkostí asi nebude. Neměla klid na sezení. Nikdy se mi neosvědčilo jinak než po páru, jinak se slepičky ruší při sezení.

21.2.2020 14:41

eli22 napsal(a):
Ono to tou vlhkostí asi nebude. Neměla klid na sezení. Nikdy se mi neosvědčilo jinak než po páru, jinak se slepičky ruší při sezení.

Seděla pevně a nenechala se příliš vystrčit ani rukou. Problém byl v tom, že v tom domácím akvárku bylo prostě sucho, hobliny a nenapadlo mě ta vejce trochu zvlhčit. Kdyby to bylo venku, bylo by to OK.

21.2.2020 14:48

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak holubi 1.3 to slyším poprve,ještě bych potřeboval vysvětlit 1.2 nedělení na 2 kmeny samé novinky!

To je jednoduché, když chcete mít odcov po 2 samicích a nechcete držet odděleně 2 páry, tak prostě uděláte 1.2 a nic dělit nemusíte, stačí jedna ubikace. Týká se to hlavně drůbeže a jiných hrabavých a vrubozubých. Mám známého, co má 1 housera a 2 husy původně monogamního druhu husy velké. Kdyby měl ke každé samici samce, tak by se mohli bít o prostor.
Holubi ve složení 1,3-no to bylo tak, že 2 holubice lesby a jeden pár se nastěhovali do jedné králíkárny, utvořily 2 hnízda a odchov probíhal společně. Holoubata byla všechna po jednom holubovi. Holub byl kalifornský a holubice kříženky benešáka.
Pak jsem ještě měl jeden obdobný případ, kde byly asi taky 3 holubice, tentokrát se to obešlo bez lesbiček. Vše bylo napojímáno jedním holubem, každé hnízdo v jiném rohu a odchov společně, krmili všichni vše-barevnohlávci. Byla to divočina, kolik mladých přiběhlo naráz pro krmení.

21.2.2020 14:50
exotchov

XXX.XXX.168.151

Nevim co vas sice vedlo k tomu ze je mate v akvarku,ale vase vec,jinak snasi zimu dobre ,staci zavetri a suche prostredi,choval jsem je vzdy po paru,ted je uz nechovam neni o to ani zajem aspon ne u nas v okoli.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2020 14:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

To je jednoduché, když chcete mít odcov po 2 samicích a nechcete držet odděleně 2 páry, tak prostě uděláte 1.2 a nic dělit nemusíte, stačí jedna ubikace. Týká se to hlavně drůbeže a jiných hrabavých a vrubozubých. Mám známého, co má 1 housera a 2 husy původně monogamního druhu husy velké. Kdyby měl ke každé samici samce, tak by se mohli bít o prostor.
Holubi ve složení 1,3-no to bylo tak, že 2 holubice lesby a jeden pár se nastěhovali do jedné králíkárny, utvořily 2 hnízda a odchov probíhal společně. Holoubata byla všechna po jednom holubovi. Holub byl kalifornský a holubice kříženky benešáka.
Pak jsem ještě měl jeden obdobný případ, kde byly asi taky 3 holubice, tentokrát se to obešlo bez lesbiček. Vše bylo napojímáno jedním holubem, každé hnízdo v jiném rohu a odchov společně, krmili všichni vše-barevnohlávci. Byla to divočina, kolik mladých přiběhlo naráz pro krmení.

Nepatří náhodou ti vaši zázraci do jiné sorty- tady je okrasné ptactvo! Zde lesby a pod. nevedeme.

21.2.2020 15:01

exotchov napsal(a):
Nevim co vas sice vedlo k tomu ze je mate v akvarku,ale vase vec,jinak snasi zimu dobre ,staci zavetri a suche prostredi,choval jsem je vzdy po paru,ted je uz nechovam neni o to ani zajem aspon ne u nas v okoli.

V akvárku proto, že voliéru dovnitř nedám. Pokus o zimování byl v králíkárně vystlané hoblinami i s možností úkrytu a jak dvě zmrzly, tak šel zbytek rychle dovnitř a ven až teď v únoru, jak se začíná rozjařovat.

21.2.2020 15:02

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nepatří náhodou ti vaši zázraci do jiné sorty- tady je okrasné ptactvo! Zde lesby a pod. nevedeme.

Patří jinam, ale to bylo pro vysvětlení.

21.2.2020 18:41
exotchov

XXX.XXX.168.151

V akvárku proto, že voliéru dovnitř nedám. Pokus o zimování byl v králíkárně vystlané hoblinami i s možností úkrytu a jak dvě zmrzly, tak šel zbytek rychle dovnitř a ven až teď v únoru, jak se začíná rozjařovat.

Dekuji za odezvu,me nezmrzali ani zebricky a holoubci,natoz krepelky ale to byla jina doba ,mraz minus 10 -15stupnu byl normal. No holt jina doba,ale v akvarku mam stale porad jen rybycky.

21.2.2020 19:47
eli22

XXX.XXX.58.41

Tak to je divné. Já křepelky chovám ve venkovní voliéře, žádné králíkárně, a před pár lety bylo dokonce - 10 až -15 po celý týden, a jediný problém byl zamrzlá voda, ne zmrzlá křepelka.

21.2.2020 21:28
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

tady je každá rada drahá, to by si člověk vymluvil hlasivky a stejně si někdo nedá poradit. Ještě, že je to z tady psaná forma. Proč se někdo aspoň neinformuje i chovatele, co mu ty ptáky prodává. Pak se někteří diví, že neodchovají ani ty křepelky, když jim blbnou hlavy a chovají je v hejnech. Já je mám celoročně venku a žádné "akvárko" nepotřebuji. Minulé zimy dostaly do závětří trochu sena a přežily v pohodě. Doma v teple se slepičky většinou vynesou a brzy odejdou.

21.2.2020 21:34
Jamro

XXX.XXX.210.216

Podla mna nezmrzli ale boli zabite, prepelice cinske chovajte len v pare. Moja chyba bola tiez, ze sli 2 pare do jednej voliery. Predavajuci sa potreboval zbavit oboch par, tak ma ubezpecil, ze mozu byt spolu.

22.2.2020 08:09
eli22

XXX.XXX.58.41

Jamro napsal(a):
Podla mna nezmrzli ale boli zabite, prepelice cinske chovajte len v pare. Moja chyba bola tiez, ze sli 2 pare do jednej voliery. Predavajuci sa potreboval zbavit oboch par, tak ma ubezpecil, ze mozu byt spolu.

Asi tak, většinou mají rozklovanou hlavu. Já to dělám tak, že po druhé snůšce na podzim už všechna mláďata nechávám se starými ve voliéře. Takže je to celkem skupina o cca 8 křepelek. Přes zimu mají ve voliéře seno, které stejně roztahají, ale přes noc se krásně hřejí, takže ani velké mrazy jim nevadí. Na jaře pak mladé prodám co nejdříve, protože jinak se už začínají vzájemně napadat. Nechám jen jeden pár - rodiče.

22.2.2020 16:50
doda21

XXX.XXX.66.222

Mohu slepičce hned po vylíhnutí odebrat kuřata. Na silvestra se mi vylíhla a do týdne všechna pošla. Rodiče se o ně starali ,asi zimou(8-10 stupňů)

22.2.2020 17:40
Jamro

XXX.XXX.237.147

doda21 napsal(a):
Mohu slepičce hned po vylíhnutí odebrat kuřata. Na silvestra se mi vylíhla a do týdne všechna pošla. Rodiče se o ně starali ,asi zimou(8-10 stupňů)

Hej mozete, ale treba dat pod ziarovku. To uz ich mozete dat aj s rodicmi pod tu ziarovku, bude to pre ne lepsie.

22.2.2020 19:17
eli22

XXX.XXX.58.41

doda21 napsal(a):

Kde je chováte, že se vylíhla na SIlvestra?

22.2.2020 23:17
doda21

XXX.XXX.66.222

Na zimu je dávám do nevýtápěné místnosti (8-10 stupňú) . Těd sedí znovu

26.2.2020 19:35
jana1150

XXX.XXX.30.104

Zdravím kolegy, Jak už tady citovali jiní, křepelky bez problémů zimovat v hejnu dohromady, a venku na podestýlce, aby neomrzli nožky. Jak jdou do toku tak rozpárovat 1,1. Kohoutovi se samozřejmě bude líbit jedna i více slepiček, protože má větší možnost reprodukce, ale slepičky nemají klid při snášce i při sezení. Loni jsem odchovala 8,14,6 moje slípka by seděla celoročně. Již teď mám ve voliéře několik vajec. Je potřeba ji hlídat, aby brzo nezasedla. Kuřádka velmi rychle prochladnou a je potřeba jim dát žárovku nebo je mít doma i se slípkou a kohoutem. Já mám velice klidný pár, ale některé křepelky špatně snáší změnu prostředí. Takže uvážit počasí a počkat, spíše získáte. Jinak jsou naprosto super.

Přidejte reakci

Přidat smajlík