Uživatel s deaktivovaným účtem

V okolí Uh. Brodu jsem špačky viděl již ve středu 18.2.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Nadešlo jaro a zase odchází-sýkorky berou slunečnici jako divé,nestačím doplňovat.
To je všechno hezký, taky jsem viděl přiletět špačky, ptáci se ve voliérách pokrmují,stromy mají pupeny. Kdo z Vás teda chodí celý den v tričku?Ráno je kosa jak ruským filmu a vy chcete věšat boudy?Je konec ÚNORA tak to si snídani v trávě vážně asi nedám.Předpovědi počasí nevěřím jsou to šamani,až budete vysypávat samicu z budky asi Vám nebude všechno jedno
kouřak
napsal(a):
To je všechno hezký, taky jsem viděl přiletět špačky, ptáci se ve voliérách pokrmují,stromy mají pupeny. Kdo z Vás teda chodí celý den v tričku?Ráno je kosa jak ruským filmu a vy chcete věšat boudy?Je konec ÚNORA tak to si snídani v trávě vážně asi nedám.Předpovědi počasí nevěřím jsou to šamani,až budete vysypávat samicu z budky asi Vám nebude všechno jedno
Tady, ale o věšení budek nikdo nepsal. To jste si asi spletl vlákno. To už se tady nedá napsat o jaru bez kritiky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nadešlo jaro a zase odchází-sýkorky berou slunečnici jako divé,nestačím doplňovat.
Dobře věděly co je ještě čeká-příroda se umí bránit a předvídat.Předešlý komentář psán před třemi dny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
chovatelaustralie
napsal(a):
Já jsem ráno když jsem se probudil také uviděl špačka. Ale byl ještě nějaký vyděšený a ani si nevrznul.
Asi hodně vrzal z večera!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
pterodactyll
napsal(a):
Tak já toto téma trochu odlehčím.
Ten špaček za oknem vypadá na 1.0.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
vlasi11
napsal(a):
no nevím, nevím, podle tvaru jak leží.... spíš 0.1
Samička ale bývá kratší a nemá tak výraznou barvu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
pterodactyll
napsal(a):
Tak to jsem nečekal, že tento běžný nechráněný druh vzbudí takový zájem u chovatelů.😂🤣😂
Zdá se,že to odlehčení alespoň pro pár lidí funguje!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdá se,že to odlehčení alespoň pro pár lidí funguje!
A to je dobře, většina našich chovanců si to stejně udělá podle sebe. Někdy se jim do toho motat bývá na škodu. Tyhle diskuze jsou dobré,aby člověk věděl jak to funguje jinde. Musí si ale uvědomit,že co funguje jemu druhému vyjít nemusí. Pak je to ok. Hádání smysl nemá. Jaro je tady a to je důvod na zlepšení nálady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
hopi
napsal(a):
Tak se vratíme k tématu,zapomněl jsem přidat příspěvek z minulého týdne,pár jeřábů popelavých u Slibovic,středočeský kraj. Vyvádí tady mladé,co já pozoruji 3 roky
Všechno předešlé se týkalo JARA a na jaře má být veselo, alespoň občas.Teď zrovna mám radost z návratu páru jeřábů popelavých u Slibovic.JT
napsal(a):
V okolí Uh. Brodu jsem špačky viděl již ve středu 18.2.
Tak špačci v únoru nebyli zvláštností v mém nládí a to bylo všude plno sněhu.
Kdysi se psalo 1. duben den ptactva a já bych se toho držel. Dnes se počasí trochu posunulo , ale ten duben je stále rozhodující.
Zkuste někdo odpovědět na moji otázku. Špaček - kos. Prakticky stejná potrava. Špaček odlétá, kos zůstává. Oba mám roky ve voliéře celou zimu. Že by to bylo tím, že špačků jsou statisícová hejna, která by se ani na smetištích neuživila a kosů jsou jen houy ?
To je otázka spíš pro ornitology.
hopi
napsal(a):
Někde jsem četl,že před 2.válkou byl kos také tažný pták. Myslím si,že při větších zimách je částečně tažný doposud. Tím myslím,že naši kosi se posunou ke středomoří a sem přilétnou ze severu Polska a Skandinávie??? Výzva na odpověď ornitologům!
Můj souhlas a ještě dodám, že přezimovali spíš samci a samice se posunuly k jihu. Dnes je kos městský pták a je to jinak.
Ale ono to dnes už nikoho nezajímá.
Trochu od tématut
Text na seznamu o úbytku ptáků a trávení hrabošů.
Cituji:" Do 48 hod po aplikaci návnad je třeba posbírat uhynulé hraboše a zahrabat je 80 cm do země. " Vyjde to prý levněji, než dávat nástrahy do země a sběrači nenusí být školeni.
Doporučuji autorovi dr. Chocholouška ze známého filmu a dávám kladný hlas za blbost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Dnes ráno jsem viděl jestřába jak si nesl kosa na snídani.Ten ještě včera krásně vítal jaro!Jestřáb je ha.zl-nezbývá než si zanadávat.
Horák lutino
napsal(a):
Vrabců máme u slepic na dvorku asi 30 kusů.
Pěkně jste to vystihl. Ze dvorků zmizela drůbež, z veřejných prostranství i zahrad husté křoví. To napomohlo k úbytku vrabců.
Krahujci něco žrát musí a nic než hlad je neredukuje. Máme, co jsme chtěli. A nyní ta chřipka. O ptačí už nikdo ani nepípne. Uvidíme. Všechno zlé je k něřemu dobré. Prý se i lepší ovzduší. Asi nelétá tolik letadel. Je vidět, že lokální topidla uhlím tomu ovzduší tolik neškodí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Horák lutino
napsal(a):
Kosice už asi sedí na vejcích,před 10 dny nosila na hnízdo..A viděl jsem, jak hrdličky snáší větvičky na hnízdo ve stříbrném smrku. Hřivnáčů bylo na poli za chalupou celé hejno asi 20 kusů i s hejnem špačků.Karviná.
V Karviné tam v Karviné- tam se ptactvu daří.
vlasi11
napsal(a):
U nás díky přemnoženým Krahujcům není vůbec nic. Venkovní krmítka jsou stále plná zrní.
U nás na krmítku celkem plno, spousta konader a modřinek, letos málo zvonků, čížci lesní ojediněle, loni jich chodilo celé hejno, stejně zvonků, dlask, hýl sameček, 5 strakapoudů ,hrdličky, a poslední dobou strnadi, a kosi, ty chodí na jabka a rozinky, hejno tak 30 vrabců polních.Každý den si sem chodí na svačinku krahujec sameček. Když jsme měli puštěné holuby tak i jestřáb..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Horák lutino
napsal(a):
A Vám se asi nedaří,jsem rád, že u nás na Severní Moravě se ptactvu daří,vy jste odkud?
Myšleno úplně jinak než jste pochopil-pardon!Mě se celkem daří.Střední Morava.Dotazy zodpovězeny i když nevím proč vás to zajímá?

Včera ráno(14.3.) čáp. Napajedla
napsal(a):
Včera ráno(14.3.) čáp. Napajedla
Jen dodám a z mnohých pranostik vybírám jednu, když jste viděl čápa, který se o dva dny zpozdil.
Na svatého Řehoře, čáp letí přes moře a líný sedlák, který neoře. Ještě se přidávalo, že žába hubu otevře a dnes už to vše jsou skoro pohádky. Bohužel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Vycítili,že přijde na několik dnů ochlazení tak se posilují.Musí to být krásný pohled.
jarat
napsal(a):
Dnes v 15h jsem viděl 1. holuba hřivnáče. UH.
V našem desetitisícovém městě se hřivnáč nikdy nevyskytoval. Jako desetiletý kuk jsem ho odchoval a to jsme ho vybrali v lese 8 km za městem. Byl rok 1955. Poslední roky už hnízdil v okrajovém parku. V Praze na Hanspaulce se procházeli v parku jako domácí.
Proč reaguji. Po mnoha letech nalétávají dovnitř zahrad měta, letos jsem je vcděl poprvé. Myslím si, že se začnou blížit do blízkosti lidí jako hrdlička zahradní. Naší rodiče - myslivci by tomu nevěřili.
A ještě se domnívám, že při příletu ptáků z jihu jich hlavně drozdovitých a pěnkavovitých i pěnic bude víc. V důsledku koronaviru nebude asi takový odbyt v luxusních podnicích po delikatézách zpěvných ptáků vIitálii ani na Maltě, což jsou hlavní cesty našich pěvců při návratu k nám.
flanker
napsal(a):
U mňa na záhrade zelienky už majú hniezdo hotové ,drozdi skoro tiež,brhlíci stavajú ako draci a tento rok stavajú hniezdo aj glezgy. Včera som prvý krát počul spievať polného kanárika-vrzlíka.
Tak ta zpráva o zpěvu po česku zvonohlíka je pro mně překvapující. Dnes jich už tolik není.
Třeba s tou pendemií koronaviru se příroda dostane do normálních kolejí
.Nebudou létat obří letadla beroucí kyslík, Nebudou vadit lokálmí topidla, která ničí ovzduší minimálně, Utlumí se automobilový průmysl a bude zdravěji. Ale z čeho budou žít lidé, kteří jsou v potřebách náročnía klesnou na dno, to nevím. Asi nás musí mnoho zemřít, když nedokážeme být skromní.I já se bojím.