Žako odchovany rodicmi - zaujem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2020 11:36
gta

XXX.XXX.11.242

Zaujima ma aky je zaujem o kupe zakov odchovnych rodicmi az na bydlo?

alfonzo

9.3.2020 11:56
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Zě by průzkum trhu ze strany nenažraného kapitalisty?

9.3.2020 12:13
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak záleží na ceně a pohlaví stačí se podívat do inzerce na opakující se inzaraty párkrát zavolat a máte jasno

9.3.2020 13:54
gta

XXX.XXX.11.242

pre alfonza Nie som nenažraný kapitalista,len som zvedavý prečo každý odchováva
žakov ručne a nenecháva aby odchovali rodičia

9.3.2020 15:28
eli22

XXX.XXX.58.41

gta napsal(a):
Zaujima ma aky je zaujem o kupe zakov odchovnych rodicmi az na bydlo?

Já osobně bych brala pouze žaka odchovaného rodiči. Proč chovatelé dokrmují, je snad jasné. Myslím, že to víte i Vy. Rozepisovat se mi nechce, dneska jsem si dala předsevzetí, že budu slušná

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2020 16:09

Ak by ste chceli mam takych zakov do cca 10 dni vyletia z budky pohlavie este neviem ale budem robit DNA testy, samozrejme po obdrzani CITES certifikatu budu k dispozicii na predaj so vsetkymi potrebnymi dokladmi.

9.3.2020 17:09
petajz

XXX.XXX.145.8

eli22 napsal(a):
Já osobně bych brala pouze žaka odchovaného rodiči. Proč chovatelé dokrmují, je snad jasné. Myslím, že to víte i Vy. Rozepisovat se mi nechce, dneska jsem si dala předsevzetí, že budu slušná

Kolik jste těch žaků odchovala pod rodiči až na bidlo?To není bourek nebo pirura.Odchovat žaka pod rodiči není vůbec jednoduché.Musíte mít štěstí na složení páru a závidím těm kerým žaci odchovávají sami.Chovám a odchovávím žaky skoro čtyřicet roků a bohužel se mi nikdy nepodařilo složit pár který by bez problémů sám odchovával.A to jsem zkoušel mockrát ale většinou to skončilo zmrzačením nohou,drápků,ukouslým zobákem a zabitím mláďat.Zkoušel jsem to během těch roků s různými páry a výsledek byl stále stejný a proto jsem to později vzdal.Podobné zkušenosti má většina známých chovatelů žaků.Na druhou stranu nepopírám že o dokrmené žaky je větší zájem než o odchované pod rodiči.Jsem si jistý že kdyby byl odchov žaků pod rodiči tak jednoduchý našlo by se určitě víc chovatelů kteří by takovému odchovu dali přednost.

jam99

10.3.2020 15:33
jam99

XXX.XXX.29.224

Pred 6 rokmi som dal dokopy par z rucne dokrmenych zakov. U mna zdivoceli. Maju takovy italsky vztah. Samec v case toku krmi samicu ale spavaju/odpocivaju na inych bidlach a niekedy sa poriadne pohadaju. Prvych 5 rokov produkovali len ciste znasky. V siestej sezone (prva sezona kedy som pozoroval parenie) mali 3 vajcia, z toho 2 oplodnene. Samica sedela vzorovo. Mlade sa vyliahli po 28 dnoch inkubace. Rodicia spolahlivo krmili. Samica tolerovala kontrolu budky ale samec bol agresivny. Pri jednej kontrole samec vthnul do budky a klovnul a tym padom zabil 3 dnove mlade. 5 dnove mlada prezilo ale od toho momentu som prestal kontrolovat budku uplne. Jedina kontrola bola pri kruzkovani na 21. den (pricom samca som musel odchytit). Dnes rano, v 85. den, sedelo mlade na bidle a venovali sa mu oba rodice. Rucne odchovany par sa mi osvedcil ako spolahlivy a nad moje ocakavania starostlivy. V moj prospech zahrala trpezlivost (nie kazdy je ochotny cakat 6 rokov) a podla toho co psal pan nado mnou aj stastie. Dalsie odchovy planujem tiez pod rodicmi.

10.3.2020 19:15
petajz

XXX.XXX.145.8

jam99 napsal(a):
Pred 6 rokmi som dal dokopy par z rucne dokrmenych zakov. U mna zdivoceli. Maju takovy italsky vztah. Samec v case toku krmi samicu ale spavaju/odpocivaju na inych bidlach a niekedy sa poriadne pohadaju. Prvych 5 rokov produkovali len ciste znasky. V siestej sezone (prva sezona kedy som pozoroval parenie) mali 3 vajcia, z toho 2 oplodnene. Samica sedela vzorovo. Mlade sa vyliahli po 28 dnoch inkubace. Rodicia spolahlivo krmili. Samica tolerovala kontrolu budky ale samec bol agresivny. Pri jednej kontrole samec vthnul do budky a klovnul a tym padom zabil 3 dnove mlade. 5 dnove mlada prezilo ale od toho momentu som prestal kontrolovat budku uplne. Jedina kontrola bola pri kruzkovani na 21. den (pricom samca som musel odchytit). Dnes rano, v 85. den, sedelo mlade na bidle a venovali sa mu oba rodice. Rucne odchovany par sa mi osvedcil ako spolahlivy a nad moje ocakavania starostlivy. V moj prospech zahrala trpezlivost (nie kazdy je ochotny cakat 6 rokov) a podla toho co psal pan nado mnou aj stastie. Dalsie odchovy planujem tiez pod rodicmi.

To je právě ten problém u žaků.Také jsem sem tam nějakého pod rodiči odchoval,jenomže to bylo třeba jedno mládě ze čtyř.Zbývající mláďata měla ukousané prsty,drápky křídla atd.To bylo v lepším případě.V tom horším vše vypadalo výborně a najednou kolem pátého týdne všechna mláďata zabitá.To nepovažuji za úspěch.Jinak gratuluji k odchovu a přeji vám ať se zařadíte mezi ty úspěšné chovatele žaků odchovávající pod rodiči.

10.3.2020 19:40
Nox

XXX.XXX.232.31

Da se to necim vysvetlit? Vzdyt kdyby se takhle chovali ve volne prirode, tak by davno vyhynuli.

10.3.2020 20:47
dancek

XXX.XXX.11.213

eli22 napsal(a):

Fakt je mi Vás líto, pokud nemáte žádné zkušenosti a jen Vám někdo něco říkal tak prosím přestaňte radit druhým. Děkuji.

10.3.2020 21:22
arčí88

XXX.XXX.158.34

Já jsem trpělivý žaky mám 9 let a zatím nic, sedí u sebe, probírají se navzájem, krmí se ale zatím nic. A co mám druhý žaky tak jsem je loni sestavil z dospělých tak poprvé sedli 3 vejce ale čistý ale když šla samice do toku tak zabila samce, nikde jsem nečetl že by samice zabila samce. Takže scháním samce. Ale jinak gratuluji těm kterří odchovávají bez problému pod rodiči.

10.3.2020 21:43

Moji bez problemov vyvedu 2x rocne 2-4 mlade bez mojho zasahu, kontrolujem max 3-4x pocas celeho hniezdenia, nekruzkujem len cipujem az po vyleteni z budy a osamostatneni mladych.
Momentalne mam v hniezde 3 uz pred vyletenim.

jam99

10.3.2020 22:00
jam99

XXX.XXX.100.170

petajz napsal(a):
To je právě ten problém u žaků.Také jsem sem tam nějakého pod rodiči odchoval,jenomže to bylo třeba jedno mládě ze čtyř.Zbývající mláďata měla ukousané prsty,drápky křídla atd.To bylo v lepším případě.V tom horším vše vypadalo výborně a najednou kolem pátého týdne všechna mláďata zabitá.To nepovažuji za úspěch.Jinak gratuluji k odchovu a přeji vám ať se zařadíte mezi ty úspěšné chovatele žaků odchovávající pod rodiči.

Dakujem. Samozrejme jedna lastovicka leto nerobi. Uvidim ako to bude s dalsimi znaskami, najskor asi v listopadu, kedze ich planujem nechat hniezdit raz rocne. Ja som zaplatil velku dan (jedno mlada) ale beriem to ako ponaucenie. Kontrolu budky budem riesit kamerou v budke.

11.3.2020 09:51
kubanec

XXX.XXX.103.242

Nox napsal(a):
Da se to necim vysvetlit? Vzdyt kdyby se takhle chovali ve volne prirode, tak by davno vyhynuli.

V přírodě jim furt nikdo nečumi do budky a nekrouzkuje mladý

Bartos

11.3.2020 12:32
Bartos

XXX.XXX.181.79

dancek napsal(a):
Fakt je mi Vás líto, pokud nemáte žádné zkušenosti a jen Vám někdo něco říkal tak prosím přestaňte radit druhým. Děkuji.

Mohu se zeptat, kde v tomto případě Eli22 radila? Řekla snad jen svůj názor ne? Já s ním v podstatě souhlasím, protože spousta chovatelů žaků ani nezkouší odchovat pod rodiči a rovnou dokrmuje, protože prodá dráž. A to si myslím, že pravda je. Takže líto je mi spíš Vás. Napsala mi několik soukromých zpráv a poradila skutečně odborně.

11.3.2020 13:40
bobin

XXX.XXX.220.103

Zdravým všetkých prívržencov chovu afriky nedá mi nereagovať na toto téma. Čo sa týka odchovu pod rodičmi som toho názoru , že za zabitie prípadne zmrzačenie mláďat môže stres a to na 90 % z chovateľovej strany skoro každý chovateľ sa nevie dočkať odchovu je to samozrejmé je to vyvrcholenie nášho chovateľského snaženia a neraz to trvá roky mnohokrát aj desaťročia a keď tá chvíľa nastane tak to už chovaťeľ nevydrží a čo sa stane rýchlo do búdky na kontrolu a už je to tu nastávajú problémy. Uvedomte si, že vo voľnej prírode tiež rodičia zabijú svoje mláďatá ale majú k tomu dôvod buď má mláďa defekt teda nebolo by životaschopné alebo pri situácii keď je nedostatok potravy na prežitie no a v treťom prípade je to keď hniezdo napadne predátor v naších podmienkách je za predátora zo strany rodičov považovaný aj chovateľ sám. Vo svojom chove mám dva páry konžských a jeden pár žakov liberijských. Okrem jedného páru konžských sú všetky vtáky ručne dokŕmené. V minulom roku som mal odchov 2 gulielmi, 3 fantíkov a 2 liberijcov. Gulielmi a fantíci boli ochovaní na bidlo rodičmi liberijcov som musel odobrať na ručné dokŕmenie z dôvodu neustáleho oberania mláďat od matky v búdke. Bohužiaľ tento zlozvyk u nej pretrváva a oberá mi za hlavou aj samca. Mláďatá boli vzorne kŕmené aj keď to bol ich prvý odchov. Búdky vtákom NEKONTRÓLUJEM len si poznačím v kalendári keď samica zmizne v búdke. Prvú kontrólu vykonávama až keď samica samovoľne opustí búdku na dlhší čas do tej doby nie ak mám štastie tak počujem pípať mláďatá. Sú aj iné spôsoby ako sa sa dá zistiť, že sú mláďatá v búdke je to zmena chovania samca zvýšení príjem potravy a kto svojích vtákov pozná tak si toho určite všimne, samec sa zdržiava častejšie v búdke prípadne na bidle a kŕmi samicu v kratších intervaloch!!!! Takže asi takto je to môj subjektívny názor na vec ak má niekto iné skúsenosti budem len rád ak sa tu s nami o ne podelí informácií od chovateľov nieje nikdy dosť. Momentálne mi sedia liberijci ale neviem ani na čom ale teoreticky ak bola znáška oplodnená tak v najbližšch dňoch by sa mali liahnúť mláďatá ale je to len teória dúfam, že budem za trpezlivosť a starostlivosť milo prekvapený. Prajem všetkým veľa chov. úspechov

11.3.2020 20:52
petajz

XXX.XXX.145.8

Bartos napsal(a):
Mohu se zeptat, kde v tomto případě Eli22 radila? Řekla snad jen svůj názor ne? Já s ním v podstatě souhlasím, protože spousta chovatelů žaků ani nezkouší odchovat pod rodiči a rovnou dokrmuje, protože prodá dráž. A to si myslím, že pravda je. Takže líto je mi spíš Vás. Napsala mi několik soukromých zpráv a poradila skutečně odborně.

Poradila vám jak bez problémů odchovat žaky pod rodiči až na bidlo?Asi ne.Nic proti Eli22 nemám ale vyjadřovat se jako odborník k chovu s kterým nemám žádné zkušenosti je dost mimo.Na druhou stranu věřím že svým chovancům rozumí a umí o nich poradit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík