Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2020 22:33
Beliciak8

XXX.XXX.234.8

Zdravím,
Chcel by som sa spýtať ci niekto nemá skúsenosť a nevie poradiť.
Mam par roziel pestrých rok 2017 5 mladých, 2018 5 mladých a rok 2019 prvá znaska 6 vajec 1 oplodnene nevysedene druhá znaska 6 vajec 1 oplodnene vyliahnute a dochovane pekne bez problémov.
Neviem v com nastal problém síce som rozely premiestnil do voliery novej ale väčšej. Pred tým boli samé teraz spolunazivaju s 2 pármi zebrickami a susedia s korelami. Môže byť toto príčinou si myslím ja ale možno ste sa s tým už niekto stretol a poradíte mi.
Nechcel by som aby sa tento rok znovu zopakoval len 1 mladým.

A ešte jeden dotaz prosím keď mám pestrý x červená tak každé mladé je stepak na červenú?

Ďakujem.

10.3.2020 09:18
JoPe

XXX.XXX.82.6

Zdravím,
k vašemu dotazu bych řekl, že vše je možné. Situace se může opakovat ,nebo bude mladých plná budka nebo nemusí být ani jedno .Zkušenosti v chovu všech zvířat ale ukazují, že tento problém není nijak vzácný. Důvodů může být mnoho, počínaje složením a kvalitou krmiva a tím vliv na plodnost samce,skrytě probíhající lehké onemocnění,atd..... nebo prostě jen únava chovného materiálu, včetně vzájemné přicházející apatie obou partnerů.
Co se týká štěpitelnosti , tak na červenou = opalínovou štěpí než samci.

Neregistrovaný uživatel

10.3.2020 12:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Někdy se přesun chovných párů nemusí vyplatit sám jsem poznal.Nechal bych je v původní ,těch příčin nezdaru v roce 19 může být více a těžko na ně přijdete.Jedna z příčin kromě jiného-nesoulad v toku u chovných ověřených se to většinou další sezónu vrací do normálu,což vám přeji.

10.3.2020 14:43
calta

XXX.XXX.129.102

Dobrý den.Opravdu problém může být ve změně voliéry.Taky bych je vrátil do původní. Sám jsem jednou přesunul rosely žlutohlavé, které pravidelně odchovávaly a po změně voliéry všechna vejce čistá.V červnu jsem je vrátil na své místo a odchovaly 3 mladé.
Je to na Vás,jak se rozhodnete.

10.3.2020 16:36
Beliciak8

XXX.XXX.234.8

No žiaľ vrátiť ich do pôvodnej voliery sa už nedá ta to už má za sebou.
Tak snáď tento rok dopadne lepšie keď nie na budúci rok ich skúsim dat do nejakej inej kde budú mať viac súkromia.

Každopádne všetkým vám pekne ďakujem za reakcie a názory. :)
Nech sa aj Vám darí.

10.3.2020 19:54
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

nemůžete počítat s tím, že každý rok bude budka plná mladých. Zvláště u australských papoušků. Ti se v domovině toulají za potravou a když je jí dost tak hnízdí jako o závod a když není tak třeba i několik roků nehnízdí. Ve filmech o přírodě takových ukázek je spousta. Nevěšel bych hlavu, všechno doženou v příštích letech.

10.3.2020 21:57
lavice

XXX.XXX.90.150

Beliciak8 napsal(a):
No žiaľ vrátiť ich do pôvodnej voliery sa už nedá ta to už má za sebou.
Tak snáď tento rok dopadne lepšie keď nie na budúci rok ich skúsim dat do nejakej inej kde budú mať viac súkromia.

Každopádne všetkým vám pekne ďakujem za reakcie a názory. :)
Nech sa aj Vám darí.

tak dát do podobné, nebo ji hodně uspůsobit předešlé, stejné místo krmení, stejná budka a bude vše ok.

18.7.2020 23:36
Beliciak8

XXX.XXX.167.209

Aktualizácia.
Tak predsa po prvej čistej znaske tohto roku bola nakoniec druhá celkom úspešná. Vyliahli sa 4 mladé.
Úspech by som asi priradil k obohatenie jedálnička.

20.7.2020 17:43
Adamko

XXX.XXX.58.30

Dobrý den, je možné že mi rosely letos nezahnízdily protože jsem vedle nich do voliery koupil červenokřídlé?

Přidejte reakci

Přidat smajlík