DeŠa

XXX.XXX.249.166
Dobrý den, ráda bych si jako začátečník pořídila papouška. Toužím po Žakovi, ale bytové prostory mi to v tuto chvíli nedovolí. :( Tudíž připadá v úvahu papoušek o velikosti alexandra malého nebo mníška (tito dva jsou moji favority, ale nechám si poradit) apod. Andulka nebo papoušíček jsou na mě moc malincí, tomu bych se ráda vyhla. :) Ačkoli je to hloupý požadavek, papoušek by neměl být hlučný - a já vím, že jsou všichni hluční je-li potřeba a mě to nevadí, ale nejde o mě nýbrž o sousedy. Co se týče času, jsem schopna se mu věnovat dostatečně, jsem velmi často doma. Ráda bych slyšela vaše názory, který papoušek je vhodný pro začátečníka, do bytu a není to uplný drobeček.
Hezký den
Dobrý den, alexandři i mníšci jsou dobrá volba, ale je lepší když si jako žena pořídíte papouška samce. Oni jsou lepší pro přilnutí k druhému pohlaví. Hlučnost je asi u obouch stejná, záleží na tom jak moc se mu věnujete, protože když se bude nudit, bude více hlučit. Více se tedy přikláním k mníškovi, protože mi přijde více učenlivější, ale je to jen názor. Vše je opravdu o tom jak moc se mu budete schopná věnovat.
Mám Alexandry malé a Alexandra růžového vousatého, ten má velice pronikavý hlas. Malý má vysoký, pisklavejsi. Pokud není soused milovník absolutního ticha v bytě, ale má běžně ozvucenou domácnost (rádio, TV, děti atp.), neměl by to být problém. Neumístila bych jej tedy ke zdi, která sousedí s jiným bytem 😉