Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Valentko

16.4.2020 20:39
Valentko

XXX.XXX.216.179

Čo si myslíte o obchodoch so zvieratami ako sú napr. super zoo alebo pet center? Chcem vedieť čo si myslia ostatný chovatelia o týchto obchodoch. Počul som už rôzne názory.

16.4.2020 20:50
JoPe

XXX.XXX.82.6

Valentko napsal(a):
Čo si myslíte o obchodoch so zvieratami ako sú napr. super zoo alebo pet center? Chcem vedieť čo si myslia ostatný chovatelia o týchto obchodoch. Počul som už rôzne názory.

Velmi často jsou tito marodi původem ze zoo prodejen. Personál dané problematice, až na pár výjimek, nerozumí a podle toho to vypadá . Je v podstatě jedno, jestli se jedná o ryby, ptáky nebo něco jiného. Zvířata držená dlouhodobě z chovatelského pohledu v nevyhovujících podmínkách, ale splnující předepsanou normu, jsou často zdrojem nemocí nebo zdánlivě zdravě vyhlížející přežívají díky antibiotické cloně jsou pro nové majitele často velkým zklamáním a kasičkou na peníze.

Toto jsem zde psal nedávno na jiný dotaz a na tom se nic nemění.

17.4.2020 08:13
supik99

XXX.XXX.196.90

Dobrý den, názor na zverimexi, no tak většina již zvířata zrušila. A v podstatě možnost zakoupit si zvíře od obchodů se zvířaty je možné pouze u velkých řetězců super zoo a podobných. Spousta malých obchůdků zavřela a nebo prodávají jen krmivo.Konkrétně v super zoo jsem mockrát viděla ptáky nemocné a to především andulky s vápenkou. Tam to fakt neřešili. Měli tam nakaženo tak polovinu andulek a byly společně v kleci s dobře vypadajícími andulkami po zdravotní stránce. Z toho důvodu dost koukám v jakém stavu tam ptáci jsou. Ale v jiné super zoo měli nádherné andulky které bych hned brala. Velké kusy, skořicové, vybrala bych si cca 3 kusy z celkových asi 7 andulek. U nás často mají ptáky v malých klecích a jsou přeplněné. Pravda, korely mají max 3 kusy, většinou jen dvě, to samé kakariky a podobné větší druhy. I pro ně je klec malá, stejná jako pro andulky. Dost mě zarazilo, když jsem v této kleci viděla alexandra malého. Ceny mají silně vysoké, skoro trojnásobné si troufám říci. Už jen proto, odtamtud ptáčka ne. Dříve měli i větší klece se středními papoušky a ráda jsem tam chodila, ale už to dávno zrušili a nechali si jen araraunu. Údajně prodejná, ale cca za 30 tis a cca už tam je 10 let.
Zkrátka moc těmto velkým obchodům nevěřím a spíš si zajdu do malého zverimexu, kde už mě znají a mají i zvířata. Sice jen pár, ale v daleko lepších podmínkách. Osobně jsem měla či mám 3 andulky ze zverimexu. Každá byla odjinud. Žlutá mi vydržela rok, pak jsem měla modrého samce a toho jsem po odchovu prodala v páru, tak tam nevím a teď mám lutino samičku cca 4 letou. Spokojenost s těmito ptáčky, vypadali pěkně, nemoc jsem si nedotáhla s nimi domů, neochočení, ale nevadí. Do chovu v pohodě.
Takže za mě spíš jít do malého zverimexu a to pro chovného jedince. Mládě na ochočení bych musela vyhmátnout, že jsou fakt mladičký, jinak nebrat. Když se mi pták líbí, tak víc neřeším a o pár korun víc dát mi nevadí. (Malý zverimex andulka 150 Kč, super zoo 250 Kč, ostatní obchody mají ceny v rozmezí mezi těmito obchodami.)

17.4.2020 18:15
Pavel506

XXX.XXX.222.75

Začiatkom 90 tých rokoch bol zverimex v Hradci Králové perfektný na úrovni veľa zvierat všetko v udrziavanom stave ,od vtedy som žiadny obchod na takej úrovni nevidel

Přidejte reakci

Přidat smajlík