Chilli papričky u Alexandra velkého

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2020 18:30
Katydarkned

XXX.XXX.41.159

Dobrý den,

chci se zeptat.

Četla jsem, že hodně papouškům chutná chilli paprička. Opravdu jim to neuškodí? Popř. můžou čerstvou? A jak pálivou ? Děkuji

25.4.2020 22:30
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Osobně bych nezkoušela.....
(zkuste si představit stres zvířete co zkoumá zobákem okolí a na nic podobného nenarazilo...najednou ďobne do divný červený věci a celá jeho ústní dutina je v plamenech a naneštěstí... tvor netuší co se děje)
jen můj názor je možné že někteří papoušci ji opravdu vyhledávají

25.4.2020 23:02
emill

XXX.XXX.32.195

Alkonost napsal(a):
Osobně bych nezkoušela.....
(zkuste si představit stres zvířete co zkoumá zobákem okolí a na nic podobného nenarazilo...najednou ďobne do divný červený věci a celá jeho ústní dutina je v plamenech a naneštěstí... tvor netuší co se děje)
jen můj názor je možné že někteří papoušci ji opravdu vyhledávají

A proto se sušená chili paprička dává do směsí pro velké papoušky. Byl o tom článek tuším v časopisu Papoušci a tam psali, že papoušci nemají chuťové pohárky, které vnímají pálivé chutě, takže jim nevadí. Předpokládám, že se jedná o obyčejné pálivé chili papričky a ne ty speciálně vypěstované s vysokou pálivostí.

25.4.2020 23:43
Alkonost

XXX.XXX.254.245

emill napsal(a):
A proto se sušená chili paprička dává do směsí pro velké papoušky. Byl o tom článek tuším v časopisu Papoušci a tam psali, že papoušci nemají chuťové pohárky, které vnímají pálivé chutě, takže jim nevadí. Předpokládám, že se jedná o obyčejné pálivé chili papričky a ne ty speciálně vypěstované s vysokou pálivostí.

Já zase kdysi četla že ptáci nemají určité pohárky které by jim umožnili vnímat sladké jako takové, kdo z nás to bude vědět jistě
tazatelka nepíše jaký má druh,když to pták nechce tak to vyhází... ja velké papoušky nikdy neměla a jen si představuji co by to odstartovalo u tech malých

26.4.2020 05:29
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

Alkonost napsal(a):
Já zase kdysi četla že ptáci nemají určité pohárky které by jim umožnili vnímat sladké jako takové, kdo z nás to bude vědět jistě
tazatelka nepíše jaký má druh,když to pták nechce tak to vyhází... ja velké papoušky nikdy neměla a jen si představuji co by to odstartovalo u tech malých

Tazatelka píše alexandr velký, stačí pořádně číst 🧐🧐🧐

26.4.2020 06:48
Jamro

XXX.XXX.182.123

Katydarkned napsal(a):
Dobrý den,

chci se zeptat.

Četla jsem, že hodně papouškům chutná chilli paprička. Opravdu jim to neuškodí? Popř. můžou čerstvou? A jak pálivou ? Děkuji

Nechovam papagaje, ale feferonky, baranie rohy, chili, papriku davam kanarom aj majorom. Chutna im, zdy zostane len stopka. Ze by im to vadilo som nezaznamenal.

26.4.2020 11:12
skrobisko96

XXX.XXX.91.242

chilli papricky obycejne nic extra paliveho davam jak čerstve tak sušene a davam alexandrum velkym a i maly

26.4.2020 18:45
Katydarkned

XXX.XXX.41.159

Všem děkuji za informace

26.4.2020 19:13
nuty

XXX.XXX.208.177

Co jsem se dočetl,tak papoušci nemají receptory na capsaicin jako savci.Je to mechanismus,který zabranuje pozřít plod savci,který stráví i semínka a dovolí je pozřít ptákovi,který semínka v trusu roznese dál.Stejně to mají i býložravý ještěři,třeba leguáni.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2020 13:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

My jsme u našich alexandrů (velký a čínský) zkoušeli chilli papričky sušené i čerstvé a jen si zkusili ďobnout a letělo to na zem.

Ale za zkoušku nic nedáte.

11.5.2020 14:07
cvrdlikacek

XXX.XXX.30.129

Přidejte reakci

Přidat smajlík