Osobně bych nezkoušela.....
(zkuste si představit stres zvířete co zkoumá zobákem okolí a na nic podobného nenarazilo...najednou ďobne do divný červený věci a celá jeho ústní dutina je v plamenech a naneštěstí... tvor netuší co se děje)
jen můj názor je možné že někteří papoušci ji opravdu vyhledávají
Alkonost
napsal(a):
Osobně bych nezkoušela.....
(zkuste si představit stres zvířete co zkoumá zobákem okolí a na nic podobného nenarazilo...najednou ďobne do divný červený věci a celá jeho ústní dutina je v plamenech a naneštěstí... tvor netuší co se děje)
jen můj názor je možné že někteří papoušci ji opravdu vyhledávají
A proto se sušená chili paprička dává do směsí pro velké papoušky. Byl o tom článek tuším v časopisu Papoušci a tam psali, že papoušci nemají chuťové pohárky, které vnímají pálivé chutě, takže jim nevadí. Předpokládám, že se jedná o obyčejné pálivé chili papričky a ne ty speciálně vypěstované s vysokou pálivostí.
emill
napsal(a):
A proto se sušená chili paprička dává do směsí pro velké papoušky. Byl o tom článek tuším v časopisu Papoušci a tam psali, že papoušci nemají chuťové pohárky, které vnímají pálivé chutě, takže jim nevadí. Předpokládám, že se jedná o obyčejné pálivé chili papričky a ne ty speciálně vypěstované s vysokou pálivostí.
Já zase kdysi četla že ptáci nemají určité pohárky které by jim umožnili vnímat sladké jako takové, kdo z nás to bude vědět jistě
tazatelka nepíše jaký má druh,když to pták nechce tak to vyhází... ja velké papoušky nikdy neměla a jen si představuji co by to odstartovalo u tech malých
Alkonost
napsal(a):
Já zase kdysi četla že ptáci nemají určité pohárky které by jim umožnili vnímat sladké jako takové, kdo z nás to bude vědět jistě
tazatelka nepíše jaký má druh,když to pták nechce tak to vyhází... ja velké papoušky nikdy neměla a jen si představuji co by to odstartovalo u tech malých
Tazatelka píše alexandr velký, stačí pořádně číst 🧐🧐🧐
Katydarkned
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat.
Četla jsem, že hodně papouškům chutná chilli paprička. Opravdu jim to neuškodí? Popř. můžou čerstvou? A jak pálivou ? Děkuji
Nechovam papagaje, ale feferonky, baranie rohy, chili, papriku davam kanarom aj majorom. Chutna im, zdy zostane len stopka. Ze by im to vadilo som nezaznamenal.
Uživatel s deaktivovaným účtem

My jsme u našich alexandrů (velký a čínský) zkoušeli chilli papričky sušené i čerstvé a jen si zkusili ďobnout a letělo to na zem.
Ale za zkoušku nic nedáte.