Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AdamNovotny345

6.5.2020 17:35
AdamNovotny345

XXX.XXX.57.209

Dobrý den, asi před dvěmi lety jsem si pořídil papouška Žako Kongo, papoušek ma na noze kroužek a pani mi dala papir k tomu že je přihlášený ale pry sem si ho měl do několika dnu přepsat na sebe, jenže jsem stratil papír a teď se bojím že bych z toho mohl mít nejaky postih. Myslite že kdybych prišel cc po 2 letech na uřad a řekl bych že ho potrebuji prepsat na sebe tak by to bylo bez problému? Děkuji předem za rady a odpovědi

6.5.2020 17:51
petajz

XXX.XXX.144.34

AdamNovotny345 napsal(a):
Dobrý den, asi před dvěmi lety jsem si pořídil papouška Žako Kongo, papoušek ma na noze kroužek a pani mi dala papir k tomu že je přihlášený ale pry sem si ho měl do několika dnu přepsat na sebe, jenže jsem stratil papír a teď se bojím že bych z toho mohl mít nejaky postih. Myslite že kdybych prišel cc po 2 letech na uřad a řekl bych že ho potrebuji prepsat na sebe tak by to bylo bez problému? Děkuji předem za rady a odpovědi

Bez problémů to asi nebude.Jako kupující jste byl povinen žaka do 30 dnů přihlásit na sebe.To že jste ztratil registrační list je také problém ale snad vám vystaví kopii tam kde ho vydali.Připravte se na to že to nebude jednoduché,hodně záleží na jakého úředníka narazíte.Na druhou stranu se i oni musí řídit předpisy a ty jsou pro vás dost přísné.

AdamNovotny345

6.5.2020 17:56
AdamNovotny345

XXX.XXX.57.209

petajz napsal(a):
Bez problémů to asi nebude.Jako kupující jste byl povinen žaka do 30 dnů přihlásit na sebe.To že jste ztratil registrační list je také problém ale snad vám vystaví kopii tam kde ho vydali.Připravte se na to že to nebude jednoduché,hodně záleží na jakého úředníka narazíte.Na druhou stranu se i oni musí řídit předpisy a ty jsou pro vás dost přísné.

A jak je to u Vetrináře? Kontroluje při navštěvě doklady?

6.5.2020 18:06
kubanec

XXX.XXX.103.242

To jste si po dvou letech vzpomněl že by jste ho přepsal na sebe ? Já bych to už neřeşil když do teď po vás nikdo nic nechtěl veterinář nic nechce to by musel bejt onlajn propojenej s registrem a to není...

AdamNovotny345

6.5.2020 18:19
AdamNovotny345

XXX.XXX.57.209

kubanec napsal(a):
To jste si po dvou letech vzpomněl že by jste ho přepsal na sebe ? Já bych to už neřeşil když do teď po vás nikdo nic nechtěl veterinář nic nechce to by musel bejt onlajn propojenej s registrem a to není...

Ale kdybychse rozhodl se dobrovolně “udat” a chtí ho ted přepsat tak jaké by to pro mě mohlo mit následky?

6.5.2020 18:25
kubanec

XXX.XXX.103.242

No záleží na lidském faktoru někde vám řeknou ty ty a někde bude pokutu její výši vám neřeknu nevím může to bejt 500 nebo 1000 nebo 5000 nevim . Asi máte ochocenyho mazla kterej do chovu nepůjde a když s nim nebudete jezdit autě tak bych to neresil

AdamNovotny345

6.5.2020 18:37
AdamNovotny345

XXX.XXX.57.209

kubanec napsal(a):
No záleží na lidském faktoru někde vám řeknou ty ty a někde bude pokutu její výši vám neřeknu nevím může to bejt 500 nebo 1000 nebo 5000 nevim . Asi máte ochocenyho mazla kterej do chovu nepůjde a když s nim nebudete jezdit autě tak bych to neresil

Ale v řádech statísícu nebo milionů by to snad nebylo ne? Nedej bože odebráni papouška?

alfonzo

6.5.2020 19:59
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,nejjednoduší ,pokud předešlý majitel měl vše OK je ho kontaktovat,ať zařídí duplikát registračního listu jemu,protože by měl bý registrován na něj a mají všechna data o zvířeti,potom papouška na nové papíry konečně přihlásíte.
Jinak budete mít zbytečný problém,nemáte v ruce nic krom papouška,potřebujete registrační list podepsaný předešlým majitelem čímž vám potvrdil jeho legální nabytí.

6.5.2020 22:05
olda1

XXX.XXX.150.75

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,nejjednoduší ,pokud předešlý majitel měl vše OK je ho kontaktovat,ať zařídí duplikát registračního listu jemu,protože by měl bý registrován na něj a mají všechna data o zvířeti,potom papouška na nové papíry konečně přihlásíte.
Jinak budete mít zbytečný problém,nemáte v ruce nic krom papouška,potřebujete registrační list podepsaný předešlým majitelem čímž vám potvrdil jeho legální nabytí.

Ten problém ( větší či menší ) bude mít asi stejně. Při prodeji novému majiteli, je povinen stávající majitel papouška ( CITES I ) odhlásit na úřadě a nahlásit adresu nového majitele.

6.5.2020 23:06
arčí88

XXX.XXX.158.34

Tak on to ten prodávající mohl odlásit od sebe ale pokud to nepřihlásil kupující tak mu už to nepřihlásí na to měl těch 30 dní a to prospásnul. Takže maximálně vystaví bílý registrační list ale na Žlutý cites si myslím že mu nevystaví. Takže do chovu je tento kus nevhodný jen do okrasné voliéry. Pokud bude v páru jeden kus bez žlutého citesu tak žádný mladý nemůže prodat jen darovat a nebudou mít ty mladé na vystavení žlutého citesu. Tohle řešil známý v době kdy nemusí mít cites to neřešil ale jak začal zase nabývat na platnosti povinnost zase mít žaky na žlutým citesu tak to pro hospodařil. Tak jak zjistil že má tenhle problém s žaky sundal budku, přitom to měl perfektí pár který mu dával každý rok 2 mladý až na bidlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík