Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2020 20:44
Grdži

XXX.XXX.248.182

Dobrý den, rád bych poprosil o určení,dnes jsem se ujal papoušků, kteří jsou z terasy restaurace a hrozilo jim vypuštění do volné přírody tak jsem je vykoupil a jakožto Neználek prosím o radu co jsem to zachránil za druh popřípadě pohlaví.Děkuji předem za pomoc.

12.5.2020 20:49
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

Grdži napsal(a):
Dobrý den, rád bych poprosil o určení,dnes jsem se ujal papoušků, kteří jsou z terasy restaurace a hrozilo jim vypuštění do volné přírody tak jsem je vykoupil a jakožto Neználek prosím o radu co jsem to zachránil za druh popřípadě pohlaví.Děkuji předem za pomoc.

Neoféma modrohlavá, jeden samec(červená náprsenka) a dvě samice.

12.5.2020 20:52
emill

XXX.XXX.30.164

Dobrý den
Řekl bych, že máte pár neofém modrohlavých a samce neofémy tyrkysové. Ale s tou samicí, jestli je opravdu modrohlavá, ať ještě někdo potvrdí.

12.5.2020 20:57
Grdži

XXX.XXX.248.182

Děkuji mockrát, doufám, že ještě někdo poradí upřímně i doufám, že se jich někdo popřípadě i ujme.😉

alfonzo

12.5.2020 23:19
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dle mého názoru,dva samci neofémy modrohlavé,jeden mladší,ten teprve dopeřuje.Na tyrkysáka,nebo křížence nevypadá,už by měl zrcátka a tyrkysák méně modré na hlavě,samice modrohlavá.
Ještě dodatek,nechápu jak může výše někdo dostat hlasy za naprostý nesmysl a uvádění tazatele v omyl.Hlasy dostal od dalších neznalých.

13.5.2020 05:21
jarat

XXX.XXX.205.181

Pod neofémama je samec andulky;)

13.5.2020 06:03
emill

XXX.XXX.70.62

alfonzo napsal(a):
Dle mého názoru,dva samci neofémy modrohlavé,jeden mladší,ten teprve dopeřuje.Na tyrkysáka,nebo křížence nevypadá,už by měl zrcátka a tyrkysák méně modré na hlavě,samice modrohlavá.
Ještě dodatek,nechápu jak může výše někdo dostat hlasy za naprostý nesmysl a uvádění tazatele v omyl.Hlasy dostal od dalších neznalých.

Na třetí fotce je vidět, že mu začínají růst červená pírka na křídle, což čistá modrohlavá nemá i ten odstín hlavy mi připadá jiný, jak u modrohlavého samce.

13.5.2020 11:05
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

alfonzo napsal(a):

Myslím si že tazateli stačí vědět že má neofémy. . Jestli je to tyrkys nebo modrohlavá mu bude asi fuk.

13.5.2020 16:43
Grdži

XXX.XXX.248.182

Děkuji všem za názory, teď budu ještě rád,aby se jich někdo ujal, nemám na ně dostatek prostoru a jak již jsem psal ,vykoupil jsem je ,aby nedošlo k jejich vypuštění do volné přírody,kde by bylo jasné jak by to dopadlo. Velmi si vážím vaší pomoci.Pokud i někdo ví o chovateli , který by měl zájem dejte vědět, děkuji

13.5.2020 16:54
Grdži

XXX.XXX.248.182

Děkuji všem za názory, teď budu ještě rád,aby se jich někdo ujal, nemám na ně dostatek prostoru a jak již jsem psal ,vykoupil jsem je ,aby nedošlo k jejich vypuštění do volné přírody,kde by bylo jasné jak by to dopadlo. Velmi si vážím vaší pomoci.Pokud i někdo ví o chovateli , který by měl zájem dejte vědět, děkuji

13.5.2020 17:19
atobajus

XXX.XXX.195.189

Grdži napsal(a):

Na první fotce jsem Vám označil samce neofémy tyrkysové, na křídle je vidět i červená skvrna, jinak ho v přenosce rozeznáte i podle toho, že jako jediný z těch třech má kroužek na noze. Na další fotce je pár neofémy modrohlavé, samec je ten s červenou hrudí.

Jinak, pro případné zájemce, bude asi vhodné napsat odkud jste nebo kde jsou neofémy k vyzvednutí, ať vědí jak je to daleko.

13.5.2020 17:29
Grdži

XXX.XXX.248.182

Děkuji ještě jednou za určení, pro případné zájemce jsem ze Štramberka a cena dohodou.Jak jsem psal nechci vydělat ,ale najít jim domov ,kde o ně bude dobře postaráno

alfonzo

13.5.2020 18:05
alfonzo

XXX.XXX.0.243

atobajus,dobrý den, ten jeden samec je tedy kříženec s modrohlavou,rozsah modré na hlavě a odstín modré v křídle neodpovídá čistému tyrkysákovi,potom vyleze zrcátko i červená náprsenka.
Lada musa
na základě vám podobným proto tito bastardi vznikají,taky si nekupujete každou botu jinou.Těmito připomínkami řešíte jen svoji nevědomost a ještě dostanete kladné body od podobně orientovaných.

13.5.2020 18:23
atobajus

XXX.XXX.195.189

alfonzo napsal(a):
atobajus,dobrý den, ten jeden samec je tedy kříženec s modrohlavou,rozsah modré na hlavě a odstín modré v křídle neodpovídá čistému tyrkysákovi,potom vyleze zrcátko i červená náprsenka.
Lada musa
na základě vám podobným proto tito bastardi vznikají,taky si nekupujete každou botu jinou.Těmito připomínkami řešíte jen svoji nevědomost a ještě dostanete kladné body od podobně orientovaných.

Dobrý den alfonzo. Nemyslím, že je to kříženec s modrohlavou, měl by pak, jako samec, i červený hrudník. Rozsah modré na hlavě je variabilní, znatelný i na fotkách z přírody.

alfonzo

13.5.2020 18:47
alfonzo

XXX.XXX.0.243

atobajus,od začátku se mě to nezdá,ta modrá je jiná než u čistých tyrkysáků,je stejná jako na těch modrohlavých,je taková stříbřitá.A ten rozsah na křídlech.Nevrtal bych se v tom,choval jsem je již jako kluk počátkem osmdesátých let.Od roku osmdesát jejich různé mutace,prošli mě jich chovem stovky.Škoda,že nevíme jak je starý a nedovíme se jak bude vypadat za půl roku.

13.5.2020 18:52
Grdži

XXX.XXX.248.182

Přidávám další fotografie do diskuse 😉

13.5.2020 19:01
atobajus

XXX.XXX.195.189

alfonzo napsal(a):
atobajus,od začátku se mě to nezdá,ta modrá je jiná než u čistých tyrkysáků,je stejná jako na těch modrohlavých,je taková stříbřitá.A ten rozsah na křídlech.Nevrtal bych se v tom,choval jsem je již jako kluk počátkem osmdesátých let.Od roku osmdesát jejich různé mutace,prošli mě jich chovem stovky.Škoda,že nevíme jak je starý a nedovíme se jak bude vypadat za půl roku.

Vzhledem k tomu, že má už vybarvenou hlavu a spodní část těla žlutou, tak se jedná o dospělého samce, věk by nám vlastně prozradil i kroužek. Moc se už za půl roku nezmění, věřím, že i červená skvrna na rameni je už normální velikosti, ona je často skryta pod zeleným peřím, ale jakmile pták letí nebo je "v pozoru" tak je krásně vidět. Ale to znáte. Souhlasím, jak píšete, nebudeme se v tom více vrtat.

alfonzo

13.5.2020 19:26
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Tak nové fotky,potvrzeno,foto číslo šest,jasný kříženec tyrkysák x modrohlavý stopro.

13.5.2020 19:45
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

alfonzo napsal(a):
Lada musa

Nechcete si založit plnohodnotný účet? Třeba bych se taky rád podíval na Vaše chované bastardy. A neberte si do pusy moje ptactvo. Já jsem napsal co jsem si o dotazu myslel. Na to mám nárok tak se hoďte laskavě do klidu.

alfonzo

13.5.2020 20:03
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Lada musa,vidíte ,přesně jsem to čekal,hlupák ,který nemá rozumný argument zná jen útok a zlost.Bastardy nechovám,je to vaše myšlenka.Hlavně,že všichni nyní známe vaše smýšlení,že je naprosto jedno z čeho sestavíme pár k chovu.

13.5.2020 20:08
Karel1979

XXX.XXX.175.168

Ladamusa napsal(a):
Nechcete si založit plnohodnotný účet? Třeba bych se taky rád podíval na Vaše chované bastardy. A neberte si do pusy moje ptactvo. Já jsem napsal co jsem si o dotazu myslel. Na to mám nárok tak se hoďte laskavě do klidu.

Jo pane Alfonzo taky se nad tím delší dobu pozastavuji že nemáte vyplněný profil a podle toho jak se tady prezentujete to chvílemi vypadá že jste ten největší odborník mezi námi nic proti vám nemám ale ten profil je to nejmenší co můžete pro nás "amatéry" udělat dát si tam tel. a foto vašich chovanců a voliér .Chovu zdar ať se daří všem.Karel

13.5.2020 20:08
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

Kde je útok? Já Vidím je odpověď. Já Vás neznám proto nebudu používat stejná slova o hlupácích. Já vidím je schovaného anonyma za PC.

alfonzo

13.5.2020 20:26
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Karel1979,dobrý den,účet mám,ale používám jen někdy.Rád zde poradím komukoli pokud je to v mých silách.Nemám opravdu zájem zviditelňovat se,nebo sbírat nesmyslné bodíky.Vím,že čas od času někomu šlápnu na kuří oko,tak jak jsem tvrdý na druhé jsem i sám na sebe,důslednost a znalosti jsou základem ůspěchu v jakémkoli oboru.

13.5.2020 20:32
kareta

XXX.XXX.84.6

Chlapík už je na bazoši nabízí v inzerátu a je mu jedno jestli je to kříženec, nebo ne.A vy se tady zbytečně dohadujete .

alfonzo

13.5.2020 20:50
alfonzo

XXX.XXX.0.243

kareta,zdravím,ono to zbytečné není,vždy se snažím vše popsat,co, proč, jak,né jen stroze něco zatratit.Pokud někdo začíná s neofémami,tak aspoň částečně bude vědět čeho se vyvarovat při koupi.Poctivý chovatel bastardy neprodává s tím,že je to čistá forma,ale uvede,že se jedná o křížence.

14.5.2020 10:18
inuska

XXX.XXX.10.250

Grdži napsal(a):

Dobrý den, ráda bych se jich ujala, pokud ještě potřebujete. Děkuji Volfová

14.5.2020 10:24
Grdži

XXX.XXX.248.182

Pokud máte zájem volejte 602402646

14.5.2020 20:54
Deka@81078.

XXX.XXX.168.95

Grdži napsal(a):
Přidávám další fotografie do diskuse 😉

Měl bych zajem o pár neofém
( kdyby ste chtel prodat tak zavolejze či napište ne tel. 606 902 910 a muzem se domluvit na ceně😉)

14.5.2020 21:40
Grdži

XXX.XXX.137.118

Tak neofémy dnes šli za lepším a mají nového majitele.😉

15.5.2020 13:58
fras

XXX.XXX.139.30

Velice hezká pohádka, jsem rád že skončila hepiendem-šťastně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík