Dobry den, prosim o radu. Andulky sa zrejme pobili o budku. Nasla som mrtvu maminku aj mladata. Ostalo jedno mladatko cca 20 dni stare. Musim ho teda vziat a dokrmit rucne. Ale potrebujem nejake rady. Dokrmovaciu zmes mam. Potrebujem vediet ako casto ho krmit. Ci mu davat zvlast aj vodu. Ako zaistit vlhkost v nadobe v ktorej bude. Proste potrebujem urobit cokolvek pre to aby prezilo. Je uz ciastocne operene. Aku potrebuje teplotu? Prosim napiste mi co najpodrobnejsie info. Na nete som toho nasla vela ale vacsinou sa pise o prave vyliahnutych mldatach a toto je uz dost velke. Presny vek bohuzial neviem lebo som si nezapisala kedy sa vyliahlo. Moja hlupost :(
U andulek by mohl dokrmit i samec, ale o něm nic nepišete.
Mládě by mělo mít dle fotky cca 28-30 C, po týdnu snižte na 27. Nachystejte si pomalu granulky, jablko, senegalské proso. Kaši zkuste dávat ze lžičky, pokud to nepůjde, potom teprve stříkačkou. Bude těžší odstav, když je jen jedno mládě. Momentálně dejte kaši 4-5 x denně, uvidíte, jak se bude dožadovat.
Později večer a pak brzy ráno Inkubátor také nemám, ale mám mláďata pod "umělou kvočnou" (vygooglete), vedle misky s mláďaty mám mističku s vodou na vlhkost, u mláďat mám teploměr. Vodu na pití přidejte, až když bude ochutnávat zrní a granule, ovoce. Pro začátek můžete dát i piškoty. Kaše zatím stačí, to ostatní tak za týden, postupně.
Patulda
napsal(a):
Ona sa neumlatila. Umlarila ju ina andulka pravdepodobne. Neviem presne tak som ich nasla. Macka sa do voliery nedostane. Podmienky mam dobre. Predtym nikdy ziadny problem nebol.
Aha tak tomu již rozumím. Máte dát vždy více budek,aby vždy byla některá volná. Jestliže jich tam máte více, nechal bych to na samci. Dokrmovat můžete zkusit. Na dokrmovaci směsi jsou návody. Kaši děláte s vodou tak pít ani nemusí. Když ji stříkačkou vodu dát můžete, ale opatrně,aby se nedostala do plic.
No mam 6 parov anduliek a 8 budok. Cize o dve viac. Z tych 6 parov hniezdia zatial iba 2. Cize 6 budok je voľných. To mi nejde do hlavy. Vyzera to ze samcek krmi. Otazka vsak je... Ak to jedno malicke necham vo voliere v budke, s nadejou ze sa otec postara, nebude mu zima ak ho nebude mat kto zohrievat? Otec pri nom asi sediet nebude a nema tam surodencov s ktorymi by sa navzajom zohrieval. A druha otazka, co ak ta samicka co ma zaujem o tu budku zabije aj toto mlada?
Ahojte, chcela by som vam velmi pekne podakovat za rady. Andulka prezila. Uz tyzden mi odmieta jest striekackou a papa vsetko pekne sama. Zajtra ide do noveho domova. Je uplne krotka a od cloveka sa nepohne tak som rada ze ide do rodiny s detmi.