Chaddy

XXX.XXX.167.159
Dobrý den. Chtěla bych koupit od jednoho chovatele vránu s papíry. Musím i já mít navíc nějaké povolení?Předem děkuji za odpověď.
kubanec
napsal(a):
Ne nemusite jen ji budete muset po koupi na sebe zeregistrovat na krajským úřadě životního prostředí ale to vám určitě vysvětlí ten pán co vám vranu s papiry prodá...
Už jsem si dal předsevzetí, že nebudu diskutovat, ale neudržel jsem se. Tyhle dotazy bez možnosti interní odpovědi mě trochu štvou. Proč vše máchat veřejně?
Správné odpovědi jste dostala.
Ale proč chcete vránu? Pokud ne na chov, můžete ji mít nelegálně, hlavně se s ní nechlubte. To není navádění k porušování zákonů, jejichž dodržování v nových podmíkách je mnohdy nesmyslné
Já mám vránu ve voliéře 19. rok. Za tu dobu dvakrát ulétla, podařilo se ji odchytit po týdnu. Trochu mluvila, posledních 10 let se s ní nebavím. Milý, poněkud sebevědomý pták, po jehož klovnutí teče krev. To není pro útlocitné, zvlášť ne samec. Kdyby někdo prodal samici, zkusil bych odchov.
Jinak naprosto skromný chovanec, kterého většina lidí chodící kolem nepozná, co to je. V mé generaci jsme věděli, že čáp nosí chlapečky a vrána děvčátka.
Moudivláček
napsal(a):
Už jsem si dal předsevzetí, že nebudu diskutovat, ale neudržel jsem se. Tyhle dotazy bez možnosti interní odpovědi mě trochu štvou. Proč vše máchat veřejně?
Správné odpovědi jste dostala.
Ale proč chcete vránu? Pokud ne na chov, můžete ji mít nelegálně, hlavně se s ní nechlubte. To není navádění k porušování zákonů, jejichž dodržování v nových podmíkách je mnohdy nesmyslné
Já mám vránu ve voliéře 19. rok. Za tu dobu dvakrát ulétla, podařilo se ji odchytit po týdnu. Trochu mluvila, posledních 10 let se s ní nebavím. Milý, poněkud sebevědomý pták, po jehož klovnutí teče krev. To není pro útlocitné, zvlášť ne samec. Kdyby někdo prodal samici, zkusil bych odchov.
Jinak naprosto skromný chovanec, kterého většina lidí chodící kolem nepozná, co to je. V mé generaci jsme věděli, že čáp nosí chlapečky a vrána děvčátka.
Pane Moudivláček nezlobte se, ale Vy jste se ted pochlubil že máte vránu, celé republice.
Valentko

XXX.XXX.117.185
kareta
napsal(a):
Pane Moudivláček nezlobte se, ale Vy jste se ted pochlubil že máte vránu, celé republice.
Prešlapy sa stávajú. Ale to je v poho. A nechápem prečo treba na chov vrany povolenie.
kareta
napsal(a):
Vůbec se nezlobím, máte pravdu, ale víte, že už ji nemám? Dnes mně ta vrána ulétla z voliéry, jsem z toho smutný a tak to, co jsem napsal už není pravda. Doufám, že to příslušné orgány, pokud dostanou podnět, pokud ne od Vás, vyšetří.
Nejprve budou muset posoudit moji odpověď na diskuzi, protože podle mého věku, až ho někdo zjistí, se může jednat o stařeckou demenci a můj text podle vzpomínek na mládí neodpovídá současné realitě. NA TO MUSÍ BÝT PSYCHOLOGICKÝ POSUDEK.
Já dnes žádnou vránu nemám a že text byly jen vzpomínky na mládí, jako moje mnohé texty na Fauně a iFauně.
Přeji všem milovníkům zvířat příjemný večer.
Valentko

XXX.XXX.117.185
Moudivláček
napsal(a):
Vůbec se nezlobím, máte pravdu, ale víte, že už ji nemám? Dnes mně ta vrána ulétla z voliéry, jsem z toho smutný a tak to, co jsem napsal už není pravda. Doufám, že to příslušné orgány, pokud dostanou podnět, pokud ne od Vás, vyšetří.
Nejprve budou muset posoudit moji odpověď na diskuzi, protože podle mého věku, až ho někdo zjistí, se může jednat o stařeckou demenci a můj text podle vzpomínek na mládí neodpovídá současné realitě. NA TO MUSÍ BÝT PSYCHOLOGICKÝ POSUDEK.
Já dnes žádnou vránu nemám a že text byly jen vzpomínky na mládí, jako moje mnohé texty na Fauně a iFauně.
Přeji všem milovníkům zvířat příjemný večer.
Tak to je škoda že vám uletela . Myslím že vrany sú v našich chovoch dosť málo zastúpené. A navyše stále nechápem prečo na jej chov treba povolenie. Veď pokiaľ viem tak vrany ohrozené niesú.
Valentko
napsal(a):
Tak to je škoda že vám uletela . Myslím že vrany sú v našich chovoch dosť málo zastúpené. A navyše stále nechápem prečo na jej chov treba povolenie. Veď pokiaľ viem tak vrany ohrozené niesú.
Pane, k nepochopení je toho více. Jednou to orgán rozhodl a musíme to respektovat, ikdyž to je mnohdy nepochopitelné, jak uvádíte.
Jako příklad uvedu přemnoženého škůdce v celé západní a jižní Evropě včetně severního pobřeží Afriky - ŠPAČKA.
Nelze ho chovat bez povolení. Na vinicích je povolen určitý limitovaný odstřel, ale když si vyberu jedno mládě ze mnou vyvěšené budky, dopouštím se nezákonného jednání.
Myslím, že začínáme žít ve světě vzdáleném od reality skutečného života v přírodě.
Mám menší políčko u lesa. Poslední roky je plocha zatravněná. Na mezi bylo 5 mravenišť lesních mravenců. Nejsatrší mělo výšku 80 cm. Loni zůstala jen 2 mraveniště. Nechce se mně věřit, že to bylo přílišným suchem. Sousední pozemek je velkolán a postřiky jdou i 2 m za mezu na moje.
Zůstala 2 mraveniště v krytu smrků a boudy na nářadí.
Všichni jsou plni lásky k přírodě, ale alergikům vadí pyl stromů, trus jiřiček a jejich hnízda na nové fasádě atd. Nejlepší příroda je asi ta z obrazovky PC.
Když chodíte k volbám,které zajišťují mandát darebákům,kteří vidí v politice dobré živobytí,máte co jste chtěli...Nebudu volit darebáka již z pohledu jeho minulosti,kdy podporoval nebo byl loajální k režimu bezpráví...Když nebudete volit darebáky,budete moci chovat to,co budete chtít...Ale vaše "tolerance" a respekt k zákonu není respektem-ale slabostí!!!Darebáka prostě nevolím,a když je darebáků celý seznam,tak nevolím nikoho...To je záležitost předvolebních darebáků-konfidentů,kteří mají za úkol přesvědčit ostatní,aby volili darebáky...Neplatné volby jsou předmětem nekompetentnosti parlamentu a občané si prosadí své-myslím "občané-nikoliv vystrašené jedince bojící se kohokoliv...Tento režim je nemravný-proto volíte darebáky...Řimák