Voliera s vodopadem a jezirkem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

justsaz

28.5.2020 18:54
justsaz

XXX.XXX.161.119

Zdravím zajímá mě, co je možné chovat ve voliere kde je jezirko a mensi vodopad ? rozmery 3x6m, chtěl bych spíse více ptáku klidně více druhu. Dekuji

28.5.2020 19:05
lavice

XXX.XXX.90.150

justsaz napsal(a):
Zdravím zajímá mě, co je možné chovat ve voliere kde je jezirko a mensi vodopad ? rozmery 3x6m, chtěl bych spíse více ptáku klidně více druhu. Dekuji

Nedoporučuji. Rybičky a koi kapry.

justsaz

28.5.2020 19:19
justsaz

XXX.XXX.161.119

Ano, ryby tam jsou,ale z jakého důvodu není možné chovat v té volieře i papušky?

28.5.2020 19:25
lavice

XXX.XXX.90.150

justsaz napsal(a):
Ano, ryby tam jsou,ale z jakého důvodu není možné chovat v té volieře i papušky?

Protože se vám mládě, které tam neopatrností vlétne asi utopí ne? Myslíte že bude plavat? To budete celé zakrývat?

justsaz

28.5.2020 19:39
justsaz

XXX.XXX.161.119

samozřejmě dám 1cm pod vodní plochu jemné pletivo, papoušci se můžou koupat, ale zároveň se neutopí jen se ptám pro jaký druh je to vhodné, popřípadě kteří vodu doslova vyhledavají

28.5.2020 20:11
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

před léty jsem viděl velkou voliéru s jezírkem, byli tam holubi pávíci, okrasné kačenky, rozely pestré, mniši a další. nevím jestli něco odchovávali, ale bylo to zajímavé.

28.5.2020 20:37
JoPe

XXX.XXX.82.6

justsaz napsal(a):
samozřejmě dám 1cm pod vodní plochu jemné pletivo, papoušci se můžou koupat, ale zároveň se neutopí jen se ptám pro jaký druh je to vhodné, popřípadě kteří vodu doslova vyhledavají

Dobrý den,když jste si dal práci s přívodem vody , jezírkem a vodopádem, tak si tam dejte okrasné vodní ptactvo, třeba kachničky mandarínské, nebo karolínské. Můžete vytvořit pěkný přírodní biotop. Moc velký prostor to není, nebylo by dobré tam toho moc nacpat, jinak si s ůdržbou užijete dost práce.Jestli máte možnost , tak na
papoušky udělejte jinou voléru.Jo a když dáte těsně pod hladinu pletivo, tak se ty ryby špatně budou krmit, většina krmiv pro jezírkové ryby je plovoucích a při výpadku proudu,nebo poruše čerpadla, při vysokých teplotách nebudou moct ryby kůli pletivu nouzově dýchat , nedostanou se k hladině.

28.5.2020 22:57
lavice

XXX.XXX.90.150

JoPe napsal(a):
Dobrý den,když jste si dal práci s přívodem vody , jezírkem a vodopádem, tak si tam dejte okrasné vodní ptactvo, třeba kachničky mandarínské, nebo karolínské. Můžete vytvořit pěkný přírodní biotop. Moc velký prostor to není, nebylo by dobré tam toho moc nacpat, jinak si s ůdržbou užijete dost práce.Jestli máte možnost , tak na
papoušky udělejte jinou voléru.Jo a když dáte těsně pod hladinu pletivo, tak se ty ryby špatně budou krmit, většina krmiv pro jezírkové ryby je plovoucích a při výpadku proudu,nebo poruše čerpadla, při vysokých teplotách nebudou moct ryby kůli pletivu nouzově dýchat , nedostanou se k hladině.

Přesné tak, parádní odpověd'. Zadavatel tam sice má ryby, ale asi je krmí u dna. O jejich chovu nemá vůbec páru a neví že jdou se nadechnout i k hladině.

28.5.2020 23:14
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

JoPe napsal(a):

Někdy byl někde publikován text MVDr. Palkoviče s podobným biotopem.Byly tam i fotky. Ale vodní ptactvo, mandariky apod. bych tam nedával. Měl jsem 3 páry roky, ale nic víc. Víte, co je to trusu ? Tam papoušci asi těžko.
Takový prostor bych si přál pro leskoptve, kardinály a nějaké astrildy. Latamové a pár neofém modrohlavých by byla krása na pohled i pro poslech zpěvu..

29.5.2020 14:59
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.144.27

myslíte něco takového? ano je pravda že občas se tam mládě utopí, slabý nebo nemocný kus také, ale když se na to podívám objektivně, ztráty jsou podobné jako ve voliéře bez jezírka, tam jsou během roku také úhyny, většinou padnou slabé nebo nemocné kusy, tyto kusy co by uhynuli v běžné kleci uhynou i ve voliéře s jezírkem, silné, zdravé kusy do jezírka nespadnou, nepozoroval jsem to, občas 2-3 mladé ročně svou neopatrností na jezírko doplatí, ostatní se s ním naučí žít a je to v pohodě, vemte si zoologické zahrady, kde v ptačím světě, skleníku, či velkých voliérach jsou rybníčky, také se jim tam utopí ptactvo, většinou jde však o již zmíněné slabé kusy. moje voliera má rozměry 9x3,5m o výšce 2.2m jsou v ní korely, respektive pár, hejno zebřiček, několik párů holoubků diamantových, čížci lesní, pár přírodních neofem modrohlavých, pár kachniček karolínských, ke kterým přibudou čírky rudoramenné, trio bažantů zlatých ze serie 5000 slepičky již nesou, je to velmi pěkný pohled a určitě jsem spokojenější, něž kdybych místo ní udělal 8 3,5m dlouhých výletů kde by byl párek papoušků, tyto velké voliéry jsou o level výš než klasické boxy, když po čase zarostou je velmi pěkné pozorovat ptáky, zebřičky již pomalu ztrácí zájem o budky a hnízdí přirozeně v keřích jako to dělají v přírodě. kachničky mají budku z dutého kmenu, ve kterém si v současné době budují hnízdo, v jezírku plave 5 želv a ty v horkých dnech podtrhnou atmosféru když se spokojeně vyhřívají na břehu. na fotografiích je voliera focena před rokem, teď je již lépe zarostlá vegetací.

29.5.2020 17:16
Beliciak8

XXX.XXX.239.234

Luboš Jedlinský napsal(a):
myslíte něco takového? ano je pravda že občas se tam mládě utopí, slabý nebo nemocný kus také, ale když se na to podívám objektivně, ztráty jsou podobné jako ve voliéře bez jezírka, tam jsou během roku také úhyny, většinou padnou slabé nebo nemocné kusy, tyto kusy co by uhynuli v běžné kleci uhynou i ve voliéře s jezírkem, silné, zdravé kusy do jezírka nespadnou, nepozoroval jsem to, občas 2-3 mladé ročně svou neopatrností na jezírko doplatí, ostatní se s ním naučí žít a je to v pohodě, vemte si zoologické zahrady, kde v ptačím světě, skleníku, či velkých voliérach jsou rybníčky, také se jim tam utopí ptactvo, většinou jde však o již zmíněné slabé kusy. moje voliera má rozměry 9x3,5m o výšce 2.2m jsou v ní korely, respektive pár, hejno zebřiček, několik párů holoubků diamantových, čížci lesní, pár přírodních neofem modrohlavých, pár kachniček karolínských, ke kterým přibudou čírky rudoramenné, trio bažantů zlatých ze serie 5000 slepičky již nesou, je to velmi pěkný pohled a určitě jsem spokojenější, něž kdybych místo ní udělal 8 3,5m dlouhých výletů kde by byl párek papoušků, tyto velké voliéry jsou o level výš než klasické boxy, když po čase zarostou je velmi pěkné pozorovat ptáky, zebřičky již pomalu ztrácí zájem o budky a hnízdí přirozeně v keřích jako to dělají v přírodě. kachničky mají budku z dutého kmenu, ve kterém si v současné době budují hnízdo, v jezírku plave 5 želv a ty v horkých dnech podtrhnou atmosféru když se spokojeně vyhřívají na břehu. na fotografiích je voliera focena před rokem, teď je již lépe zarostlá vegetací.

Zdravím aj ked je to mimo tému celkom rad by som sa podival na vaše aktualizované fotky aj s osadenstvom ak Vám to nerobí problem.... zamyšlam podobny projekt teda okrem kačičiek ... ale neni nad taket voliery fakt to oku lahodí oproti chovnym boxom

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2020 18:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to krásne
Ale chcem sa spýtať či vám tie korytnačky neútočia na nôžky karoliniek keď sú vo vode
No je to naozaj uzasneeeee
Tiež by som sa potešil terajším fotkám ak by vám to nevadilo

29.5.2020 20:50
cvrdlikacek

XXX.XXX.1.80

Já též,je to parádní!

Valentko

29.5.2020 21:20
Valentko

XXX.XXX.116.66

Nádhera. Mám rád voliéry ktorých interiér vyzerá ako naozajstná príroda. Veľmi sa tam hodí to jazieko. A je pravda že aj v zoo majú takéto voliéry a musia rátať zo stratami. Slabé kysy zomrú a silné ostanú. Čo nieje na škodu. Je to nádhera len je to dosť nákladné ale pre tie vtáky to je dosť prirodzené. Lubi sa mi tá kombinácia s holubmi, kačicami, papagájmi a zabričkami. Musí to byť nádhera sa na ne pozerať ako hniezdia v krikoch. Toto v žiadnej klasickej voliére nenájdete. Chovu zdar praje David.

Přidejte reakci

Přidat smajlík