Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2020 12:40
Parňajs

XXX.XXX.18.33

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké budky mám dát do voliéry, kde budu mít 1 pár Pap. nádherných, 1-2 páry korel, 1 pár bourku + holoubek a čínka.

Jestli budky mám udělat větší ( jako pro nádherného) a udělat takhle všechny, aby se ptáci "nehádali" a nebo jen 1 větší a zbytek menší (korely a bourci) a dát o 1 -2 více, děkuji

5.6.2020 13:00
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Parňajs napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké budky mám dát do voliéry, kde budu mít 1 pár Pap. nádherných, 1-2 páry korel, 1 pár bourku + holoubek a čínka.

Jestli budky mám udělat větší ( jako pro nádherného) a udělat takhle všechny, aby se ptáci "nehádali" a nebo jen 1 větší a zbytek menší (korely a bourci) a dát o 1 -2 více, děkuji

Nádherní a korely budka vertikální stejné velikosti. Bourci jako andulky. Holoubek nehnízdí v budce. Co je to čínka, to nevím, asi poradí v posilovně.
Chybí údaj o velikosti voliéry. Tohle jsou otázky na baterky. Na to se nedá seriózně odpovídat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2020 13:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Cinkou asi myslel prepelicu cinsku

5.6.2020 13:18
Parňajs

XXX.XXX.18.33

Holoubek vím, že nehnízdí v budce a myslel jsem křepelka čínská.

Voliéra bude 5x2,5x2 (d,š,v) a zálet 3x2,5x2

Děkuji, takže nádherní a korely stejné a bourci menší :) + budky dám od sebe aspoň 1 metr

Popřípadě, dali by jste do voliéry něco jiného, nebo tam nemám z toho raději něco dát? Děkuji

5.6.2020 17:30
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

možná nebude od věci dát budky na protější stranu do každého rohu. Tak se rozvolní jejich teritorium.

5.6.2020 19:36
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Parňajs napsal(a):
Holoubek vím, že nehnízdí v budce a myslel jsem křepelka čínská.

Voliéra bude 5x2,5x2 (d,š,v) a zálet 3x2,5x2

Děkuji, takže nádherní a korely stejné a bourci menší :) + budky dám od sebe aspoň 1 metr

Popřípadě, dali by jste do voliéry něco jiného, nebo tam nemám z toho raději něco dát? Děkuji

Že jste se neurazil za moji poznáku, tak odpovídám.
V tak velké voliéře toho může být hodně, pokud jde o okrasu a ne jen oodchov.
Aby nebyla prázdná, možno tam pustit zebřičky, rýžovníky, kanára. Na zemi i ty křepelky vyhnízdí.
Pusťe tam hýla mexického, bude zpívat. Jsou to ptáci za pár korun a pro potěšení.

5.6.2020 20:08
Parňajs

XXX.XXX.232.18

Proč bych měl, mohl jsem si za to sám a jsem rád za každou radu.

Chtěl bych něco, co by odchovávalo a zároveň by na to byl pěkný pohled a mohlo být před zimu venku. Rýžovníci, žebříčky a kanáři jsou pěkní, ale nejsem si jistý, jestli by mohli být venku i v zimě, děkuji

Ještě otázka, myslíte si, že je lepší do této voliéry vhodnější neofema bourek nebo modrohlavá?

5.6.2020 20:27
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

pokud chcete ptáky co vydrží venku přes zimu tam neofémy modrohlavé nejsou vhodné do zimy. Někteří tvrdí, že je mají venku celoročně, ale moc tomu nevěřím. Stačí trochu vlhka a zimy a mají problémy. Já je dávám na podzim domů a do voliér je dávám až na jaře. Spíš než zimu vydrží nahřívat se na radiátoru, roztáhnout křídla a ocas a "opalovat se". Je zajímavé, že je to nepálí do nožek, když já na něm neudržím ruku.

5.6.2020 21:59
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Parňajs napsal(a):
Proč bych měl, mohl jsem si za to sám a jsem rád za každou radu.

Chtěl bych něco, co by odchovávalo a zároveň by na to byl pěkný pohled a mohlo být před zimu venku. Rýžovníci, žebříčky a kanáři jsou pěkní, ale nejsem si jistý, jestli by mohli být venku i v zimě, děkuji

Ještě otázka, myslíte si, že je lepší do této voliéry vhodnější neofema bourek nebo modrohlavá?

Ani bourek natož n. modrohlavá. Rýřovník, zebřička, andulka kanár a hýl mexický i další.,
Ona ta zima příliš nevadí, ale krátký den. V zimě ten pták od 16 hod asi do 8 hod spí. To je 16 hod, možná i víc. výdej energie na teplo a doba příjmu neodpovídá.
Mráz a výdej energie na teplo je zátěž. Pokud prodloužíte den na 10 hod světla, není problém.
O tomto se moc nediskutuje, ale třeba chovatelé slepic ví, že když je krátký den, slepice nenesou.
Nízká teplota tolik nevadí. Možná mně bude někdo oponovat a budu tomu rád.

Přidejte reakci

Přidat smajlík