Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2020 10:10
Kosta7

XXX.XXX.128.31

Dobrý den mám sestaveny par 3lety samec roční samička a moc se k sobě nemají. Mám jednu 5 letou samičku volnou tak se chci zeptat jestli je mám vyměnit a nebo už to nemá smysl a nechat to jak to je a počkat na příští rok .dekuji za odpovědi

6.6.2020 10:45
peet888

XXX.XXX.74.172

Pokud se k sobě nemají,tak bych zkusil dat 5letou samici ke samcovi.Ještě je dost casu do podzima tak by vam mohli bez problemu zahnizdit a vyvést mlade.K te lonske samici bych dal na příští sezonu samce z letosniho roku.
Ať se daří.

alfonzo

6.6.2020 11:29
alfonzo

XXX.XXX.0.243

peet888
Vám hnízdějí rozely od jara do podzima?Napište své zkušenosti,sám mám jiné,rád se naučím něčemu novému.I když znám výjimky,které však nejsou pravidlem.Děkuji.

6.6.2020 11:59
peet888

XXX.XXX.74.172

alfonzo
Tak období hnízdění rozel je nejčastěji od leden,unor,březen,duben,květen,ale mohou zahnizdit dyl.Psal jsem,že pokud se k sobě ptaci nemaji,tak bych zkusil 5 letou.Nikomu nic nenutim jen muj nazor.Samozřejmě nemuseji už nasednout,ale tim preparovanim nic nepokazi.Za mě lepší par 3 roky samec,5let samice,než 1 rok samice a 3 roční samec.Za mě je rocni samice mlada,Hnizdit jsem nechaval od dvou let.Většina rocnich samic snesla cca 2-3 vejce a nenasedla,nebo ani nezahnizdila.
Zajimalo by mě od kolika rocnich samic jste úspěšně odchoval mlade?

6.6.2020 12:11
peet888

XXX.XXX.74.172

alfonzo

Od meho kamarada děda mel dvě rubina,bohužel se z toho vyklubali dva samci.Samici sehnal na konci května,dal ji ke samcovi a ke konci cervna snesla vejce,odchoval úspěšně mlade.

alfonzo

6.6.2020 12:32
alfonzo

XXX.XXX.0.243

U rozel je roční samice naprosto vyspělá k hnízdění,jsou i výjimky,ale nebude to většinou o vyspělosti,ale třeba neharmonizování páru,nebo podmínky chovu dané ze strany chovatele.Samci k chovu u rozel dospívají stejně,opět jsou výjimky,dříve či později,jak jsem uvedl u samic.Když začínala rubina jsem koupil tři štěpáky,výjimečný pozdní odchov,vylétali koncem října.Na jaře v dubnu všichni plná vejce se samicemi také mladými z předešlého roku.
Osobně to zde vidím jinak,každý chce hned odchov,vydržte,nespěchejte,jedna dvě sezóny nic neznamenají.Chovám ptáky u kterých jsem čekal deset let a více a dočkal se,nejedná se však o rozely.Rozelami jsem začínal těsně po sedmdesátém roce,koupil jsem letitého samce,který byl v bytě v kleci,dal mladou samici a další rok měly mladé.Vydržte úspěch se dostaví,třeba příští rok.

8.6.2020 07:35
Kosta7

XXX.XXX.255.148

Dekuju

Přidejte reakci

Přidat smajlík