Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2020 19:13
Parňajs

XXX.XXX.232.18

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, co mám dělat u samce korely albino. Samci natekla nějak nožka, kde má kroužek. Má to už déle, ale myslel jsem, že se to spraví, ale stále nic, v pohybu ho to neomezuje a normálně teď se samicí zahnízdili a také normálně létá a chodí.

Valentko

8.6.2020 19:25
Valentko

XXX.XXX.213.117

Na tých fotkách skoro nič nieje vidieť. Na vašom mieste by som zavolal veterinárovi. A ten krúžok by som asi dal dole. A to že ho to neobmedzuje je dobre. Ale urcite sú tú aj skusenejší chovatelia ktorý vám možno poradia lepšie.

8.6.2020 21:33
jarat

XXX.XXX.205.181

Na veterinu chodit nemusíte, ale určitě mu ten kroužek sundejte. Asi se mu pod něj dostalo nějaké smítko, nebo slupka od zrní.
Já jsem korele sundával kroužek tak, že jsem jí ho přepiloval jehlovým pilníkem, protože noha byla tak nateklá, že by se jí tam speciální nůžky nevlezly. Ale budete k tomu potřebovat ještě jednoho asistenta, který Vám ji podrží.
Mě se to u kerele i andulek vždy s úspěchem podařilo, tak ať se zadaří i Vám.

8.6.2020 22:34
Parňajs

XXX.XXX.232.18

Dobře, to bude zajímavé 😂
Děkuji moc za radu

8.6.2020 23:11
lavice

XXX.XXX.90.150

Parňajs napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, co mám dělat u samce korely albino. Samci natekla nějak nožka, kde má kroužek. Má to už déle, ale myslel jsem, že se to spraví, ale stále nic, v pohybu ho to neomezuje a normálně teď se samicí zahnízdili a také normálně létá a chodí.

Kroužek odstranit, nebude to určitě průměr určený korelám. A nekulhá?

9.6.2020 06:34
Parňajs

XXX.XXX.232.18

Dobře.
Kroužek mají 3 roky a úplně v pořádku, až teď. Ne, léta a chodí normálně.

9.6.2020 20:43
Parňajs

XXX.XXX.232.18

S touto zkušeností se musím svěřit. Tak jsem dnes samce chytl. Doma to nešlo, měl to napuchle z obou stran, tak jsme jeli k veterináři a ta na to vzala pilku na železo a když jsem viděl, že skoro řeže do nohy, tak jsem ho vzal a jel pryč. Vzal jsem ho ke známému a tam jsme ten kroužek tak po 10 minutách sundaly, ikdyž jsme ho rozcvakli tak nešel sundat a museli jsme na to roztáhnutí použít dvoje kleště, tak odolný kroužek jsem ještě neviděl, krve bylo dost, ale snad to sameček zvládne. Po hodině už léta a chodí, tak snad mu ta nožka vydrží

Přidejte reakci

Přidat smajlík