Sušený česnek nemá vlastnosti ani neobsahuje tolik látek, jako česnek čerstvý, takže ve dvou špetkách sušeného česneku nevidím nic, co by mělo přidanou hodnotu. Lepší je dát česnek čerstvý nebo někdo dává česnek louhovat do vody. Opět se zase dohadují dva tábory, zda česnek může působit jako antiparazitikum nebo ne. Většína názorů se přiklání k tomu, že papoušek česneku sní tak málo, že efekt proti odčervení není žádný. Obecně se má za to, že se česnekem podporuje imunita organismu. Když dávám česnek, dávám cca 1 mm tlustý plátek ze stroužku a papoušek ho celej zblajzne, pak mu ze zobáku táhne ještě dva dny :D, ale dělám to jen velmi výjimečně, spíš od toho upouštím a na podporu imunity dávám 100% rakytníkový olej 2x do týdne na piškot. Slouží to ale jen jako doplněk stravy, samozřejmě..
hut
napsal(a):
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Slyšel jsem od jednoho chovatele že dává do vaječné míchanice dvě špetky sušeného česneku. Na odčervení a lepší trávení. jak u zebřiček, kanárků tak i papoušků. Má to význam ? Nemůže jim to uškodit ? Děkuji za odpovědi.
Sušený česnek v prášku podává i mnoho špičkových chovatelů do krmení výstavním andulkám rozhodně neuškodí spíš naopak. V knížce o výživě papoušků se píše, že kdyby papoušek pozřel takové množství česneku potřebné, aby se odčervil je otázka jestli vůbec přežije. Někteří chovatelé včetně mě dávají místo klasického česneku do míchanice pokrájený medvědí česnek.
dávám do pletiva voliér celé stroužky česneku a papoušci mají období, kdy seberou česnek několik dnů za sebou a mají období, kdy si ho ani nevšimnou. Také jim dávám pepř z pepřovníku sečuánského a na ten se přímo těší a berou mi ho z ruky. I mladé větvičky a listy. Podle mne je to lepší na odčervení než nějaká chemie.
hut
napsal(a):
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Slyšel jsem od jednoho chovatele že dává do vaječné míchanice dvě špetky sušeného česneku. Na odčervení a lepší trávení. jak u zebřiček, kanárků tak i papoušků. Má to význam ? Nemůže jim to uškodit ? Děkuji za odpovědi.
Veľmi dobrý je aj vratič.
Valentko
napsal(a):
Využijem založeného vlákna a chcem sa spýtať že ake máte skúsenosti s hlávkovým šalátom. Myslíte že je vhodné to dávat papagájom. Myslim si že hej ale rašej sa spýtam skusenejších. Šalát by som dával ako zelené krmivo na obohatenie stravy. Za slušné odpovede ďakujem.
A myslíte si ze či je vhodné dávat šalát keď majú mladé v búdke
Valentko
napsal(a):
Využijem založeného vlákna a chcem sa spýtať že ake máte skúsenosti s hlávkovým šalátom. Myslíte že je vhodné to dávat papagájom. Myslim si že hej ale rašej sa spýtam skusenejších. Šalát by som dával ako zelené krmivo na obohatenie stravy. Za slušné odpovede ďakujem.
valentko možeš dávať stále ale najskor malom mnostve ked sa naučia možu aj vic neboj sa ne prežeru možež dávať aj mokru.
Valentko
napsal(a):
V chovnej sezóne dávam do vaječnej zmesi rôzne druhy zeleného ako je šalát,hodne žihlava,púpava,vtačinec,ligurček-maga,mliečnu kukuricu,brokolicu,cviklu,šalvia,medovka atď,chovu zdar.
vegh
napsal(a):
valentko možeš dávať stále ale najskor malom mnostve ked sa naučia možu aj vic neboj sa ne prežeru možež dávať aj mokru.
Chceli ste povedať mrkvu - tú dávam. Majú ju radi ale musí byť zapichnuta v pletive. Ďakujem vam za radu s tým šalátom. Ja som ho dal hrdličkám a chutil im. Myslel som si že šalat bude dobrý aj papagájom ale chcel som si byt na 100% isti.