Bartos

XXX.XXX.181.79
Není tohle už týrání zvířat?
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3618092/korelou-belohlavou-perlovou/
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Bartos
Každý inteligentní člověk vidí,že v té kleci není vůbec nic potřebného k životu,tudíž jen z důvodu detailnějšího focení.Nejste náhodou u strany zelených?
Súhlasím s ostatnými. Niekto dá fotku 3 korel v malej klietke a napíše že sú z vonkajšej voliéry a ľudia hneď hľadajú problém tam kde neni. Tie korely vyzerali úplne v pohode. Ale chcem dodať že málo ľudí si môže dovoliť dočasne chovať mladé v klietkach ktoré sú rozmerovo určené pre chovné kusy. To že niekto keď odstavý mladé a z voliéry ich dá do nejakej klietky ktora rozmerovo úplne neodpovedá počtu kusov v nej. Ved tie vtaky sú tam pár mesiacov a potom ich chovateľ posúva ďalej. Je to všetko iba dočasne. Samozrejme chovat ich v malých priestoroch na trvalo to už je neprípustné.Ved aj v super zoo majú v malej klietke koľko krát aj 8 anduliek. Aj ked si myslím že to už je veľa. A v pŕipade korel na obrázku kebyže sú v takej malej klietke zatvorené niekoľko mesiacov tak asi by nevyzerali tak dobre.
Bartos
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3618092/korelou-belohlavou-perlovou/
Bartos, než napíšete otázku a vložíte anonymní příspěvek, tak trochu přemýšlejte.
Všichni odpověděli, že ne. Vy jste se slušně zeptal, ale mnozí si reakce ani nepřečtou a budou plakat nad týráním.
Asi jste laik a počítačový znalec přírody. Ale Vaše otázka o týrání může mystifikovat další neznalé uživatele.
Bartos

XXX.XXX.181.79
Dobře, tak mám asi já problém. Já bych je tam prostě nedal ani na focení. Je to teda čistě můj problém.
Bartos
napsal(a):
Dobře, tak mám asi já problém. Já bych je tam prostě nedal ani na focení. Je to teda čistě můj problém.
Člověče vzpamatujte se! Buď jste nějak psychicky labilní nebo jste šťoural od přirození. Děláte zde dusno a to je týrání slušných chovatelů. I když asi podle Vás slušní chovatelé neexistují neboť kdo něco chová tak v podstatě týrá neboť proti volné přírodě to vždy bude v nějakém omezeném prostoru. Včetně zoologických zahrad. pořád je to proti přírodním podmínkám omezený prostor a podle Vás tedy týrání. Jak by jste asi nafotil fotku z blízkosti a mohl si tak krásu ptáka prohlédnout? nebo patříte do skupiny pomatených ochránců přírody, včetně Dětí země nebo strany Zelených? Také se můžete přivazovat na Šumavě ke stromům s kůrovcem nebo zablokovat dálnice proti vypouštění CO2. Nebo jste také protestující proti tomu aby rodina byla jen muž a žena s dětmi. Ano, máte názor že rodina je také třeba muž, muž a žena a nebo skupina kohokoliv? Asi jsem to trochu přitáhl za vlasy ale tyto některé názory mne vždy trochu vyvedou z rovnováhy a to tak, že se musím ozvat. Tím Vás ale neobviňuji že tyto názory máte. jen poukazuji na extrémní názory které mnohdy slouží jen k tomu aby se lidé začali hádat.
Bartos
napsal(a):
Navštívil jste někdy nějakou chovatelskou ptačí burzu ? Určitě ne. Tam mají někteří experti nacpané přepravky andulkama , jako kdyby je prodával po kilách a ne po kusech. Vy by jste se tam asi zbláznil.
Bartos
napsal(a):
Nechápem takých ľudí ako je zakladateľ tohto vlákna bartos o čo im vlastne ide keď založiť takéto vlákno a ešte z utajeného nicku,poslednú dobu je takýchto založených vlákien na ifaune z utajených nickov dosť a diskutujúcich taktiež,všetko zaléží na adminovi že to tu prejde.
Bartos
napsal(a):
Tak jste sebekriticky reagoval na ty negarivní reakce.To oceňuji.
Mají všichni pravdu i argumenty.
Jen mě překvapila vaše věta, že byste tam ty korely nedal ani na focení.
Dovedete vysvětlit PROČ ? protože ten důvod nechápu.
Bartos
napsal(a):
Vše již bylo řečeno. V čisté klícce namačkání ptáci na dobu přechodnou, krátkou problém nejsou. Ale když vidím některé chovatele na burzách, stejné množství v přenoskách pos-aných až hrůza to vadí i mě. Je jasné že více ptáků zadělá klícku rychleji,ale je poznat čerstvé od letitého. Od takových ptáky nebrat. To bych jako týrání bral.
Ještě dodám, ikdyž jsem si dal předsevzetí, že zde budu odpovídat jen vyjímečně, ale jako dlouhoiletý chovatel všeho možného od psů, poníka 20 let, ale hlavně 45 let chovu exotů to nedokážu.
Rád poradím, vysvětlím, ale tyto a podobné úvahy o týrání jsou zcestné. Vy ochránci práv zvířat, byli jste na jatkách při porážce? Omdleli byste a ani hovězí nebo vepřové či kuřecí byste nejedli.
My se snažíme něco odchovat přirozeně pod rodiči a máme z toho radost. Někdy se to podaří v menší kleci než ve voliéře, ale to by bylo na dlouhou diskuzi.
Papoušek v malé špinavé kleci někde v rohu pokoje, totálně oškubaný,vystresovaný, bez možnosti proletu, bidla už skoro prokousaná, v miskách skoro nic,na dně klece vrstva starého krmiva s hromadami trusu a v inzerátu napsáno: nemám na něj čas..., tak tohle pane Bartos já považuji za týrání!
Froli-1
napsal(a):
Papoušek v malé špinavé kleci někde v rohu pokoje, totálně oškubaný,vystresovaný, bez možnosti proletu, bidla už skoro prokousaná, v miskách skoro nic,na dně klece vrstva starého krmiva s hromadami trusu a v inzerátu napsáno: nemám na něj čas..., tak tohle pane Bartos já považuji za týrání!
Naprosto souhlasím, ale to byla zverějněná fotka toho inzerátu a ne chovatelská klec. Tato anonynní diskuze je mnohdy naprosto nereálná. Jezděte, navštěvujte chovatele a pak pište
.