Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, minulý rok v srpnu jsem si koupil mládě Alexandra velkého a má do dnes ochmířené červené oblasti na křídlech, myslel jsem že to po prvním přepeření doroste, přes jaro jsem dával paganol a bylo vidět, že opravdu na přepeření pomáhá, ale červená místa má furt ochmířené. Chci se jen zeptat, jestli není nějaký přípravek, nebo jestli to mám nějak řešit.
Ludanek166
napsal(a):
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, minulý rok v srpnu jsem si koupil mládě Alexandra velkého a má do dnes ochmířené červené oblasti na křídlech, myslel jsem že to po prvním přepeření doroste, přes jaro jsem dával paganol a bylo vidět, že opravdu na přepeření pomáhá, ale červená místa má furt ochmířené. Chci se jen zeptat, jestli není nějaký přípravek, nebo jestli to mám nějak řešit.
Žádný paganol mu nepomůže. Pravděpodobně to má oškubané ještě od rodičů z budky , nebo si to oškubává sám.
Ludanek166
napsal(a):
Nevšiml jsem si, že by si to škubal, vypadá spíš, že tam má ještě chmýří. Takže myslíte, že jestli si to netrhá sám, tak mu to časem doroste?
Mám v chovu senegalskou samici, svůj odchov. Je jí 6 let. Rodiče ji v budce obírali a na jednom křídle to má dodnes. Sama si to nedělá.
Ludanek166
napsal(a):
Dobrá, děkuji Vám za odpověď.
Jestli jste ho takhle koupil tak byl určitě oškubán od rodičů a poté odebrán k dokrmení,já jsem takhle před lety dokrmoval alexe velkého a nechal jsem si ho do chovu a ty ramena mu zarostly nejdřív v 8 letech,jinak máte pěknou samici.