Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

5625js

20.7.2020 20:16
5625js

XXX.XXX.70.29

Dobrý den, chci se zeptat jestli necháváte sedat papouška na rameno a jaký máte na to názor ?
Někde píšou že se to nemají učit protože jsou výš a cítí se více dominantní.
Měli jste s tím někdy problém ??

20.7.2020 20:44
eli22

XXX.XXX.58.41

5625js napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jestli necháváte sedat papouška na rameno a jaký máte na to názor ?
Někde píšou že se to nemají učit protože jsou výš a cítí se více dominantní.
Měli jste s tím někdy problém ??

Nám sedají na ramena /i na hlavu/ všichni a žádný problém.

20.7.2020 21:30
Valentko

XXX.XXX.48.49

eli22 napsal(a):
Nám sedají na ramena /i na hlavu/ všichni a žádný problém.

Mne korela sedí na hlave a tancuje mi na nej. A tiež žiadny problém. Je pravda že niekedy je až prehnane dotieravá ale radšej ako by sa ma mala báť. Za mňa je to v poho.

20.7.2020 22:16
venavi

XXX.XXX.56.208

Každý papoušek rád sedá na rameno i na hlavu. Záleží pouze na vás, jak moc vám to vadí.
Mně to nevadí, takže v tom nevidím problém. Buďte rád, že si na vaše rameno sedne papoušek,
je to přece krásný pocit a dominantní určitě není.

21.7.2020 09:16
dejviss

XXX.XXX.78.134

Papouška na rameni moc rád nenechávám, protože už mě několikrát štípnul do ucha a příjemné to není, takže má smůlu.

21.7.2020 09:49
Karlosara

XXX.XXX.161.224

Ono taky záleží jaký papoušek sedí na rameni - takový ara už musí mít hodně vaší důvěry

5625js

21.7.2020 10:34
5625js

XXX.XXX.70.29

Amazoňan modročelý

21.7.2020 10:48
venavi

XXX.XXX.56.208

Záleží také jak často s papouškem jste a jak je na vás zvyklý. Papoušci jsou chytří a zkoušejí,
co mu dovolíte. Já s tím problémy nemám, a to mám doma žaka, araraunu i amazoňany.
Když mi sedí na rameni, poznají, že pokud by štípli, dám je zpět do voliéry. Pouze mi nožkou
přehrabují vlasy. U ary se mi to ještě nestalo, že by mně štípla, u těch menších s tím samozřejmě
musíte počítat, jsou to papoušci a ti jsou zvyklí okusovat, někdy si chtějí hrát a v zobáčku ten cit
je jiný. Koušou jim ořechy a jiná semena a ovoce a zeleninu, no a na rameni vidí vaše ucho.
Pokud ho nezaměstnáte jinak, samozřejmě se bude snažit o vaši pozornost a štípne.
Moje ara, když ji mám na rameni mi dělá zobákem dirky do trička, ale to je tím, že je těžká a potřebuje se přichytit aby jí to neklouzalo.

21.7.2020 11:05
pavon

XXX.XXX.148.89

Karlosara napsal(a):
Ono taky záleží jaký papoušek sedí na rameni - takový ara už musí mít hodně vaší důvěry

S těma arama máte pravdu,já když krmím tak samec se žene ke krmítku s ořechy po bidle,samice přes mé rameno,před pár týdny se mi stalo že jsem se k ní trochu otočil a dostal jsem zobákem těsně vedle oka.Od té doby si dávám velký pozor,natržené ucho jde přišít ale oko už vyměnit nejde.Ptáci jsou to sice krotcí,ale i tak jsou jejich zobáky nebezpečné.

21.7.2020 11:56
dejviss

XXX.XXX.78.134

Samozřejmě, něco jiného je, když Vám na rameno sedne, případně do ucha štípne korela, než-li takový amazoňan..Mě do ucha štípnul alexandr malý a veselo mi nebylo, mám ještě eklektuse, ale tady to teda neriskuju vůbec, ten když kousne, tak je to jako nůžky na plech co teprve potom ara.. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík